Her er Michelle Kristensens opskrift på kyllingedeller med squashspaghetti og tomatsovs.
Kyllingedeller er et dejligt, sundt alternativt til den klassiske frikadelle. Kyllingedellerne er nemme at lave, da alt bare skal blandes i en blender og steges på en pande.
Du kan med fordel lave en ekstra portion, da kyllingedellerne nemt kan fryses og spises en anden dag, hvor du har travt eller ikke orker at lave mad.
Spis squashspaghetti i stedet for almindelig pasta og spar på kalorierne. Samtidig får du masser af grønt. Du vil faktisk opleve, at det ikke gør noget at skifte spaghettien ud med squash, da du bagefter vil være mæt på en rar måde, i stedet for eksempelvis at føle dig oppustet.
Hvis du er påpasselig med at lægge cashewnødderne i blød i god tid, kan retten ellers tilberedes i løbet af 20 minutter. Et godt tip er at tilberede squahspaghettien, mens du steger kyllingedellerne.
Kyllingedeller med squashspaghetti og tomatsovs
opskriften er til 3 personer.
Du skal bruge:
Til kyllingedellerne:
250 g kyllingebryst
1 æg
35 g soltørrede tomater
1 håndfuld persille
1⁄2 løg, hakket
1 fed hvidløg
25 g pinjekerner
salt og peber efter smag
1 spsk. olivenolie til at stege i
Til tomatsovsen:
100 g cashewnødder, iblødlagt
1 dåse tomatpuré (140 g)
1 stor håndfuld frisk basilikum
1⁄2 tsk. salt
1 fed finthakket hvidløg
1-2 dl vand
Til spaghettien:
2 squash (her 1 grøn og 1 gul)
Topping:
frisk basilikum, finthakket
Sådan tilbereder du kyllingedeller med squashspaghetti og tomatsovs:
Kom alle ingredienserne til kyllingedellerne i en foodprocessor, og kør til du har en ensartet, men grov masse.
Form 9-12 deller, og steg dem på en varm pande med olie i 5-8 minutter.
Vend hvert minut.
Du kan fryse dellerne.
Kom alle ingredienserne til tomatsovsen i en blender, og kør til en cremet og ensartet masse. Start med at komme 1 dl vand i blenderen, og hvis det ikke er flydende nok, så kom den sidste dl i.
Her er Michelle Kristensens opskrift på kyllingedeller med squashspaghetti og tomatsovs.
Kyllingedeller er et dejligt, sundt alternativt til den klassiske frikadelle. Kyllingedellerne er nemme at lave, da alt bare skal blandes i en blender og steges på en pande.
Du kan med fordel lave en ekstra portion, da kyllingedellerne nemt kan fryses og spises en anden dag, hvor du har travt eller ikke orker at lave mad.
Spis squashspaghetti i stedet for almindelig pasta og spar på kalorierne. Samtidig får du masser af grønt. Du vil faktisk opleve, at det ikke gør noget at skifte spaghettien ud med squash, da du bagefter vil være mæt på en rar måde, i stedet for eksempelvis at føle dig oppustet.
Hvis du er påpasselig med at lægge cashewnødderne i blød i god tid, kan retten ellers tilberedes i løbet af 20 minutter. Et godt tip er at tilberede squahspaghettien, mens du steger kyllingedellerne.
Kyllingedeller med squashspaghetti og tomatsovs
opskriften er til 3 personer.
Du skal bruge:
Til kyllingedellerne:
250 g kyllingebryst
1 æg
35 g soltørrede tomater
1 håndfuld persille
1⁄2 løg, hakket
1 fed hvidløg
25 g pinjekerner
salt og peber efter smag
1 spsk. olivenolie til at stege i
Til tomatsovsen:
100 g cashewnødder, iblødlagt
1 dåse tomatpuré (140 g)
1 stor håndfuld frisk basilikum
1⁄2 tsk. salt
1 fed finthakket hvidløg
1-2 dl vand
Til spaghettien:
2 squash (her 1 grøn og 1 gul)
Topping:
frisk basilikum, finthakket
Sådan tilbereder du kyllingedeller med squashspaghetti og tomatsovs:
Kom alle ingredienserne til kyllingedellerne i en foodprocessor, og kør til du har en ensartet, men grov masse.
Form 9-12 deller, og steg dem på en varm pande med olie i 5-8 minutter.
Vend hvert minut.
Du kan fryse dellerne.
Kom alle ingredienserne til tomatsovsen i en blender, og kør til en cremet og ensartet masse. Start med at komme 1 dl vand i blenderen, og hvis det ikke er flydende nok, så kom den sidste dl i.
Kør squashene på en spiralmaskine, så det får form som pasta, eller skræl dem med en kartoffelskræller.
Hvis du river dem på et rivejern, bliver det meget splattet.
Anret squashspaghettien på tallerkener, kom tomatsovs over, og drys med basilikum.
Server dellerne til.
Jeg bruger også denne tomatsovs som dip til gnavegrønt.
Du kan også bruge sovsen til en ketchup. Bare tilsæt endnu 1 dåse tomatpuré, og kom 4 friske dadler i.
Om bogen Mindre mavefedt, mere energi
Kost- og ernæringsekspert Michelle Kristensen giver i bogen Mindre mavefedt, mere energi en samlet hjælpepakke til at opnå vægttab og få mere energi ved hjælp af kost og træning. Bogen indeholder nemlig både kostplaner, opskrifter til alle slags måltider, indkøbslister og træningsprogrammer. Alle retter og træningsprogrammer er desuden sammensat således, at de kan laves på kun 20 minutter.
Michelle Kristensen har igennem årene haft flere tusinde danskere på sine bootcamps, og derfor har hun stor erfaring med at hjælpe andre til at smide de ekstra kilo og holde fast i de sunde vaner. Det handler nemlig om at gøre det både lettere og sjovere at holde fast i det sunde liv, hvis man ønsker at opnå et varigt vægttab.
Du kan finde Mindre mavefedt, mere energi på dit nærmeste bibliotek.
Andre læste også: