Inspirationslister og guides Sundhed og livsstil

10 bøger der kan hjælpe dig med at holde dit nytårsforsæt

10 bøger der kan hjælpe dig med at holde dit nytårsforsæt

Selvom mange nytårsforsætter aldrig bliver overholdt, er de et udtryk for ønsker, man har, og som man gerne vil opnå.

Hvis du gerne vil tage skeen i den anden hånd og få en succesoplevelse i 2016, hjælper vi dig her på vej med 10 bogforslag, der vil gøre dit nytårsforsæt lidt lettere at holde. Uanset om du vil

  • spise sundere
  • træne mere
  • få styr på din økonomi
  • være en bedre ven
  • blive en bedre kæreste
  • være mere tilstede i nuet

1. Spise sundere – og tabe dig

tab_5

At tabe sig fem kilo er et tilbagevendende nytårsforsæt for mange. Og heldigvis er der hjælp at hente. Tab 5 kilo på 5 uger er en ny bog fra Vægtkonsulenterne, der indeholder opskrifter og madplaner, så du kan nå dine mål og slippe af med de ekstra fem kilo. Alle opskrifterne er kalorieberegnet, så man selv kan føre regnskab over, hvad man har spist.  Bagerst i bogen er der desuden plads til at føre kostdagbog.

Køb bogen her.

9788711489956

Det kan være hårdt at ændre livsstil, hvis man er madelsker. Det har James Price oplevet på egen krop – og derfor deler han i Uden smør og fløde sine bedste opskrifter på god og velsmagende hverdagsmad HELT uden smør, fløde og andre fedende ingredienser.

Bogen er ikke en kur, men bygger på ideen om, at sund og alsidig kost er vejen til en mindre fed livsstil. Madglæden er fortsat i fokus og hele grundlaget for bogen. Alle opskrifter er ernæringsberegnet.

“Jeg håber, at de følgende opskrifter kan være til inspiration for dem, der godt kunne tænke sig at vende skuden, få lidt mere grønt og groft ind i køkkenet og spare lidt på det fede, men uden at det går ud over velsmagen,” fortæller James Price.

Køb bogen her.


2. Træne mere

h9788711321201

Der er mange, der drømmer om at motionere mere i det nye år, men mange har problemer med at holde det. For udfordringen er faktisk ikke at træne. Udfordringen er at gøre træning til en god vane, man holder fast i – uanset om det regner, sner eller om man har en dårlig dag.

Mission sund handler derfor ikke kun om, hvordan du kan tabe dig, men om at give dig inspiration og lyst til at leve sundere. Bogen er inddelt i 12 uger, og hver uge sætter du fokus på en ny vane – så er det nemlig meget nemmere at overskue at leve sundere.

I Mission sund giver sundhedseksperten Michelle Kristensen råd til, hvordan du dropper sukker, spiser mere grønt, får sved på panden, holder motivationen og bliver stærk. Bogen indeholder opskrifter, madplaner og træningsprogrammer til 12 uger.

Køb bogen her.


3. Få styr på din økonomi

dinøkonomi

Din økonomi af Michael Møller og Niels Christian Nielsen er bogen for dig, der gerne vil have styr på din privatøkonomi. Uanset om du er studerende eller har været mange år på arbejdsmarkedet, er bogen fyldt med tips og gode råd til økonomiske problemstillinger.

Bogen er ikke teknisk, og du behøver ikke være revisor for at forstå den. Forfatterne skriver med indsigt og humor om økonomiske forhold som opsparing, investering, køb af bolig, lån og ikke mindst personlighedstyper. Det sidste er nemlig vigtigt, fordi vi er meget forskellige, når vi bevæger os rundt i det økonomiske landskab.

Køb bogen her.

h9788750044093

Vil du gerne have endnu mere ud af din opsparing? Boost din opsparing med aktier giver dig på lettilgængelig vis et overblik over, hvad du med held kan gøre for at få mere ud af dine penge – både i dag, i morgen og når du bliver ældre.

I Boost din opsparing med aktier fortæller Karsten Engmann Jensen om, hvordan du kan bruge aktier og om, hvordan du kan lære at tænke rationelt og tæmme dine følelser. Man bliver nemlig hurtigt påvirket af psykologiske faktorer, når man køber aktier. Og det er svært at handle fornuftigt, når bekymringen eller spændingen raser.

Køb bogen her.


4. Være en bedre ven

h9788711460009

Kvalitetstid med veninderne står højt på mange voksne kvinders ønskeliste. Men det kan være svært at tage sig tiden til virkelig at tale sammen, når verden er fyldt med så mange distraktioner.

Sød tøs er en moderne version af den klassiske venindebog. Veninder af alle slags kan genoptage samtalen ved hjælp af bogen og opdage helt nye sider af hinanden. I bogen skal ens veninder selv skrive deres egne svar på Maise Njors store og små spørgsmål om bl.a. fortiden, drømmene, gamle kærester, stolthed og yndlingsfarver – og dermed gøre bogen et klenodie, der kan læses i hele livet. Bogen rummer også inspirerende lister og små tekster om, hvorfor veninder er så vidunderlige, besværlige og uundværlige.  Og Lisa Grues overdådige illustrationer gør hver side til en oplevelse.

Køb bogen her.

Opfoer_Omslag_Stor.indd

Drømmer dit barn om at blive en bedre ven? Eller kan du fra sidelinjen se, at det er tid til en snak om venskaber, og om hvordan man behandler hinanden bedst?

Opfør dig ordentligt og vær en god ven af Sabine Lemire er tænkt som et opslagsværk med gode råd til, hvordan vi kan skabe nogle gode rammer, der gør det rart at være sammen med hinanden. Takt og tone er ikke til for at gøre livet besværligt. Det er netop med til at give os et fælles sprog, så vi forstår hinanden. For når vi er opmærksomme, nærværende og interesserede i mennesker omkring os, så møder de os ofte på samme måde.

Køb bogen her.


5. Blive en bedre kæreste

Tal sammen forside_final.indd

Husker du at tale med – og at lytte til – din partner i hverdagen? Det kan sommetider være svært at huske at få plejet sit parforhold, og at finde tid til de gode og værdiskabende samtaler, der gør, at man føler nærvær.

Poula Helth og Hans Jørn Filges kommer i Tal sammen! med råd til, hvordan man kan lære at tale sammen og få et bedre og gladere parforhold og familieliv.

Grundlæggende vil bogens to forfattere vise eksempler på, hvordan forskellige typer af par og familier kan tale sammen, så de oplever at de får et bedre og gladere familieliv og parforhold.
Samtalen kan – udover at berige og give ny energi i parforhold og familie – også anvendes til at hjælpe hinanden gennem livsfaser eller akutte problemer, der opstår i livet; det kan være i forhold til arbejdet, sygdomme, familie, venner eller andet.

Køb bogen her.


6. Være mere til stede i nuet

h9788711442869

Det er ikke let at finde ro i en travl hverdag. Mobilen lyser hele tiden op med nye notifikationer og beskeder, arbejdet fylder meget, og fritiden bliver måske farvet af lidt dårlig samvittighed. Det er svært at leve i nuet – og det er svært at fordybe sig i noget.

Denne smukt indbunde malebog kan hjælpe dig til at finde ro. Der er nemlig noget beroligende og afslappende i at få lov til at fordybe sig i at skabe noget smukt. Med fordybelse i farvelægningen af de fine, snoede mønstre får man udtrykt sin kreativitet, og finder både indre ro og bevidst nærvær. En perfekt måde, at lægge den travle hverdag bag sig. Det kræver ingen forkundskaber at komme i gang, kun nogle gode farveblyanter.

Køb bogen her.

h9788750044574

Sårbarhed af Eve Bengta Lorenzen er en bog om mindfulness som effektiv behandling mod smerter, angst og depression.

Bogen udforsker sårbarheden, mindfulness og transformation i mødet mellem mennesker. Herunder hvorledes sårbarhed kan være vejen til fordybelse, glæde og kreativitet, fremfor til angst, skam og smerte.

Bogen kan læses, uanset om man befinder sig i den professionelles stol, sidder i venteværelset, eller blot har lyst til at opnå større indsigt i sårbarhedens væsen. Den inviterer ind i modet til at være sårbar og dermed modet til at møde op som menneske, både i de professionelle og de nære relationer.

Køb bogen her.

Er dine nytårsforsæt af den litterære slags? Læs her om, hvordan du får læst mere i år 2016, eller læs hvordan du får startet en læseklub her.

10 bøger der kan hjælpe dig med at holde dit nytårsforsæt