Børnebøger Carlsen

Træn dit barns grundmotorik med sjove remser og lege

Lotte Salling har skabt en række underholdende remser og lege, der hjælper med at udvikle børns motoriske evner. 


Jo bedre småbørns grundmotorik er, jo mere mod får de på livet. I Hoved og hale er samspillet mellem sprog og krop i fokus med stimulerende og legende remser, der hjælper med at udvikle børns motorik.

Med hver remse følger idéer til lege, der tager udgangspunkt i hverdagsgenstande, som findes i alle hjem – det kan være puder, en avis eller en stol.

LÆS OGSÅ: Når børn ka’ selv – Sådan giver du din 2-årige mange små sejre i hverdagen

“Ideen til bogen opstod under corona-nedlukningen, hvor mange børnefamilier blev udfordret. Derfor er bogen en guide til, hvordan man kan aktivere sine børn hjemme i stuen, i gården eller i haven med simple aktiviteter og ting, vi alle sammen har i forvejen,” fortæller Lotte Salling.

Bevægelse er stimulerende

Der er masser af gode grunde til at lave sjove bevægelseslege med børn. Bevægelse er nemlig en vigtig del af barnets udvikling. Der er stor sammenhæng mellem fysisk aktivitet og læring, og bevægelse er blandt andet med til at stimulere hukommelsen, sproglige færdigheder og opmærksomheden.

I Hoved og hale er der særligt fokus på de tre primære sanser, som er centrale for børns sansemotoriske udvikling: labyrintsansen, muskel/-ledsansen og følesansen.

LÆS OGSÅ: Stjernestunder – godnatrim med beroligende massage giver en god afslutning på dagen

Lotte Salling er forfatter til over 40 billedbøger for børn. Hun er uddannet psykomotorisk terapeut og har arbejdet med sprogprojekter og bevægelsesundervisning af børn i over 25 år. 

Hoved og hale er sjovt og farverigt illustreret af Pernille Lykkegård, og bogen henvender sig til børn fra cirka tre år.


Nyt fra Lotte Salling: Rim, rollinger og rutiner

I Rim, rollinger & rutiner sættes der gang i sprog og små kroppe med remser, melodi og bevægelser, så det bliver lettere og sjovere at lære hverdagens rutiner at kende.

Det kan være svært at huske at vaske hænder inden spisning eller at hænge sit tøj på knagen, når man kommer ind. Men når de mindste mestrer hverdagslivets situationer, både derhjemme og i dagsinstitutionen, skaber det tryghed og glæde.

Alle remserne kan synges på kendte danske børnemelodier, fx. Mariehønen evigglad og Bjørnen sover.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Rim, rollinger og rutiner online eller i din nærmeste boghandel.
Hoved og hale

Hoved og hale er skabt remser og lege med udgangspunkt i småbørns grundmotorik. Bogen tager udgangspunkt i de tre primære sanser, der er centrale for børns sansemotoriske udvikling: labyrintsansen, muskel-/ledsansen og følesansen.

Når småbørn forbedrer grundmotorikken, får de mere mod på livet. Med hver remse følger ideer til lege, som alle kan foregå i daginstitutionen eller hjemme i stuen, da legene tager udgangspunkt i, hvad vi alle har derhjemme.

Lotte Salling er forfatter til over 40 billedbøger for børn. Bogen er sjovt og farverigt illustreret af Pernille Lykkegård.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Hoved og hale online, eller i din nærmeste boghandel.


Andre bøger af Lotte Salling

Ka´selv ka’ du

ka' selv ka' du?, Lotte Salling

Små børn vil gerne kunne selv – ligegyldigt om det er at spise morgenmad eller blive afleveret i daginstitution.

Ka’ selv – ka’ du? af Lotte Salling er en bog med rim om situationer, som alle børn oplever hver dag. Ved at italesætte de mange ting, som børn faktisk kan selv – eller er på vej til at kunne – vil barnet få en oplevelse af hverdagen som en tryg rutine fyldt med små sejre.

Fra ca. 18 mdr.

Du kan købe Ka’ selv – ka’ du? online eller i din nærmeste boghandel.


Lyt til løven

Lotte Salling - Lyt til løven

Lyt til løven – yogaremser for børn er en fantastisk introduktion til yogaens verden for de mindste.

I bogen finder du 40 skønne yogaøvelser for de allermindste. Øvelserne tager udgangspunkt i leg og fantasi ved hjælp af små søde remser, som er tilknyttet de enkelte øvelser.

Sprog og bevægelser understøtter hinanden på en fantastisk og lærerig måde, hvor barnet får lettere ved at huske de enkelte øvelser, når de sammenkobles med remserne.

Fra ca. 3 år

Du kan købe Lyt til løven online eller i din nærmeste boghandel.Stjernestunder

Lotte Salling - Stjernestunder

Godnathistorier og massage sikrer en behagelig og hyggelig afslutning på dagen.

I Lotte Sallings bog Stjernestunder – godnatrim med beroligende massage kombineres fine små remser med skøn massage.

Kombinationen er med til at sikre, at barnets sprog stimuleres, samtidig med at barnet bliver beroliget inden det skal sove.

Fra ca. 3 år

Du kan købe Stjernestunder online eller i din nærmeste boghandel.


Krible krable rim for de små

Lotte Salling - Krible Krable

I Lotte Sallings bog Krible Krable – rim for de små bliver de mindste introduceret til fantastiske rim om alt, der kribler og krabler.

Bogen er fyldt med sjove rim om myren, mariehønen, larven, tusindbenet, bænkebidderen og mange flere.

Bogen indeholder ligeledes en række forslag til små og sjove aktiviteter børnene kan lave i forbindelse med læsningen.

Krible Krable – rim for de små er smukt illustreret af Lea Letén.

Fra ca. 2 år

Du kan købe Krible Krable – rim for de små online eller i din nærmeste boghandel.


Musetrin og troldetramp

Lotte Salling - Musetrin og troldetramp

I Lotte Sallings bog Musetrin og troldetramp får du 20 søde massageremser for børn.

Massagebevægelserne og remserne tager udgangspunkt i leg og fantasi og er med til at styrke relationen blandt børn, idet de får lov til at se og mærke på hinanden på nye måder.

Remserne sætter gang i alle sanserne og er med til at skabe en positiv fællesskabsoplevelse mellem børnene, hvor de hver især lærer at udtrykke deres egne behov og lytte til hinandens behov.

Fra ca. 3 år

Du kan købe Musetrin og troldetramp online eller i din nærmeste boghandel.


Se alle Lotte Sallings bøger her