Børnebøger Carlsen

K for Klara: fra fjollebilleder til forbudte fotos – hvor går grænsen?

K for Klara: fra fjollebilleder til forbudte fotos – hvor går grænsen?

“Klara cykler, så hurtigt hun kan. Hun er ligeglad med, at det blæser og regner. Hun glæder sig ekstra meget til at komme i skole i dag. De skal nemlig fotograferes i første time … ”

Mange børn ved godt, at man ikke må tage eller dele fotos af andre uden at spørge om lov først. Men hvor går grænsen? K for Klara – Forbudt foto er bind nummer 15 i den populære K for Klara-serie af Line Kyed Knudsen. Bogen tager fat på en problematik, som mange skolenbørn – også i de yngste klasser – kan genkende fra dages hverdag.

K for klara forbudt foto, line kyed knudsen, k for klara, dele fotos,

Deling af fotos

Klaras venner synes ikke, at det er så farligt at dele et par fotos. Men det går snart hen og bliver ubehageligt for nogle af pigerne, da Lukas fra klassen laver et fjolle-fotoalbum på sin mobil. Og det er, som om det er pinligt at skulle sige nej, for så er man sikkert bare et tudefjæs. Klara synes også, at det er pinligt at tale med sin mor og far om de billeder, der er blevet taget i skolen.

“Hele aftenen kan Klara ikke lade være med at tænke på Lukas’ og Malous billeder. Hun har ikke sagt noget til Rose og Julie. For det har hun lovet Malou. Klara ved ikke, om det er forkert at tage den slags billeder af hinanden? Og Lukas og Malou var jo ikke tvunget til det …” – K for Klara

K for Klara, forbudt foto, deling af fotos, Line Kyed Knudsen, bøger til piger,

 

Der bilver delt fotos og oplevelser på de sociale medier som aldrig før. Med udgangspunkt i en hel almindelig historie, som er vedkommende og fanger de 6-9-årige læsere, giver den nye K for Klara-bog nogle enkle retningslinjer for, hvad man kan dele, og hvor vigtigt det er at respektere andre – og deres grænser.

Du kan læse med i de første sider af K for Klara – Forbudt foto i en gratis læseprøve her.

 

Om K for Klara

K for Klara er en letlæst serie om pigen Klara og hendes venner og veninder. Bøgerne handler om venskaber, skole og det at blive ældre (og også lidt om den første kærlighed) og rammer målgruppen lige der, hvor de er.

Bøgerne er illustrerede med fine sort-hvide illustrationer og henvender sig primært til piger i alderen 7 – 10 år. Der er angivet lixtal i alle bøgerne, og de kan læses uafhængigt af hinanden.

Du kan finde alle bøgerne i K for Klara-serien her.

K for Klara, line kyed knudsen, forbudt foto, bøger til piger, letlæsning, pigebøger

Du kan læse mere om forfatter Line Kyed Knudsen her.