Børnebøger Carlsen

Fastelavnskostume: Sød robot

Fastelavnskostume: Sød robot

Fastelavn nærmer sig med hastige skridt, og hvis du gerne vil lave et flot fastelavnskostume til dit barn, skal du snart i gang. Vi har smugkigget i Sabine Lemires bog med flotte kostumer, du selv kan lave.

Klæd dig ud fastelavnskostume

Hvis du har tiden, men mangler inspirationen til det hjemmelavede kostume, har vi her fundet et sjovt og sødt forslag, som helt sikkert vil bringe lykke i børnehaven eller på skolen. For hvad er sødere end en lille robot?

Sådan gør du: Robot-kostume

Fastelavnskostume robot
Fastelavnskostume til robotglade børn 🙂

Det skal du bruge:

Kasse
Sølvmaling
Engangsfolieforme (runde og firkantede)
ca. 100 stk. lysmanchetter
Sølvfarvet lædersnor
Cykellygter
1 m velcrobånd
Papirbindere

Værktøj:
Hobbykniv
Limpistol
Syl
Pensel
Hultang
Saks

Fremgangsmåde

Hoved: Fold ca. 100 stk. lysmanchetter på midten. Lim dem rundt i kanten på en rund folieform. Lim en række under den første række, og bliv ved, til hovedbeklædningen er lang nok. Ved ansigtet stoppes efter 3 rækker.

02

Krop: Skær bunden ud af kassen. Skær to cirkler ud af kassens sider til armene. Skær et hul ind i kassen til halsen. Åben kassens bagside, så man kan gå ind i dragten. Mal kassen sølvfarvet. Lim lysmanchetter på kassens hjørner. Lim en foliebakke på robottens forside. Pynt den med papirbindere. Lav 6 huller med syl på robottens forside. Sæt et låg til en foliebakke fast med papirbindere i hullerne. Lav 2 huller i låg og kasse til lommelygterne. Pres lygternes lamper igennem hullerne, og tape dem fast på kassens inderside. Lav huller i robotten til ledninger. Før lædersnoren igennem hullerne, og bind en knude på indersiden. Klip kanten af en rund folieform. Klip den over i 2 dele. Lim den på den øverste del af hullerne til armene.

01

Ben: Klip enderne af en firkantet folieform. Lav to huller med hultangen i bakkens sider
til at sætte velcrobåndet fast i. Klip to stykker velcrobånd på 10 cm. Lav et hul i båndenes ender. Sæt bånd og bakke sammen med 4 papirbindere.

01


Bog med udklædning – til fastelavn, fødselsdag eller halloween

Klæd dig ud cover fastelavnskostumeKlæd dig ud – lav masker og kostumer til dine børn er skrevet af Sabine Lemire. Her får du masser af inspiration til kostumer, som du selv kan lave. Bogen har både dragter, der kan laves på et øjeblik, og nogle der kræver mere forberedelse. Det er ikke nødvendigt at kunne sy for lave et flot kostume, da flere af ideerne ikke kræver symaskine. Nogle af kostumerne kan børnene selv være med til at lave, mens andre er mere komplicerede.

Dragterne kan bruges både til fastelavn og til kostumefester, og mon ikke de også vil blive hevet frem fra udklædningskassen. Bagerst i bogen finder du et mønsterark i str. 2-8 år.

> Køb bogen på lemire.dk

CARLSEN er børnenes forlag. Vi udgiver bøger, som giver børn lyst til at læse, bladre, lytte og snakke. Fra den første pegebog i pap over sjove billedbøger til ungdomsromaner og fantasy.