Ginfestivaler, ginsmagninger og ginfora på nettet. Gin er efterhånden ved at være en lige så stor smagssag som vin og øl, og mange restauranter har et rigt udvalg af ginmærker på menukortet. Danskerne har i den grad fået øjnene op for gin.
Jesper Schmidt er uddannet kok og har rettet sit fokus på smag, hvilket han bruger i baren, hvor han leger med smagskombinationerne. I sin nye bog guider han til vidunderlige smagsoplevelser i drinksglasset med gin i hovedrollen og giver sine bedste fif og tricks, der sikrer succes i hjemmebaren.
Prøv bl.a. denne North & South G&T, der har en blomstrende og forfriskende smag af tranebær og rosmarin.
Udstyr
Glas Jigger Barske
Ingredienser
4 cl G Gin Skånska Spritfabriken 1 cl Monin Tranebær Sirup 8-10 isterninger 15 cl Fever-Tree Mediterranean Tonic Water 6-8 friske tranebær 1 kvist rosmarin
Fremgangsmåde
Kom G Gin, Monin Tranebær Sirup og isterninger i glasset, og rør godt rundt.
Tilsæt Fever-Tree Mediterranean Tonic Water.
Pynt med tranebær og rosmarinkvist.
I Skåne laver de G Gin, der har vundet prisen som den bedste gin til G&T. Det er en elegant, fløjlsblød og forfriskende gin, der er mindre tør end de typiske London Dry Gins, og den har en blomstrende og frugtagtig note af enebær.
Gin – Opskrifter på gin, tonics og cocktails af Jesper Schmidt
Denne bog er til gin-elskeren. Du får masser af forslag til, hvordan du kan lave din egen gin ved at tilsætte forskellige ingredienser (botanicals), så du får nogle helt nye smage frem i dine drinks. Gin består af en basis-alkohol og enebær, og du kan derfor nemt tilsætte både bær, frugt, krydderier, urter og grønt.
Her er også nemme opskrifter på tonic. Den laves på en basis-sirup, som spædes op med danskvand, og den kan ligesom gin smages til med forskellige ingredienser.
Og så indeholder bogen forslag til at matche både hjemmelavet gin og tonics og kendte mærker – og ikke mindst opskrifter på de lækreste cocktails med gin.
Jesper Schmidt er oprindelig uddannet kok i Italien og bruger bl.a. sin gastronomiske erfaring til at udvikle nye drinks og cocktails.
Ginfestivaler, ginsmagninger og ginfora på nettet. Gin er efterhånden ved at være en lige så stor smagssag som vin og øl, og mange restauranter har et rigt udvalg af ginmærker på menukortet. Danskerne har i den grad fået øjnene op for gin.
Jesper Schmidt er uddannet kok og har rettet sit fokus på smag, hvilket han bruger i baren, hvor han leger med smagskombinationerne. I sin nye bog guider han til vidunderlige smagsoplevelser i drinksglasset med gin i hovedrollen og giver sine bedste fif og tricks, der sikrer succes i hjemmebaren.
Prøv bl.a. denne North & South G&T, der har en blomstrende og forfriskende smag af tranebær og rosmarin.
Udstyr
Glas
Jigger
Barske
Ingredienser
4 cl G Gin Skånska Spritfabriken
1 cl Monin Tranebær Sirup
8-10 isterninger
15 cl Fever-Tree Mediterranean Tonic Water
6-8 friske tranebær
1 kvist rosmarin
Fremgangsmåde
Kom G Gin, Monin Tranebær Sirup og isterninger i glasset, og rør godt rundt.
Tilsæt Fever-Tree Mediterranean Tonic Water.
Pynt med tranebær og rosmarinkvist.
I Skåne laver de G Gin, der har vundet prisen som den bedste gin til G&T. Det er en elegant, fløjlsblød og forfriskende gin, der er mindre tør end de typiske London Dry Gins, og den har en blomstrende og frugtagtig note af enebær.
Gin – Opskrifter på gin, tonics og cocktails af Jesper Schmidt
Denne bog er til gin-elskeren. Du får masser af forslag til, hvordan du kan lave din egen gin ved at tilsætte forskellige ingredienser (botanicals), så du får nogle helt nye smage frem i dine drinks. Gin består af en basis-alkohol og enebær, og du kan derfor nemt tilsætte både bær, frugt, krydderier, urter og grønt.
Her er også nemme opskrifter på tonic. Den laves på en basis-sirup, som spædes op med danskvand, og den kan ligesom gin smages til med forskellige ingredienser.
Og så indeholder bogen forslag til at matche både hjemmelavet gin og tonics og kendte mærker – og ikke mindst opskrifter på de lækreste cocktails med gin.
Jesper Schmidt er oprindelig uddannet kok i Italien og bruger bl.a. sin gastronomiske erfaring til at udvikle nye drinks og cocktails.
Køb Gin af Jesper Schmidt online her eller i din nærmeste boghandel.
Andre læste også: