Børnebøger Billedbøger Børnebøger 3-5 år Carlsen

Børneyoga stimulerer børn sprogligt, motorisk og socialt

Børneyoga stimulerer børn sprogligt, motorisk og socialt

Yoga har gennem tusinder af år været kendt for at skabe styrke, smidighed og mentalt velvære – og det kan selv små kroppe have stor glæde af.


Flere og flere små børn oplever en hverdag med travle voksne, larm og uro, et hav af digitale input og krav. Børneyoga og yogaremser kan her give nogle små oplevelser af stilhed, koncentration og nærvær. Børneyoga er yoga tilpasset børns voksende kroppe, udvikling og opmærksomhedsniveau. Her kan de eksperimentere med kroppen og udforske deres formåen og følelsesmæssige udtryk.


Børneyoga stimulerer børn sprogligt, motorisk og socialt

Hvorfor yogaremser til børn?

Remser kan hjælpe børn med at komme bedre ind i øvelserne ved at skabe billeder og danne historier. Børn lærer og husker langt bedre via bevægelse, og kombinationen af remsernes rytme og den legende tilgang understøtter både de sproglige og kropslige sider af børns udvikling.

LÆS OGSÅ: Træn dit barns grundmotorik med sjove remser og lege

Bevægelsespædagog Lotte Salling er sammen med yogalærer Emmamaria Vincentz forfatter til en lang række bøger om børneyoga, der alle er fyldt med farverige yogaøvelser. Bøgerne præsenterer små legende forløb med sjove remser, der stimulerer børn både sprogligt, motorisk, følelsesmæssigt og socialt. Kombinationen af remser og bevægelse medvirker til at udvikle børnenes sprog, samtidig med at børnene nemmere husker en yogaøvelse.

Kom godt i gang med yoga for børn

Har I lyst til at give jer i kast med en enkelt øvelse, som kan laves efter en lang dag og give nærvær og ro? Prøv øvelsen LYSET fra Lotte Salling og Emmamaria Vincents Lyt til løven. Her ligger barnet på ryggen og mærker kroppen.

Husk at yoga skal være rart og sjovt; det er ikke en konkurrence. Man eksperimenterer udelukkende med sin egen udholdenhed.


Børneyoga stimulerer børn sprogligt, motorisk og socialt

Det er en god idé først at læse remsen op, mens du peger på tegningerne, så børnene hører og ser helheden i fortælling og øvelser. Derefter kan du koble yogaøvelsen på. Læs et par linjer eller et vers, tag en pause, og vis den tilhørende yogaøvelse.

I kan veksle mellem at udføre de små sekvenser hurtigt eller langsomt for at skabe variation eller mere udfordring.

Det kan være rart at lukke øjnene under en sekvens/øvelse, når I har prøvet den et par gange. Især i balanceøvelser kan det være sjovt at udfordre sig med lukkede øjne.


De bedste børneyoga-bøger


Hokus pokus filiyoga

Lotte Salling - Hokus Pokus Filiyoga

“Hokus, pokus og parat. Find din yogaknap og start.”

I bogen Hokus Pokus Filiyoga lærer barnet en masse fine remser og små yogaforløb.

Bogen er fyldt med sjove yogaøvelser, der er med til at stimulere barnet sprogligt, motorisk, følelsesmæssigt og socialt.

Udover at barnet lettere husker yogaøvelserne gennem de små rim, er kombinationen af remser og bevægelse ligeledes med til at sikre barnets sproglige udvikling.

Fra ca. 4 år

Du kan købe Hokus Pokus Filiyoga online eller i din nærmeste boghandel.


Lyt til løven

Lotte Salling - Lyt til løven

Lyt til løven – yogaremser for børn er en fantastisk introduktion til yogaens verden for de mindste.

I bogen finder du 40 skønne yogaøvelser for de allermindste. Øvelserne tager udgangspunkt i leg og fantasi ved hjælp af små søde remser, som er tilknyttet de enkelte øvelser.

Sprog og bevægelser understøtter hinanden på en fantastisk og lærerig måde, hvor barnet får lettere ved at huske de enkelte øvelser, når de sammenkobles med remserne.

Fra ca. 3 år

Du kan købe Lyt til løven online eller i din nærmeste boghandel.


Min egen yogakuffert

Børneyoga stimulerer børn sprogligt, motorisk og socialt

Min egen yogakuffert indeholder 30 solide kort med remser og øvelser fra bestselleren Lyt til løven.

På den ene side af kortet er der en en remse samt smukke illustrationer af Lea Letén. Den anden side forklarer, hvordan yogaøvelsen udføres, alt sammen med udgangspunkt i leg og fantasi, som er perfekt til det legeglade barn.

Min egen yogakuffert understøtter sprog og bevægelse, da barnets sprogindlæring stimuleres ved fysisk aktivitet, og barnet får nemmere ved at huske yogaøvelsen, når den kobles sammen med en remse.

Kufferten er en glimrende introduktion i yogaens forunderlige verden for de allermindste.

Fra ca. 4 år

Du kan købe Min egen yogakuffert online eller i din nærmeste boghandel.


Min første bog om yoga

Min første bog om yoga

Her er nemme og sjove yogaøvelser for de mindste!

Min første bog om yoga indeholder gode og simple yogaøvelser skabt for de små.

Med bogen kan dit barn udvikle sin styrke, motoriske koordination og balance. Øvelserne har udgangspunkt i leg og fantasi med fokus på at skabe ro og nærvær.

Fra ca. 1 år.

Du kan finde Min første bog om yoga på dit nærmeste bibliotek.