Om en uge er det fastelavn. Og hvorfor ikke tage glæden på forskud og bruge søndagen på at bage lækre fastelavnsboller? Vi har fundet en opskrift frem, som med garanti vil bringe glæde.
Fastelavnsboller
Ingredienser:
100 g smør
2 dl vand
100 g hvedemel
4 æg
Fremgangsmåde:
Bring smør og vand i kog. Tilsæt melet, og rør kraftigt. Afkøl dejen lidt, og rør æggene i et ad gangen. Rør dejen godt imellem æggene. Sæt dejen i små toppe på bagepapir på en bageplade. Bag dem i 2o min. ved 220 grader. Lad bollerne køle af på en rist. Når de er kolde, skæres de halvt igennem.
Ingredienser til cremen:
2,5 dl fløde
5 spsk. sukker
2 håndfulde hindbær
1 spsk. vaniljesukker
Fremgangsmåde:
Pisk fløden til skum. Mos bærrene med en gaffel. Vend bær, sukker og vaniljesukker i flødeskummet. Læg et par store skefulde creme i hver bolle.
Ingredienser til pynt:
Flormelis
1 pasteuriseret æggehvide
Frugtfarve
Kagekrymmel
Rør lidt æggehvide i flormelis til glasur. Bland lidt frugtfarve i glasuren, og rør godt. Pynt
bollerne med glasur og kagekrymmel. Sæt evt. en vifte i hver fastelavnsbolle som pynt.
Fastelavnsbogen er skrevet af Sabine Lemire, og i den finder du masser af inspiration til kostumer, som du selv kan lave til dit barn. Bogen har både dragter, der kan laves på et øjeblik, og nogle der kræver mere forberedelse. Det er ikke nødvendigt at kunne sy for lave et flot kostume, da flere af ideerne ikke kræver symaskine. Nogle af kostumerne kan børnene selv være med til at lave, mens andre er mere komplicerede.
Dragterne kan bruges både til fastelavn og til kostumefester, og mon ikke de også vil blive hevet frem fra udklædningskassen. Bagerst i bogen finder du et mønsterark i str. 2-8 år.
Om en uge er det fastelavn. Og hvorfor ikke tage glæden på forskud og bruge søndagen på at bage lækre fastelavnsboller? Vi har fundet en opskrift frem, som med garanti vil bringe glæde.
Fastelavnsboller
Ingredienser:
100 g smør
2 dl vand
100 g hvedemel
4 æg
Fremgangsmåde:
Bring smør og vand i kog. Tilsæt melet, og rør kraftigt. Afkøl dejen lidt, og rør æggene i et ad gangen. Rør dejen godt imellem æggene. Sæt dejen i små toppe på bagepapir på en bageplade. Bag dem i 2o min. ved 220 grader. Lad bollerne køle af på en rist. Når de er kolde, skæres de halvt igennem.
Ingredienser til cremen:
2,5 dl fløde
5 spsk. sukker
2 håndfulde hindbær
1 spsk. vaniljesukker
Fremgangsmåde:
Pisk fløden til skum. Mos bærrene med en gaffel. Vend bær, sukker og vaniljesukker i flødeskummet. Læg et par store skefulde creme i hver bolle.
Ingredienser til pynt:
Flormelis
1 pasteuriseret æggehvide
Frugtfarve
Kagekrymmel
Rør lidt æggehvide i flormelis til glasur. Bland lidt frugtfarve i glasuren, og rør godt. Pynt
bollerne med glasur og kagekrymmel. Sæt evt. en vifte i hver fastelavnsbolle som pynt.
Fastelavnsbogen er skrevet af Sabine Lemire, og i den finder du masser af inspiration til kostumer, som du selv kan lave til dit barn. Bogen har både dragter, der kan laves på et øjeblik, og nogle der kræver mere forberedelse. Det er ikke nødvendigt at kunne sy for lave et flot kostume, da flere af ideerne ikke kræver symaskine. Nogle af kostumerne kan børnene selv være med til at lave, mens andre er mere komplicerede.
Dragterne kan bruges både til fastelavn og til kostumefester, og mon ikke de også vil blive hevet frem fra udklædningskassen. Bagerst i bogen finder du et mønsterark i str. 2-8 år.
Andre læste også: