Fagbøger Mad og drikke Madværkstedet Sundhed og livsstil

Fiskefrikadeller med rodfrugtremoulade

Fiskefrikadeller med rodfrugtremoulade

Fisk er en naturlig del af en sund kost, da det har et højt indhold af D-vitamin og omega-3 fedtsyrer, der har en gavnlig effekt på hjerte og kredsløb. Fødevarestyrelsen anbefaler, at en voksen spiser ca. 350 gram fisk om ugen – 200 gram skal komme fra fede fisk som laks, ørred og makrel, mens de sidste 150 gram skal komme fra de mere magre fisk som torsk, tun og rødspætter.

I bogen “Tab 5 kilo på 5 uger” er fisk naturligvis også på madplanen, og her får du opskriften på Vægtkonsulenternes lækre fiskefrikadeller med rodfrugtremoulade. Lav evt. en ekstra portion, som du kan bruge til madpakken dagen efter.

Skærmbillede 2016-01-13 kl. 09.08.24

Kom fisken i en minihakker sammen med æg, mel og salt, og kør til farsen er sej. Smag farsen til med hakkede krydderurter, f.eks. dild, persille og/eller purløg. Steg små fiskefrikadeller af farsen i fedtstoffet.

Remoulade
Skræl og skær rodfrugterne i helt små tern. Kog dem kort op med eddike. Hæld over i en sigte og lad eddiken dryppe fra. Rør mayonaise, skyr og sennep sammen, smag til med karry, salt og peber og vend med rodfrugterne. Servér dellerne lune eller kolde med rodfrugtremoulade og groft rugbrød til.

Kalorier i retten: 461

Protein: 28 g / 24 %. Kulhydrat: 38 g / 35 %. Fedt 21 g / 41 %. Kostfibre: 9 g.

Du kan finde flere sunde opskrifter i bogen “Tab 5 kilo på 5 uger”, der kan fås her.

tab5kg

Fiskefrikadeller med rodfrugtremoulade