Sundhed og livsstil Bestsellere Fagbøger Kogebøger med sund mad Mad og drikke

Vægttab – det skal være Sundt & Sjovt. Og spis bare rugbrød til

Vægttab – det skal være Sundt & Sjovt. Og spis bare rugbrød til

Har du brug for at tabe dig eller drømmer du om at blive stærkere og mere fit? Og vil du gerne have, at det holder mere end et par uger, før de ekstra kilo ryger på igen? Folkene bag Sundt & Sjovt hjælper dig på vej til et sundt og langvarigt vægttab – uden at hverken kost eller motion bliver en sur pligt.


En striks slankekur og et benhårdt træningsprogram kan være svært at overholde særlig længe for de fleste. Et holdbart vægttab kræver derimod en realistisk plan, som man kan holde ud at leve med i længere tid. Det er filosofien hos Patrick Brylov, Stephanie Agger og Anton Fabricius, der sammen har virksomheden Sundt & Sjovt, hvor de gennem de sidste par år har hjulpet mere end 1200 mænd og kvinder med vægttab og muskelopbygning.

Sundt & Sjovt, Patrick Bylov, Stephanie Agger, Anton Fabricius

De har netop udgivet deres første bog Sundt & Sjovt, hvor de deler ud af deres store viden med at hjælpe almindelige mennesker med at få en sundere livsstil.

Og lad det være sagt med det samme: Vejen frem er ikke super restriktive madplaner eller overambitiøse træningsprogrammer. Derimod skal man stile mod at spise mindre (reduktion af kalorier) og være fysisk aktiv i et eller andet omfang, der passer til den livsstil, man har. Hvad enten det handler om mad eller træning, så skal det være enkelt, ellers får man det ikke gjort.

“Sundhedsområdet er komplekst, og der kommer hele tiden nye trends og populære diæter. Denne ene dag kan man læse om nye superfoods, den næste dag om noget andet, og det er nemt at blive forvirret.”

Vægttab er enkelt

I bogen har de tre, der alle er uddannet inden for ernæring, sundhed og træning, samlet deres principper for vægttab og livsstilsomlægning, der med garanti virker. Man finder ingen skemaer med, hvad man skal spise hvornår, men derimod nogle helt enkle kostråd, der stort set baserer sig på sundhedsstyrelsens officielle anbefalinger – bare justeret i mængderne. For helt overordnet gælder det, at hvis man vil tabe sig, så skal man spise færre kalorier. Så enkelt er det.

LÆS OGSÅ: Hurtig og sund opskrift på kylling i karry

Så ja, man må gerne spise rugbrød. Rugbrød er sundt, det mætter og mange spiser det i forvejen. På samme måde ligner mange af bogens opskrifter det, som de fleste danskere allerede spiser – bare med små modifikationer. Så her finder man en lækker variant af havregrød til morgenmad, en sundere udgave af lasagne, pizza og burger til aftensmad og rugbrødsmadder med skønt pålæg til frokost. Intet er sådan set forbudt, men der er noget, der er mere fornuftigt at fylde sig med end andet, hvis man vil mættes mest og være sund.

“Undgå forbud, spis varieret, og tænk over mængde og sammensætning.”

Sundt & sjovt, vægttab
Ovnbagt laks med sprød broccolisalat.

At træne eller ikke at træne

Det er sådan set ikke nødvendigt at træne for at tabe vægt, men det kan være godt af andre grunde. Fx hvis man gerne vil have en stærk krop, der kan klare hverdagens mange opgaver eller simpelthen er træt af at føle sig slap og uoplagt. Men derudover hjælper fysisk aktivitet til at øge forbrændingen og muskelmassen, hvilket er smart i vægttabssammenhæng, fordi jo større muskelmasse, jo mere forbrænder man – også efter endt træning.

“Det er vigtigt, at du får nogen vaner, som du kan fastholde, og det kan sagtens være, du skal gøre noget andet end dem, du kender. Og det skal gerne være noget, du har lyst til at fortsætte med.”

I bogen er der tre programmer til styrketræning og tre programmer til konditionstræning, som alt sammen kan laves derhjemme eller i naturen. Man behøver altså ikke gå ind i et fitnesscenter for at være med. Men dybest set er den bedste træning den, der bliver gjort, så det er med at finde ud af, hvad man kan lide at bruge tid på. Det gælder bare om at få sved på panden!

LÆS OGSÅ: Hurtig og sund morgenmad? Sådan laver du overnight oats med ristet kokos og blåbær

Sundt & sjovt, vægttab
Cremet havregrød med banan og chokolade.

Tips og tricks

Undervejs i bogen kan man læse små historier fra nogen af de klienter, der har været igennem et forløb hos Sundt & Sjovt, og man får en række healthy hacks, dvs. små tips, der kan gøre en stor forskel for vægttabet og sundheden.

“Og husk; en sixpack er ikke nødvendigvis lig med lykke, og vægten er bare et tal.”

Der er fx tricks til, hvordan man får færre kalorier, hvordan man får presset mere motion ind i hverdagen, og hvordan man opnår den vigtige søvn. Endelig er der hjælp til at komme i gang og til, hvordan man holder sig selv på sporet.Patrick Brylov, Stephanie Agger og Anton Fabricius: Sundt & Sjovt

Sundt og sjovt

De tre sundheds- og ernæringseksperter, der står bag Sundt & Sjovt, har stor succes med at hjælpe kvinder og mænd med både vægttab, muskelvækst og livsstilsomlægning.

I deres nye bog får du en nem og overskuelig guide til at tabe dig.

Her er simple kostråd, opskrifter til både morgen, middag og aften, madplaner, effektive træningsøvelser og et 4-ugers program.

Derimod er der ingen forbudte fødevarer eller tidskrævende træningsprogrammer. I stedet er der masser af sund fornuft og lækre måltider.

Du kan købe Sundt & Sjovt online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Læs også deres nyeste i serien Sundt & Sjovt – kalorielette retter

Sundt og sjovt

Stephanie Agger, Patrick Brylov, Anton Fabricius driver virksomheden Sundt&Sjovt. De er alle uddannet inden for sundhed og ernæring og har igennem flere år hjulpet danskere med at tabe sig og komme i bedre form. Nu er de ude med en bog der skal gøre vægttab nemmere.

60 opskrifter på kalorie-lette måltider. En inspirerende kogebog til dig, der gerne vil tabe dig eller savner inspiration til sunde hverdagsretter.

I denne bog viser Sundt&Sjovt, hvordan du ret let sammensætter et måltid med færre kalorier, men med masser af smag og energi.

Du kan købe Sundt & Sjovt online, eller i din nærmeste boghandel.
Læs mere på kategorien Bøger om sundhed.

Jeg arbejder i presseafdelingen, hvor jeg har den fornøjelse at sørge for, at pressen og læserne bliver opmærksomme på de bøger, som forlaget udgiver. Det var vist Troldepus, der var min første litterære forelskelse og siden har der været mange andre, og det bliver bare ved. Jeg har læst dansk litteratur på Københavns Universitet og er siden havnet i forlagsbranchen, hvilket er dejligt og rigtigt.