Bag om Byen brænder

BYEN BRÆNDER er en roman om kærlighed, forræderi og tilgivelse, om kunst, sandhed og rock’n’roll; og om alt der, der gør livet værd at leve.

På bloggen kan du i dag se en dokumentar om den historiske baggrund for romanen – nemlig New York i slutningen af 1970erne og den store strømafbrydelse, der bragte byen på randen af kaos i 1977.

Du kan også møde de 6 vigtigste personer i romanen. 

Dokumentarfilm om strømafbrydelsen i 1977

Hvis du ikke kender meget til New Yorks historie, kan vi anbefale dokumentarfilmen “NY77: The coolest Year in Hell” om den store strømafbrydelse og New York i slutningen af 1970erne, hvor byen var i totalt forfald – med mangel på jobs, penge, politi og skoler. Ud af dette kaos opstår henover de efterfølgende årtier en af de mest kreative byer på kloden.
[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=rHXAYddPLsM[/embedyt]

Mød de 6 vigtigste personer i Byen brænder

William Hamilton-Sweeney

bb-william

Var engang arving til familien Hamilton-Sweeneys milliardformue, men han har brudt kontakten med sin familie.

Han er den oprindelige forsanger i punkbandet Ex Post Facto, men i dag er han kunstner, har et heroinmisbrug og bor sammen med Mercer Goodman. William taler kun meget vagt om sin fortid.

Regan Hamilton-Sweeney

bb-regan

Williams søster, er netop blevet skilt fra Keith Lamplighter, faren til hendes børn Will og Cate.

Regan ville gerne have været teaterskuespiller men blev overtalt til at arbejde i familiefirmaets PR-afdeling, og dedikerer mere og mere tid til firmaet.

 

 

Mercer Goodman

bb-mercer

Williams kæreste, som har problemer med at nå ind til William. Er for nylig flyttet til New York City fra Altana, en øde afkrog af Georgia.

På trods af sin mørke hudfarve og det faktum, at han er en mand, underviser han i engelsk på et privat pigegymnasie i Greenwich Village. Hans familie tror, at han er flyttet til byen pga. dette job, men bag ved ligger hans brændende ambition om at skrive den næste store amerikanske roman.

Samantha Cicciaro

bb-sam

Teenager fra Long Island og er netop flyttet fra forstæderne til New York City for at studere på NYU.

Hun er den ultimative musikfan og skriver et fanzine helliget til punkmusik og især til bandet Ex Post Facto.

Hun er bedste venner med Charlie Weisberger.

Charlie Weisberger

Går på high school i en forstad på Long Island, hvor han bor med sin mor og sine to små brødre. Han er forelsket i Samantha og dyrker Manhattans punkmiljø sammen med hende.

Går på high school i en forstad på Long Island, hvor han bor med sin mor og sine to små brødre.

Han er forelsket i Samantha og dyrker Manhattans punkmiljø sammen med hende.

Keith Lamplighter

bb-keithEr netop blevet skilt fra Regan, som han har to børn med, da han havde en affære med Sam.

Han arbejder i finansverdenen som trader, men har mistet en masse af sit firmas penge – og sine børns børneopsparinger

 


Om Byen brænder

NEW YORK CITY, 1976. Byen forbereder sig på nytårsaften. I Hell’s Kitchen aflyser William Hamilton-Sweeney sine nytårsplaner med kæresten Mercer. På Lower East Side mødes teenagerne Charlie og Samantha til koncert, men Samantha er pludselig nødt til at tage uptown. På Upper West Side er Regan Hamilton-Sweeney netop ankommet til familiens store gallafest for New Yorks rige og magtfulde elite. En fest, Mercer dukker op til for at blive klogere på, hvorfor William har brudt med sin familie.

Da klokken nærmer sig midnat, bliver en ung kvinde skudt i Central Park, og opklaringen af skudepisoden fletter alle disse menneskers skæbner sammen. Da den legendariske strømafbrydelse 13. juli 1977 mørklægger New York og kaster byen ud i halvandet døgns kaos, forandres deres liv uigenkaldeligt.

Byen braender ryg
Køb Byen brænder her