Aktuelt Fiktion Rebecca Makkai Skønlitteratur

Ny roman af anmelderroste forfatter Rebecca Makkai på vej – læs mere om Må jeg stille dig nogle spørgsmål her

Rebecca Makkai, Må jeg stille dig nogle spørgsmål

Må jeg stille dig nogle spørgsmål af Rebecca Makkai er en skildring af en kvindes konfrontation med den fortid, hun har forsøgt at lægge bag sig.


Rebecca Makkai er en amerikansk forfatter, der fik sit store internationale gennembrud med Boystown, der blandt andet var finalist til Pulitzerprisen. Nu oversættes hendes næste litterære sensation, Må jeg stille dig nogle spørgsmål, til dansk. Romanen fik stor anerkendelse i udlandet, hvor den blandt andet blev en New York Times-bestseller og blev nomineret til ‘Goodreads Choice Award’ i 2023 i mysterie og thriller-kategorien.

LÆS OGSÅ: Rebecca Makkai: Vi skal tale mere om AIDS

Må jeg stille dig nogle spørgsmål er et medrivende mysterium og en skildring af en kvindes opgør med sin fortid. Hovedpersonen er filmprofessoren Bodie Kane, der står bag en succesfuld podcast. Bodie bliver inviteret til at gæsteundervise på hendes forhenværende kostskole i New Hampshire, hvor hun bliver konfronteret med den fortid, hun har forsøgt at lægge bag sig.

På kostskolen havde Bodie en forfærdelig tid, hvor hun blandt andet oplevede en større kriminalsag, da hendes tidligere værelseskammerat Thalia Keith blev myrdet. Tilbage på kostskolen begynder Bodie at undersøge, hvad der egentlig skete dengang, og hvilken rolle hun måske selv spillede? Langsomt må hun samle brikkerne for at finde frem til sandheden.

LÆS OGSÅ: Boystown: Pulitzerpris-finalist udkommer endelig på dansk. Læs et uddrag her

Det siger de internationale medier om Må jeg stille dig nogle spørgsmål af Rebecca Makkai

“Dette er en mørk, ubehagelig historie om mord, racisme, seksuelt misbrug, sorg, kollektiv hukommelse, privilegier, den måde mennesker ønsker at være i centrum af tragedier, selv når de ikke er det, og følelsen af at være en outsider. Men Makkais fortællerfærdigheder, Bodies stemme og romanens format gør det næsten umuligt at lægge den fra sig.”
NPR

“Til sidst er det eneste, der står klart fra starten, at Makkai er en fremragende fortæller med en særlig evne til at skrive om meget specifikke ting, der føles universelle — og at dette måske endda er hendes bedste roman hidtil.”
NPR

“Hun stiller eksempler op overfor hinanden og overlader det til os at drage forbindelser og sammenligninger som detektiver, der trækker røde snore hen over en opslagstavle med beviser.”
The Atlantic

“Rebecca Makkais nye roman dekonstruerer de godt brugte klichéer inden for genren”
The Washington Post

“Godt konstrueret, godt skrevet og godt designet til at fremføre sine pointer.”
Kirkus Reviews

“Makkai vender tilbage (…) med en klog og dybt gennemtænkt historie, der omhandler et mord på en kostskole i 1990’erne og dets eftervirkninger årtier senere.”
Publishers Weekly

“Må jeg stille dig nogle spørgsmål af Rebecca Makkai var en af de mest interessante ting, jeg læste sidste år.”
Medium

“Rebecca Makkai er en fantastisk historiefortæller, og det er grunden til, at du bør få fat i denne bog”
Books & Company
Rebecca Makai: Må jeg stille dig nogle spørgsmål

Rebecca Makkai, Må jeg stille dig nogle spørgsmål

Et medrivende mysterium og en dybfølt undersøgelse af en kvindes opgør med sin fortid.

Bodie Kane er filmprofessor, og hun står bag en succesfuld podcast. Hun prøver at lægge sin fortid bag sig: familietragedien der ødelagde hendes ungdom, hendes fire rædsomme år på en kostskole i New Hampshire og mordet på hendes tidligere værelseskammerat Thalia Keith.

Da hun bliver inviteret tilbage til kostskolen som gæsteunderviser, bliver hun konfronteret med alt det, hun har forsøgt at lægge bag sig. For hvad var det, der skete dengang? Hvilken rolle spillede hun selv? Langsomt samler hun brikkerne på ny, og måske er sandheden ilde hørt?

“Makkais triumf af en roman blander indsigtsfuld historiefortælling med en udforskning af samtykke, kontrol og hukommelse […] kombinerer litterær fiktion med spændingen fra en whodunnit, toppet med alle intrigerne fra de bedste kostskole-dramaer.” — Financial Times (London)

Du kan købe Må jeg stille dig nogle spørgsmål online fx hos Saxo eller i din nærmeste boghandel fra 30. august. 
Mere fra Rebecca Makkai

Boystown

Ny roman af anmelderroste forfatter Rebecca Makkai på vej - læs mere om Må jeg stille dig nogle spørgsmål her

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ “En gribende læseoplevelse” – Jyllands-Posten

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Kristeligt Dagblad

❤️❤️❤️❤️ “Velresearchet, velfortalt, godt skruet sammen, sine steder mesterligt” – Politiken

Boystown (eng. The Great Believers) er en Makkais prisvindende og anmelderroste roman om venskab, kærlighed og tab under 80’ernes AIDS-epidemi i USA.

Yale Tishman har en strålende karriere i Chicagos kunstverden, men omkring ham begynder AIDS-epidemien at tage til i styrke. En efter en bliver hans venner syge og dør, og sygdommen kommer helt tæt på Yale. Tredive år senere søger Nicos lillesøster, Fiona, efter sin datter i Paris. Her bliver hun konfronteret med de katastrofale følger, sygdommen fik for hendes eget liv.

Yales og Fionas historier væves ind i hinanden og skildrer sygdommens rasen, den moderne verdens kaos og de menneskelige omkostninger epidemien havde for dem begge.

Du kan købe Boystown online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.