Disse glutenfri hindbærsnitter indeholder hverken mel eller mælkeprodukter, men til gengæld er de fulde af sunde fibre. Det betyder dog ikke, at der er gået på kompromis med den lækre smag, og de er præcis lige så gode, som de ser ud. Nana Frolov Christensen vandt i 2012 tv-programmet “Den store Bagedyst”, og siden da har hun haft stor fokus på, hvordan man kan bage sundere og dermed spise kage med god samvittighed. I bogen “Søde sunde opskrifter” har Nana Frolov Christensen samlet sine bedste kageopskrifter til alle årstider – og de er alle omhyggeligt smagt til for at sikre, at du får hele kageoplevelsen, også selvom ingredienslisten ser lidt anderledes ud.
Mørdej består sædvanligvis af smør, sukker og hvedemel. Mørdejen i disse lækre snitter har til gengæld en mild nøddesmag og præcist det rigtige bid, der gør hindbærsnitter til den klassiker, de er. Syren fra bærrene og den hvide glasur fuldender lækkerierne.
Mørdejsbunde
Mal mandlerne til helt fint mel i en blender. Smuldr kokosolien sammen med alle de tørre ingredienser. Tilsæt æg og mandelessens, og saml hurtigt dejen. Stil dejen tildækket i køleskabet i 1 time. Forvarm ovnen til 175 grader. Del dejen i 2 portioner. Rul hver portion ud til en firkant på 25×25 cm. Del igen dejen på langs, og bag de 4 dejplader på en plade med bagepapir, til de er gyldne, 6-7 min. Lad kagerne køle helt af på en bagerist.
Hindbærmarmelade
Kom hindbær, vanilje og honning i en lille gryde. Varm op under omrøring, mos bærrene med en gaffel i gryden, og lad marmeladen småkoge i 15 min. uden låg, til fyldet er blevet tykkere. Rør pectin ud i lidt koldt vand, og tilsæt det til marmeladen under omrøring. Lad det koge op igen og blive tykkere. Tag gryden af varmen, og lad marmeladen køle helt af.
Samling
Smør marmeladen på 2 af kagerne. Rør glasuren sammen, smør den på de andre 2 kager, og drys frysetørrede hindbær over. Læg kagerne sammen, og lad dem hvile 10 min. Skær evt. kanterne af, og skær kagerne ud i små lækre skiver.
Find flere kageopskrifter uden gluten, mælk og sukker fra bogen “Søde sunde sager” her.
/
Disse glutenfri hindbærsnitter indeholder hverken mel eller mælkeprodukter, men til gengæld er de fulde af sunde fibre. Det betyder dog ikke, at der er gået på kompromis med den lækre smag, og de er præcis lige så gode, som de ser ud. Nana Frolov Christensen vandt i 2012 tv-programmet “Den store Bagedyst”, og siden da har hun haft stor fokus på, hvordan man kan bage sundere og dermed spise kage med god samvittighed. I bogen “Søde sunde opskrifter” har Nana Frolov Christensen samlet sine bedste kageopskrifter til alle årstider – og de er alle omhyggeligt smagt til for at sikre, at du får hele kageoplevelsen, også selvom ingredienslisten ser lidt anderledes ud.
Mørdej består sædvanligvis af smør, sukker og hvedemel. Mørdejen i disse lækre snitter har til gengæld en mild nøddesmag og præcist det rigtige bid, der gør hindbærsnitter til den klassiker, de er. Syren fra bærrene og den hvide glasur fuldender lækkerierne.
Mørdejsbunde
Mal mandlerne til helt fint mel i en blender. Smuldr kokosolien sammen med alle de tørre ingredienser. Tilsæt æg og mandelessens, og saml hurtigt dejen. Stil dejen tildækket i køleskabet i 1 time. Forvarm ovnen til 175 grader. Del dejen i 2 portioner. Rul hver portion ud til en firkant på 25×25 cm. Del igen dejen på langs, og bag de 4 dejplader på en plade med bagepapir, til de er gyldne, 6-7 min. Lad kagerne køle helt af på en bagerist.
Hindbærmarmelade
Kom hindbær, vanilje og honning i en lille gryde. Varm op under omrøring, mos bærrene med en gaffel i gryden, og lad marmeladen småkoge i 15 min. uden låg, til fyldet er blevet tykkere. Rør pectin ud i lidt koldt vand, og tilsæt det til marmeladen under omrøring. Lad det koge op igen og blive tykkere. Tag gryden af varmen, og lad marmeladen køle helt af.
Samling
Smør marmeladen på 2 af kagerne. Rør glasuren sammen, smør den på de andre 2 kager, og drys frysetørrede hindbær over. Læg kagerne sammen, og lad dem hvile 10 min. Skær evt. kanterne af, og skær kagerne ud i små lækre skiver.
Find flere kageopskrifter uden gluten, mælk og sukker fra bogen “Søde sunde sager” her.
/
Andre læste også: