Fiktion Inspirationslister og guides Klassikere

7 klassikere du kan (gen)læse i 2018

klassikere

Drømmer du om at opfriske din klassikerviden i 2018? Eller elsker du bare litterære giganter som Nobelprismodtagerne Ernest Hemingway og Sinclair Lewis? Så er der heldigvis godt nyt: for i år kan du glæde dig til fantastiske klassikergenudgivelser og spændende læsestof.

Over floden – ind i skovene af Ernest Hemingway

7 klassikere du kan (gen)læse i 2018

Over floden – ind i skovene udspiller sig i Venedig i tiden efter Anden Verdenskrig. Den ældre, amerikanske oberst, Richard Cantwell, forelsker sig i Renata – en ung italiensk grevinde. Cantwell er forbitret og mærket af krigen, og selvom han er gammel nok til at være Renatas far, overvældes han af den uselviske og unge kærlighed, hun giver ham.
Krigen er slut, men sårene endnu ikke helet, og for nogen kommer den fred, man med længsel har ventet på, for sent.

Over floden – ind i skovene udkommer den 10. januar. Køb den hos din boghandler eller online her.


Det kan ikke ske her af Sinclair Lewis

7 klassikere du kan (gen)læse i 2018

Hvad ville der ske, hvis USA fik en diktator? Det kan ikke ske her fra 1935 er en forudseende og advarende roman, der påviser, at det kan ske.

I 1936 stiller Bezelius ”Buzz” Windrip op som demokratisk præsidentkandidat med lovning om at genoprette USA som et stolt og rigt land med velstand og fremgang. Han advokerer for patriotisme og traditionelle amerikanske værdier og slår let sine modstandere – heriblandt den siddende præsident Franklin D. Roosevelt. Historien fortælles gennem øjnene på den liberale journalist Doremus Jessup, der følger Windrips vej til præsidentposten og siden modarbejder hans regime ved at arbejde for undergrundsavisen Vermont Vigilance.

Det kan ikke ske her var oprindeligt en kommentar til fascismens fremgang i Europa – Præsident Windrip tager på Hitler- og SS-maner total kontrol over regeringen – men romanen er i 2016 af flere medier blevet udråbt til ”romanen, der forudså Trump”.

Det kan ikke ske her udkommer den 20. januar.


Samlede noveller af Ernest Hemingway

7 klassikere du kan (gen)læse i 2018

Få forfattere har haft så stor indflydelse som Hemingway, og mange mener, at det er i novellerne, han er allerbedst. Dette værk samler alle Hemingways noveller og giver dermed en enestående mulighed for at følge novellemesterens udvikling fra start til slut. En udødelig klassiker – både for den garvede Hemingway-ekspert og den nye Hemingway-læser.

Samlede noveller udkommer den 5. marts.


Øen og havet af Ernest Hemingway

7 klassikere du kan (gen)læse i 2018

★︎★︎★︎★︎★︎ ”En storslået og vægtig Hemingway-oplevelse” – BERLINGSKE

Øen og havet er Hemingways store post hume roman. Han kaldte den selv for den store bog eller murstenen. Den første af bogens tre dele beskriver maleren Thomas Hudsons (læs: Hemingway) liv på en lille ø i Golfstrømmen. Anden del foregår på Cuba under Anden Verdenskrig, hvor Hudson udfører hemmeligt arbejde for de allierede. Del tre foregår ombord på en stor motorbåd i farvandene omkring Cuba, hvor jagten går på tyske u-både for at forhindre nazistiske besætninger i at undsippe til Spanien.

Bogen tegner et fascinerende portræt af en kunstner, en romantiker, en idealist – et menneske – som livet skænker økonomisk succes, kvinders kærlighed, eventyr og farer, men også grum tragedie.


Korfu-trilogien af Gerald Durrell

7 klassikere du kan (gen)læse i 2018

England, 1935: Durrell-familien får nok af det fugtige, grå engelske klima, sælger huset og flytter til den solbeskinnede græske ø Korfu. Her opdager den yngste af de fire børn, ti-årige Gerald, glæden ved naturen og dyr: Han indsamler frøer og skildpadder, flagermus og sommerfugle, skorpioner og blæksprutter – og gennem prægtige olivenlunde og over kridhvide sandstrande forfølger Gerald sin nye interesse til både gru og glæde for resten af familien.

Min familie og andre dyr er den britiske zoolig og forfatter Gerald Durrells vidunderlige, humoristiske fortælling om sin usædvanlige og magiske barndom på Korfu. Bogen er første bind i Korfu-trilogien, som har været elsket gennem generationer af såvel børn som voksne.

Min familie og andre dyr udkommer den 1. april.

7 klassikere du kan (gen)læse i 20187 klassikere du kan (gen)læse i 2018

HUSK OGSÅ de to andre bøger i trilogien, Min familie har finner, fjer og sko samt Gudernes have. Alle tre bøger udkommer samtidig.