Billedbøger Børnebøger Børnebøger 13-15 år Carlsen Højtlæsning Sjove børnebøger

Træn dit barns grundmotorik med sjove remser og lege

Træn dit barns grundmotorik med sjove remser og lege

Bevægelsespædagog og forfatter Lotte Salling har skabt en række underholdende remser og lege, der hjælper med at udvikle børns motoriske evner. 


Jo bedre småbørns grundmotorik er, jo mere mod får de på livet. I bogen Hoved og hale er samspillet mellem sprog og krop i fokus med stimulerende og legende remser, der hjælper med at udvikle børns motorik.

Med hver remse følger idéer til lege, der tager udgangspunkt i hverdagsgenstande, som findes i alle hjem – det kan være puder, en avis eller en stol.

Træn dit barns grundmotorik med sjove remser og lege

LÆS OGSÅ: Når børn ka’ selv – Sådan giver du din 2-årige mange små sejre i hverdagen

“Ideen til bogen opstod under corona-nedlukningen, hvor mange børnefamilier blev udfordret. Derfor er bogen en guide til, hvordan man kan aktivere sine børn hjemme i stuen, i gården eller i haven med simple aktiviteter og ting, vi alle sammen har i forvejen.”

– Lotte Salling

Bevægelse er stimulerende

Der er masser af gode grunde til at lave sjove bevægelseslege med børn. Bevægelse er nemlig en vigtig del af barnets udvikling. Der er stor sammenhæng mellem fysisk aktivitet og læring, og bevægelse er blandt andet med til at stimulere hukommelsen, sproglige færdigheder og opmærksomheden.

I Hoved og hale er der særligt fokus på de tre primære sanser, som er centrale for børns sansemotoriske udvikling: labyrintsansen, muskel/-ledsansen og følesansen.

LÆS OGSÅ: Stjernestunder – godnatrim med beroligende massage giver en god afslutning på dagen

Træn dit barns grundmotorik med sjove remser og lege

Lotte Salling er forfatter til over 40 billedbøger for børn. Hun er uddannet psykomotorisk terapeut og har arbejdet med sprogprojekter og bevægelsesundervisning af børn i over 25 år. 

Hoved og hale er sjovt og farverigt illustreret af Pernille Lykkegård, og bogen henvender sig til børn fra cirka tre år.


Lotte Salling: Hoved og hale

Træn dit barns grundmotorik med sjove remser og lege

Hoved og hale er skabt remser og lege med udgangspunkt i småbørns grundmotorik. Bogen tager udgangspunkt i de tre primære sanser, der er centrale for børns sansemotoriske udvikling: labyrintsansen, muskel-/ledsansen og følesansen.

Når småbørn forbedrer grundmotorikken, får de mere mod på livet. Med hver remse følger ideer til lege, som alle kan foregå i daginstitutionen eller hjemme i stuen, da legene tager udgangspunkt i, hvad vi alle har derhjemme.

Lotte Salling er forfatter til over 40 billedbøger for børn. Bogen er sjovt og farverigt illustreret af Pernille Lykkegård.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Hoved og hale online, eller i din nærmeste boghandel.


Flere bevægelsesbøger af Lotte Salling

Rim, rollinger og rutiner

Træn dit barns grundmotorik med sjove remser og lege

I Rim, rollinger & rutiner sættes der gang i sprog og små kroppe med remser, melodi og bevægelser, så det bliver lettere og sjovere at lære hverdagens rutiner at kende.

Det kan være svært at huske at vaske hænder inden spisning eller at hænge sit tøj på knagen, når man kommer ind. Men når de mindste mestrer hverdagslivets situationer, både derhjemme og i dagsinstitutionen, skaber det tryghed og glæde.

Alle remserne kan synges på kendte danske børnemelodier, fx. Mariehønen evigglad og Bjørnen sover.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Rim, rollinger og rutiner online eller i din nærmeste boghandel.


Alfabet-atlet

Lotte Salling - Alfabet-atlet

Lær alfabetet med hele din krop – og bliv alfabet-atlet!

I bogen lærer du alle alfabetets bogstaver at kende med hele kroppen og alle sanserne!

Hvert eneste bogstav vises med en fin lille remse og sjove idéer til, hvordan man kan forme alfabetets bogstaver med sin krop.

Bogstaverne kan både dannes af barnet selv eller i selskab med flere børn, så det bliver en sjov og social aktivitet.

Fra ca. 4 år

Du kan købe Alfabet-atlet online eller i din nærmeste boghandel.


Tal-atlet

Træn dit barns grundmotorik med sjove remser og lege

Vil du lære tal og former at kende med hele kroppen? Så er Tal-atlet den perfekte bog!

Bogen spiller på alle barnets sanser, og kombinerer både det sproglige og det kropslige, når barnet enten selv eller i fælleskab med flere børn skal danne forskellige tal og former med kroppen.

Hvert enkelt tal og form vises med en fin lille remse og sjove idéer til, hvordan man kan forme dem med kroppen.

Fra ca. 4 år

Du kan købe Tal-atlet online eller i din nærmeste boghandel.


Se alle Lotte Sallings bøger her

Træn dit barns grundmotorik med sjove remser og lege