Kogebøger med sund mad Mad og drikke Madværkstedet

Varm kikærtesalat med myntedressing

Varm kikærtesalat med myntedressing

Kikærter er en god, billig og sund råvare, som har mange anvendelsesmuligheder. De indeholder nemlig masser af fibre og har et højt proteinindhold, samtidigt med at de er propfyldt med A-, B- og E-vitaminer samt kalium, calcium, magnesium, fosfor, jern og zink.

Fordi kikærter er spækket med fibre og proteiner, mætter de godt, og da de samtidigt er lave på kalorier, er de små bælgfrugter også en god genvej til vægttab. Derudover er de også gode for huden, tarmfloraen og til at stabilisere energiniveauet.

Kirkærter kan blandt andet bruges moste i falafler eller hummus, eller de kan bruges hele som sprøde salte snacks, i gryderetter eller i salater. Samtidigt er det også muligt at få kikærtemel, som er et sundt alternativ til hvedemel.

Nedenfor finder du opskriften på varm kikærtesalat med myntedressing. Salaten er god og mættende, og de mange krydderier tilfører den masser af smag.

Varm kikærtesalat med myntedressing

Varm kikærtesalat med myntedressing

Opskriften er til 4 personer

Du skal bruge:

Varm kikærtesalat:
1 blomkålshoved, skåret i små buketter
1⁄2 squash, skåret i tern
2 dåser kikærter, drænet for vand
1 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg, knuste
3 tsk. spidskommen
1 tsk. kanel
1 1⁄2 tsk. sød paprika
1 tsk. chilipulver
Salt og peber efter smag
1 bundt friske radiser
1 avocado
1 håndfuld frisk mynte

Myntedressing:
2 spsk. frisk mynte
2 dl. skyr
1 avocado
1⁄2 dl. vand
Salt efter smag

Sådan laver du den varme kikærtesalat:
Skær blomkål og squash i mindre stykker. Læg blomkål, squash og kikærter på en bageplade. Drys med olivenolie og alle krydderierne. Vend det hele godt rundt med olien, inden du sætter pladen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 20-30 minutter, alt efter størrelsen på grøntsagerne. Jo større grøntsagsstykker, jo mere tid kræver det.

Kom alle ingredienserne til dressingen i en blender, og blend til en ensartet masse. Hvis du vil have den mere flydende, så kom mere vand i. Skær radiser og avocado i skiver, hak mynten, og vend det med kikærteblandingen. Hæld til sidst dressingen over.

Om bogen Mindre mavefedt, mere energi

Michelle Kristensen, sund mad, slankeopskrift, opskrift, kikærtesalat, mindre mavefedt, mere energi,

Kost- og ernæringsekspert Michelle Kristensen giver i bogen Mindre mavefedt, mere energen samlet hjælpepakke til at opnå vægttab og få mere energi ved hjælp af kost og træning. Bogen indeholder nemlig både kostplaner, opskrifter til alle slags måltider, indkøbslister og træningsprogrammer. Alle retter og træningsprogrammer er desuden sammensat således, at de kan laves på kun 20 minutter.

Michelle Kristensen har igennem årene haft flere tusinde danskere på sine bootcamps, og derfor har hun stor erfaring med at hjælpe andre til at smide de ekstra kilo og holde fast i de sunde vaner. Det handler nemlig om at gøre det både lettere og sjovere at holde fast i det sunde liv, hvis man ønsker at opnå et varigt vægttab.

Du kan finde Mindre mavefedt, mere energi på dit nærmeste bibliotek.