Fagbøger Mad og drikke

Meyers pasta med blåmuslinger, bacon og fennikel

Det kan måske være et uoverkommeligt projekt at kaste sig ud i at lave muslinger. Men med denne opskrift bliver du guided igennem hele processen. De er både nemme at håndtere og tilberede – som i denne enkle pastaret. Med bare i et par håndfulde blåmuslinger, kan du få masser af god smag ud af dem. Glæd dig til at gå i kast med denne lækre ret.

Meyers pasta med blåmuslinger, bacon og fennikel

Ingredienser til 2 personer:
50 g bacon i tern
olivenolie
1 løg
1 fennikel
11⁄2 dl hvidvin
saft og skal fra 1 usprøjtet citron
400 g blåmuslinger
1 håndfuld dild
200 g pasta
salt og peber

Sådan tilbereder du din pasta med blåmuslinger, bacon og fennikel

Kom bacon i gryden sammen med et par spsk. olivenolie, og steg i et par minutter, til baconen er let gylden. Hak løget, kom det i gryden, og steg i et par minutter.

Skær fennikellen i tern, og tilsæt dem sam- men med hvidvin, revet citronskal og citronsaft. Kog i 20-25 minutter, til fennikellen er godt mør.

Rens muslingerne imens: kom dem i håndvasken, og tag proppen
ud – muslingerne må ikke ligge under ferskvand i længere tid, så dør de.

Lad vandet løbe, og rusk lidt rundt i muslingerne. Kassér muslinger, der ikke lukker sig, hvis du giver dem et lille gok i køkkenbordet. Kasser også muslinger med ødelagte skaller. Hvis de har skæg – de små tråde, der stikker ud af dem – så fjern det med en urtekniv.

Kog pastaen i en anden gryde efter anvisningen på posen – i rigeligt vand med lidt salt og uden låg. Inden du hælder vandet fra pastaen, så gem først 1 dl af vandet.

Kom muslingerne i gryden med fennikel, krydr med salt, læg låg på, og lad dem dampe i 2-3 minutter.

Kassér muslinger, der ikke åbner sig ved dampning – men hvis mange muslinger er lukkede, så giv dem først et par minutter mere, og se, om de bare har fået for lidt.

Kom pastaen i gryden med muslinger og fennikel, og vendt rundt. Hvis retten virker meget tør, så tilsæt lidt af kogevandet fra pastaen.

Kom et par skefulde olivenolie i sammen med grofthakket dild, og krydr med lidt salt og godt med friskkværnet sort peber. Spis med brød til.

Om Meyers når du flytter hjemmefra

Med Claus Meyers kogebog, Meyers når du flytter hjemmefra, får du over 100 nye opskrifter på hverdagsmåltider, overdådig weekendmad, simple supper, snacks, bagværk, drikke og desserter.

Det hele er skræddersyet til dig, der er ny i et køkken og gerne vil have hjælp til at føle dig ovenpå, når du griber ud efter pande, piskeris
og palet. Tilgængelige råvarer og enkle opskrifter, der passer til små køkkener og et stramt madbudget, er det naturlige udgangspunkt.

Samtidig bidrager de grønne råvarer og praktiske tips til at undgå madspild samt at sætte sundhed og bæredygtighed på menuen.

Du kan købe Meyers når du flytter hjemmefra online her, eller i din foretrukne boghandler fra d. 30. oktober