Børnebøger Carlsen

Lækre fastelavnsboller

Lækre fastelavnsboller

Om en uge er det fastelavn. Og hvorfor ikke tage glæden på forskud og bruge søndagen på at bage lækre fastelavnsboller? Vi har fundet en opskrift frem, som med garanti vil bringe glæde.

Fastelavnsboller

Ingredienser:
100 g smør
2 dl vand
100 g hvedemel
4 æg

Fremgangsmåde:
Bring smør og vand i kog. Tilsæt melet, og rør kraftigt. Afkøl dejen lidt, og rør æggene i et ad gangen. Rør dejen godt imellem æggene. Sæt dejen i små toppe på bagepapir på en bageplade. Bag dem i 2o min. ved 220 grader. Lad bollerne køle af på en rist. Når de er kolde, skæres de halvt igennem.

Klæd dig ud

Ingredienser til cremen:
2,5 dl fløde
5 spsk. sukker
2 håndfulde hindbær
1 spsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde:
Pisk fløden til skum. Mos bærrene med en gaffel. Vend bær, sukker og vaniljesukker i flødeskummet. Læg et par store skefulde creme i hver bolle.

Ingredienser til pynt:
Flormelis
1 pasteuriseret æggehvide
Frugtfarve
Kagekrymmel

Rør lidt æggehvide i flormelis til glasur. Bland lidt frugtfarve i glasuren, og rør godt. Pynt
bollerne med glasur og kagekrymmel. Sæt evt. en vifte i hver fastelavnsbolle som pynt.


9788711381779

Fastelavnsbogen er skrevet af Sabine Lemire, og i den finder du masser af inspiration til kostumer, som du selv kan lave til dit barn. Bogen har både dragter, der kan laves på et øjeblik, og nogle der kræver mere forberedelse. Det er ikke nødvendigt at kunne sy for lave et flot kostume, da flere af ideerne ikke kræver symaskine. Nogle af kostumerne kan børnene selv være med til at lave, mens andre er mere komplicerede.

Dragterne kan bruges både til fastelavn og til kostumefester, og mon ikke de også vil blive hevet frem fra udklædningskassen. Bagerst i bogen finder du et mønsterark i str. 2-8 år.

CARLSEN er børnenes forlag. Vi udgiver bøger, som giver børn lyst til at læse, bladre, lytte og snakke. Fra den første pegebog i pap over sjove billedbøger til ungdomsromaner og fantasy.