Asiatisk kokossuppe med tigerrejer
Opskriften er til 2 personer
Du skal bruge:
Kokossuppe:
1 fed hvidløg
1 rød chili
1 tsk. revet ingefær
Olivenolie
1 ds. kokosmælk
3 dl. vand
1⁄2 grøntsagsboullionterning
1 tsk. citrongræs
2-3 limeblade
10 stk. svampe
Salt og friskkværnet peber
Saft fra 1⁄2 lime
Rejespyd:
8 stk. tigerrejer
Olivenolie
1 fed hvidløg
Til servering:
Frisk koriander
Brød, fx ciabatta
Sådan laver du den asiatiske kokossuppe
Hak hvidløg og chili fint.
Steg ingefær, hvidløg og chili i lidt olie.
Hæld kokosmælk, vand og bouillon i gryden sammen med citrongræs og limeblade.
Bring suppen i kog, og lad den simre.
Skær svampene i skiver og kom dem i suppen.
Smag til med salt, peber og saften fra lime.
Sådan laver du rejespyd
Steg tigerrejerne i rigeligt med olie og hvidløg.
Kom dem på træspyd.
Servering:
Fordel suppen i 2 skåle, top med koriander, server spyddene ved siden af suppen sammen med en skive brød.
Om bogen Madmentor
Vil du gerne tabe dig og leve et sundere liv? Og har du forgæves prøvet diverse kure? I Madmentor får du gode råd til at bryde med dine dårlige vaner trin for trin. Bogen er nemlig bygget op som et coachingforløb, der hjælper dig til at finde din naturlige vægt og nå dine mål.
Foruden at guide læseren til en bedre livsstil indeholder bogen også opskrifter, som kan bruges til inspiration til at komme igang med de nye sunde vaner. Opskrifterne spænder bredt fra morgenmad til dessert, for såfremt man er opmærksom på hvad man spiser, er der også plads til dessert.
December byder på masser af julehygge og julefrokoster, og dertil hører som oftest lækker men relativt fedtholdig mad. Derfor kan det være forfriskende at skifte noget af den danske julemad ud med lækre, lette retter, der ovenikøbet er lige til at gå til.
Her får du en opskrift på asiatisk kokossuppe med tigerrejer, da det asiatiske køkken med sine stærke og smagfulde krydderier er en perfekt kontrast til den danske julemad, og samtidigt varmer godt her i de kolde måneder.
Foruden at være velsmagende er opskriften sat sammen med fokus på sundhed af Sofia Manning og Marie Steenberger, forfatterne til bogen Madmentor. Denne bog har til formål at hjælpe læseren til at få et sundere forhold til mad.
Asiatisk kokossuppe med tigerrejer
Opskriften er til 2 personer
Du skal bruge:
Kokossuppe:
1 fed hvidløg
1 rød chili
1 tsk. revet ingefær
Olivenolie
1 ds. kokosmælk
3 dl. vand
1⁄2 grøntsagsboullionterning
1 tsk. citrongræs
2-3 limeblade
10 stk. svampe
Salt og friskkværnet peber
Saft fra 1⁄2 lime
Rejespyd:
8 stk. tigerrejer
Olivenolie
1 fed hvidløg
Til servering:
Frisk koriander
Brød, fx ciabatta
Sådan laver du den asiatiske kokossuppe
Hak hvidløg og chili fint.
Steg ingefær, hvidløg og chili i lidt olie.
Hæld kokosmælk, vand og bouillon i gryden sammen med citrongræs og limeblade.
Bring suppen i kog, og lad den simre.
Skær svampene i skiver og kom dem i suppen.
Smag til med salt, peber og saften fra lime.
Sådan laver du rejespyd
Steg tigerrejerne i rigeligt med olie og hvidløg.
Kom dem på træspyd.
Servering:
Fordel suppen i 2 skåle, top med koriander, server spyddene ved siden af suppen sammen med en skive brød.
Om bogen Madmentor
Vil du gerne tabe dig og leve et sundere liv? Og har du forgæves prøvet diverse kure? I Madmentor får du gode råd til at bryde med dine dårlige vaner trin for trin. Bogen er nemlig bygget op som et coachingforløb, der hjælper dig til at finde din naturlige vægt og nå dine mål.
Foruden at guide læseren til en bedre livsstil indeholder bogen også opskrifter, som kan bruges til inspiration til at komme igang med de nye sunde vaner. Opskrifterne spænder bredt fra morgenmad til dessert, for såfremt man er opmærksom på hvad man spiser, er der også plads til dessert.
Andre læste også: