Børnebøger Billedbøger Bøger til baby Børnebøger 0-2 år Børnebøger 3-5 år Carlsen Højtlæsning

Massageremser og rim styrker børns sociale relationer og koncentration

Massageremser og rim styrker børns sociale relationer og koncentration

Lotte Salling har udgivet en lang række bøger om sprogstimulering, hvor hun især fokuserer på at inddrage det legende forhold til sproget, som udfolder sig i børnerim og -remser. Læs mere her, hvor Lotte Salling fortæller om bogen Musetrin og troldetramp: Massageremser for børn

I Musetrin og Troldetramp: Massageremser for børn kombineres Lotte Sallings sjove rim og remser med Dina Gellerts fine illustrationer, der viser børn og voksne, hvordan massagen udføres. Men hvorfor er massage sundt og lærerigt for både små og større børn? 

Et tiltrængt roligt øjeblik

Massage er kendt for at skabe afslapning og velvære. Børn, der oplever en travl hverdag kan finde ro i massagen. En simpel berøring udskiller hormoner, der beroliger kroppen, øger den sociale tilknytning og hæmmer stresshormoner. Med Musetrin og troldetramp: Massageremser for børn lærer børnene, hvordan massagen skal udføres, men de lærer også om kroppen og sanserne og at udtrykke deres behov og udvise hensyn til hinanden.

Bogen er egnet både til små børn, der kan masseres af voksne, og større børn, der kan massere hinanden. De træner deres egen kropsbevidsthed, når de spørger, svarer og mærker efter ved spørgsmål som “Er det for hårdt?”, “Er det rart?” osv., ligesom de på en pæn måde lærer at sige til og fra over for noget, der føles dejligt eller ubehageligt.

Massagen kan skabe glæde og tryghed og måske give et tiltrængt roligt øjeblik i en ellers travl hverdag – både hos børn og voksne. Samtidig gør de små fortællinger det sjovt og dejligt at have opmærksomhed på krop og sanser.

Massage er med til at:

  • Støtte børns kropsbevidsthed
  • Give afspænding og velvære
  • Stimulere vejrtrækning og kredsløb
  • Forbedre og støtte opmærksomhed og koncentration
  • Styrke og skabe sociale relationer

Når kroppen er med, lærer vi bedre

Børn har stor glæde af kropsaktiviteter, der styrker den voksende krop og øger velvære, vejrtrækning og kropsbevidsthed. Massage kan – udover at være dejligt – også styrke barnets koncentration, mindske rastløshed og skabe tryghed. Er det et barn, der giver massagen, styrker det også relationen mellem børnene.

Lotte Salling, Musetrin og troldetramp, massage, rim og remser
Et fint eksempel på en af de søde remser er Honningbi, hvor barnet bliver masseret op og ned ad ryggen med forskellige bevægelser.

Ved at kombinere rim og remser med kropskontakt hjælper det børnene med at huske både rim og massagebevægelserne. Kombinationen af ord og bevægelse styrker ikke kun de kropslige men også de sproglige aspekter af barnets udvikling.

Bevægelse i tilknytning til sprogaktiviteter stimulerer nemlig blandt andet de hjerneområder, der arbejder med tænkning og koncentration, hvilket gør, at det fremsagte huskes langt bedre. At remser har en rytmisk opbygning, gør dem særligt oplagte at knytte bevægelse til. En linje eller en kort remse er både sjovere at sige og lettere at huske, hvis vi samtidig bevæger kroppen.


Musetrin og troldetramp: Massageremser for børn

Lotte Salling, Musetrin og troldetramp, massageremser, rim og remser, massage

20 massageremser for børn, der tager udgangspunkt i leg og fantasi ved hjælp af remser, som er tilknyttet de enkelte massagebevægelser.

Børnemassage hitter i børnehaver og indskoling som forebyggende redskab i forhold til mobning. I Musetrin og troldetramp: Massageremser for børn introducerer Lotte Salling remser sammen med massagen, så både krop og sprog stimuleres og styrkes.

Du kan købe Musetrin og troldetramp online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.
Flere bøger af Lotte Salling


Rim, rollinger og rutiner

Massageremser og rim styrker børns sociale relationer og koncentration

I Rim, rollinger & rutiner sættes der gang i sprog og små kroppe med remser, melodi og bevægelser, så det bliver lettere og sjovere at lære hverdagens rutiner at kende.

Det kan være svært at huske at vaske hænder inden spisning eller at hænge sit tøj på knagen, når man kommer ind. Men når de mindste mestrer hverdagslivets situationer, både derhjemme og i dagsinstitutionen, skaber det tryghed og glæde.

Alle remserne kan synges på kendte danske børnemelodier, fx. Mariehønen evigglad og Bjørnen sover.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Rim, rollinger og rutiner online eller i din nærmeste boghandel.
Krible krable – rim for de små

Lotte Salling - Krible Krable

I Lotte Sallings bog Krible Krable – rim for de små bliver de mindste introduceret til fantastiske rim om alt, der kribler og krabler.

