Lone Theils True crime

Lone Theils udgiver bog om britiske seriemordere

Lone Theils udgiver bog om britiske seriemordere

Lige siden jeg var en lille pige med lånerkort til skolebiblioteket, har jeg været fascineret af true crime og seriemordere. Hvorfor slår folk ihjel igen og igen? Skyldes det ren ondskab? Eller er der andre faktorer på spil? Og hvordan og hvorfor bliver de afsløret og fanget?

Journalist og bestsellerforfatter Lone Theils har fra barnsben været fascineret af true crime og seriemordere. I bogen Britiske seriemordere fortæller hun om nogle af de mest gruopvækkende sager fra Storbritannien og prøver at forstå, hvad der driver de mennesker, som slår ihjel igen og igen. 

Et studie i ondskab

“I dag er jeg krimiforfatter, og jeg lader mig tit inspirere af virkeligheden i mine romaner. Men jeg oplever gang på gang, at virkeligheden overgår selv den mest uhyggelige fiktion”, skriver Lone Theils i forordet til Britiske seriemordere.   

Lone Theils beretter i “Britiske seriemordere” om ondskabens dynamik mellem Ian Brady og Myra Hindley, der torturerede og myrdede børn og begravede dem i et øde hedelandskab. Parret Fred og Rosemary West jagede også sammen, men størstedelen af deres ofre blev fundet i og omkring deres hjem. Endelig ser bogen nærmere på The Yorkshire Ripper, der i årevis drev kispus med politiet, som var ved at drukne i falske spor og missede de rigtige, der var lige for øjnene af dem.

LÆS OGSÅ 12 bøger om forbrydelser fra virkelighedens verden

I 16 år boede og arbejdede jeg som journalist i Storbritannien, og i denne bog ser jeg nærmere på nogle af Storbritanniens mest notoriske mordere og prøver at forstå, hvordan det kunne komme så vidt, og hvad der gør nogle mennesker i stand til at slå ihjel igen og igen. Og jeg ser nærmere på, hvordan samtiden reagerede på dem.

Lone Theils i forordet til bogen Britiske seriemordere

Lone Theils er journalist og har arbejdet som korrespondent for Politiken og været bosat i London i mange år. Hun bor nu i Danmark, hvor hun arbejder som fuldtidsforfatter og freelancejournalist, bl.a. som kommentator på TV2. Lone Theils har senest udgivet Troskyldigheden selv, som er bind 6 i krimiserien om Nora Sand. Nora Sand-bøgerne er solgt til udgivelse i 20 lande og samlet har de foregående 6 bøger i serien solgt mere end 330.000 eksemplarer. Til efteråret kan du på DR1 se den første af Nora Sand-bøgerne, Pigerne fra englandsbåden, som TV-serie i 8 afsnit.