Claus Meyer | Meyers Madhus Fagbøger Mad og drikke

Meyers pasta med blåmuslinger, bacon og fennikel

Skal du imponere med hjemmelavet mad? Blåmuslinger er både nemme at håndtere og tilberede, og så kan de pifte enhver pastaret op.


Det kan måske være et uoverkommeligt projekt at kaste sig ud i at lave muslinger, men med denne opskrift bliver du guidet igennem hele processen.

Opskriften er fra Meyers når du flytter hjemmefra, som er en kogebog særligt målrettet dem, der er helt grønne i køkkenet.

LÆS OGSÅ: Meyers kærlighedserklæring til hjemmelavet mad. Og ja, du kan også godt



Meyers pasta med blåmuslinger, bacon og fennikel

Ingredienser til 2 personer:

50 g bacon i tern
olivenolie
1 løg
1 fennikel
11⁄2 dl hvidvin
saft og skal fra 1 usprøjtet citron
400 g blåmuslinger
1 håndfuld dild
200 g pasta
salt og peber

Sådan tilbereder du din pasta med blåmuslinger, bacon og fennikel

Kom bacon i gryden sammen med et par spsk. olivenolie, og steg i et par minutter, til baconen er let gylden. Hak løget, kom det i gryden, og steg i et par minutter.

Skær fennikellen i tern, og tilsæt dem sam- men med hvidvin, revet citronskal og citronsaft. Kog i 20-25 minutter, til fennikellen er godt mør.

Rens muslingerne imens: kom dem i håndvasken, og tag proppen
ud – muslingerne må ikke ligge under ferskvand i længere tid, så dør de.

Lad vandet løbe, og rusk lidt rundt i muslingerne. Kassér muslinger, der ikke lukker sig, hvis du giver dem et lille gok i køkkenbordet. Kasser også muslinger med ødelagte skaller. Hvis de har skæg – de små tråde, der stikker ud af dem – så fjern det med en urtekniv.

Kog pastaen i en anden gryde efter anvisningen på posen – i rigeligt vand med lidt salt og uden låg. Inden du hælder vandet fra pastaen, så gem først 1 dl af vandet.

Kom muslingerne i gryden med fennikel, krydr med salt, læg låg på, og lad dem dampe i 2-3 minutter.

Kassér muslinger, der ikke åbner sig ved dampning – men hvis mange muslinger er lukkede, så giv dem først et par minutter mere, og se, om de bare har fået for lidt.

Kom pastaen i gryden med muslinger og fennikel, og vendt rundt. Hvis retten virker meget tør, så tilsæt lidt af kogevandet fra pastaen.

Kom et par skefulde olivenolie i sammen med grofthakket dild, og krydr med lidt salt og godt med friskkværnet sort peber. Spis med brød til.



Meyers når du flytter hjemmefra

Claus Meyer, Meyers madhus, Når du flytter hjemmefra, flyttehjemmefra

Den ultimative begynderkogebog til unge, der for første gang skal stå på egne ben men samtidig gerne vil lave sund og lækker mad.

Alle opskrifterne i bogen tager udgangspunkt i SU-venlige råvarer, og samtidig er bogen spækket med masser af tips og tricks til at bruge rester og lignende.

Bogen indeholder alle typer opskrifter – fra danske klassikere som frikadeller og fødselsdagsboller til nye favoritter som pizza, poke bowls og hjemmelavet lemonade.

Du kan købe Meyers når du flytter hjemmefra online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.