Bogen er fyldt med sjove rim om myren, mariehønen, larven, tusindbenet, bænkebidderen og mange flere.

Bogen indeholder ligeledes en række forslag til små og sjove aktiviteter børnene kan lave i forbindelse med læsningen.

Krible Krable – rim for de små er smukt illustreret af Lea Letén.

Fra ca. 2 år

Du kan købe Krible Krable – rim for de små online eller i din nærmeste boghandel.


Lyt til løven

Lotte Salling - Lyt til løven

Lyt til løven – yogaremser for børn er en fantastisk introduktion til yogaens verden for de mindste.

I bogen finder du 40 skønne yogaøvelser for de allermindste. Øvelserne tager udgangspunkt i leg og fantasi ved hjælp af små søde remser, som er tilknyttet de enkelte øvelser.

Sprog og bevægelser understøtter hinanden på en fantastisk og lærerig måde, hvor barnet får lettere ved at huske de enkelte øvelser, når de sammenkobles med remserne.

Fra ca. 3 år

Du kan købe Lyt til løven online eller i din nærmeste boghandel.


Hokus Pokus Filiyoga

Lotte Salling - Hokus Pokus Filiyoga

“Hokus, pokus og parat. Find din yogaknap og start.”

I bogen Hokus Pokus Filiyoga lærer barnet en masse fine remser og små yogaforløb.

Bogen er fyldt med sjove yogaøvelser, der er med til at stimulere barnet sprogligt, motorisk, følelsesmæssigt og socialt.

Udover at barnet lettere husker yogaøvelserne gennem de små rim, er kombinationen af remser og bevægelse ligeledes med til at sikre barnets sproglige udvikling.

Fra ca. 4 år

Du kan købe Hokus Pokus Filiyoga online eller i din nærmeste boghandel.


Ka’ selv – ka’ du?

ka' selv ka' du?, Lotte Salling

Små børn vil gerne kunne selv – ligegyldigt om det er at spise morgenmad eller blive afleveret i daginstitution.

Ka’ selv – ka’ du? af Lotte Salling er en bog med rim om situationer, som alle børn oplever hver dag. Ved at italesætte de mange ting, som børn faktisk kan selv – eller er på vej til at kunne – vil barnet få en oplevelse af hverdagen som en tryg rutine fyldt med små sejre.

Fra ca. 18 mdr.

Du kan købe Ka’ selv – ka’ du? online eller i din nærmeste boghandel.


Alfabet-atlet

Lotte Salling - Alfabet-atlet

Lær alfabetet med hele din krop – og bliv alfabet-atlet!

I bogen lærer du alle alfabetets bogstaver at kende med hele kroppen og alle sanserne!

Hvert eneste bogstav vises med en fin lille remse og sjove idéer til, hvordan man kan forme alfabetets bogstaver med sin krop.

Bogstaverne kan både dannes af barnet selv eller i selskab med flere børn, så det bliver en sjov og social aktivitet.

Fra ca. 4 år

Du kan købe Alfabet-atlet online eller i din nærmeste boghandel.


Tal-atlet

Massageremser og rim styrker børns sociale relationer og koncentration

Vil du lære tal og former at kende med hele kroppen? Så er Tal-atlet den perfekte bog!

Bogen spiller på alle barnets sanser, og kombinerer både det sproglige og det kropslige, når barnet enten selv eller i fælleskab med flere børn skal danne forskellige tal og former med kroppen.

Hvert enkelt tal og form vises med en fin lille remse og sjove idéer til, hvordan man kan forme dem med kroppen.

Fra ca. 4 år

Du kan købe Tal-atlet online eller i din nærmeste boghandel.


En fugl i hånden

En fugl i hånden, mindfulness, mindfulnessremser, mindfulness for børn, Lotte Salling, Lea Letén,

Mindfulness kan give ro og nærvær – også hos børn. Faktisk er det en oplagt metode til at skabe små pauser i en travl hverdag.

En fugl i hånden giver masser af idéer til at lave mindfulness med børn. Bogen er bygget op omkring små, fantasifulde vers med dertilhørende øvelser og forudsætter intet forudgående kendskab til mindfulness.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe En fugl i hånden online eller i din nærmeste boghandel.Lotte Salling er forfatter til over 40 billedbøger for børn samt fagbøger til voksne med fokus på sproglig og kropslig inddragelse i læsningen. Hun er uddannet bevægelses- og afspændingspædagog og har i 25 år arbejdet med undervisning og sprogprojekter, hvor hun de senere år bl.a. har specialiseret sig i metoden dialogisk læsning.

Se mere på www.lottesalling.dk.de bedste børnebøger, de bedste bøger, børnebøger, massageremser

Leder du efter flere anbefalinger til gode bøger, der styrker dit barns sprog og kropsbevidsted? Se oversigten over alle vores inspirationslister og guides her.