Novellesamlinger Romantiske bøger Thomas Korsgaard

Snydt ud af næsen: ny bog fra Thomas Korsgaard udkommer i 2024

Thomas Korsgaard noveller Snydt ud af næsen

Med Thomas Korsgaards nye bog, Snydt ud af næsen, er scenen sat i en lille by, hvor alle kender alle – og ikke kun for det gode. Alle kender de menneskelige katastrofer, man ikke taler højt om. Og tragedierne som er svære at tilgive. Kameraet panorerer gennem konkurser, kræmmermarkeder og kurser i madlavning for mandfolk.

Thomas Korsgaard er den yngste vinder af De Gyldne Laurbær nogensinde, og hans bøger har solgt i over 350.000 eksemplarer. For tiden går hans trilogi om Tue sin sejrsgang i Norge med fantastiske anmeldelser og topplacering på bestsellerlisterne, og tredje bind i serien, Man skulle nok have været der, er på turné rundt i Danmark i en opsætning af Det Kgl. Teater, som han selv har været dramatiker på.

Men den populære forfatter har heldigvis også fundet tid til at skrive og allerede i slutningen af januar udkommer novellesamlingen Snydt ud af næsen.

”Det er et landskabsmaleri af skæbnefortællinger, som er tæt beslægtet med det landskab, jeg beskrev i min debutroman Hvis der skulle kommet et menneske forbi. Det er ikke stedspecifikt, men udspringer selvfølgelig af noget, jeg selv kender, selv om jeg har taget mig store litterære friheder,” fortæller Thomas Korsgaard.

LÆS hele interviewet med Thomas Korsgaard om Snydt ud af næsenSe en video hvor Thomas Korsgaard præsenterer novellesamlingen Snydt ud af næsen:

Snydt ud af næsen handler om reglerne og vilkårene i et lille lokalsamfund. Om små og store uheld. Om fædre og sønner og maskulinitet. Om at være ”snydt ud af næsen” på sine forældre, og om at høre til – og ikke høre til – på et sted.

LÆS et uddrag af Snydt ud af næsen

Om Snydt ud af næsen

bøger af Thomas Korsgaard, Thomas Korsgaard, Snydt ud af næsen
Thomas Korsgaards novellesamling Snydt ud af næsen

Seksten noveller du aldrig glemmer – fra et sted du aldrig har hørt om.

Snydt ud af næsen foregår i en lille by, hvor alle kender alle – og ikke kun for det gode. Alle ved, at man skal holde sig fra klovbeskæreren Åge Jørgensen og hans søn. Og alle glæder sig til det årlige kræmmermarked. På dette ”sted, der næsten ikke er til stede” sker tragedier, som er svære at tilgive, og menneskelige katastrofer, som ingen taler højt om.

Mens konkursen truer, fortsætter hverdagen: Søren starter på et kursus i madlavning for mandfolk for at imponere sin ekskone, og et ungt par kommer hele vejen fra storbyen for at tilbringe en romantisk weekend på landevejskroen kun for at opdage, at de er stedets eneste gæster.

Du kan købe Snydt ud af næsen online hos fx Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.

Lyst til at læse flere noveller? Se også Thomas Korsgaards anden novellesamling:

Thomas Korsgaard: Tyverier

Tyverier, noveller, Thomas Korsgaard, bøger af Thomas Korsgaard

Tyverier består af 15 noveller om hemmeligheder, ensomhed og store forhåbninger.

Thomas Korsgaard skriver om betydningsfulde øjeblik i en række af personers liv – alt fra at kravle ud ad vinduet, efter sandheden bliver afsløret, til at forsøge at sælge en forsikring til en døende.

Samtidig er Tyverier en samling af fortællinger om at liste afsted med ting og sager (og ikke mindst hemmeligheder) – uden at det nogensinde bliver opdaget.

Du kan købe Tyverier online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Læs mere om Thomas Korsgaards Tyverier

Læs mere om Thomas Korsgaard

Er lige nu stærkt optaget af boganbefalinger: Hvor får vi dem fra, hvem lytter vi mest til, hvornår får vi den der trang til at få fat i en en bestemt bog straks? Hvor læser vi, hvornår, hvorfor, hvordan? Er dagligt glad for forlagets fantastiske redaktører og ikke mindst forfattere, der udtænker, skriver og redigerer bøger, vi ikke vidste vi ville komme til at elske. Er også født 1977, bor på Amager med mange reoler, en mand og to børn.