Krimi Danske krimier Danske krimiforfattere Lone Theils Populære krimier Skønlitteratur

Krimiforfatter Lone Theils skaber et dystert univers i Nora Sand-krimierne

Da Lone Theils i 2015 debuterede som krimiforfatter med Pigerne fra Englandsbåden, var begejstringen stor hos både anmeldere og læsere. Grunden var lagt til en serie om journalisten Nora Sand, og siden da har Theils’ karriere taget fart. 

På få år har Lone Theils skabt et stærkt forfatterskab af velskrevne krimiudgivelser, der altid er inspireret af virkeligheden. Hendes bøger bliver fremhævet for altid at være overraskende og for aldrig at miste pusten. Samtidig rummer de en intensitet, som gør, at man altid lige må læse en side mere.

Nora Sand jagter sandheden

Lone Theils’ krimiserie har journalisten Nora Sand i front i en evig jagt på sandheden, hvad enten det drejer sig om at opklare mord i en engelsk provinsby eller at optrævle mystiske forsvindinger. Fælles for alle seriens bøger er, at de tager udgangspunkt i virkelige begivenheder – enten enkeltstående nyhedshistorier eller i et mosaik af fortællinger.

LÆS OGSÅ: Lone Theils om Stilleleg: Det var svært at researche uden at blive utrolig vred

Således er seriens første bind, Pigerne fra Englandsbåden, inspireret af en sag om to forsvundne danske piger, som flere år senere dukkede op på et fotografi langt væk fra Danmark. På samme måde er Stilleleg en videredigtning af Rotherham Grooming-skandalen fra 2012, der trak overskrifter verden over. 

Fra korrespondent til krimiforfatter

Lone Theils er journalist og har boet i London i over 16 år. Hun har arbejdet som korrespondent for blandt andet Politiken og Berlingske. Da hun med Pigerne fra Englandsbåden skabte Nora Sand, var det med udgangspunkt i erfaringer fra eget liv og egen karriere.

Med bøgernes store succes voksede Lone Theils’ ønske om at bruge mere tid på forfattergerningen, og hun valgte at satse helt på krimiskrivningen frem for korrespondentarbejdet.

“Mest af alt har jeg glædet mig til at få tid og ro til at skrive. Før blev jeg hele tiden afbrudt af redaktører, nyheder og møder (akkurat som Nora), og det kunne tit være svært at samle tråden op. Nu har jeg plads til at leve i Noras verden i dagevis i træk, og det er meget tilfredsstillende.”

Lone Theils, krimi, dansk krimi, skandinavisk krimi,

Lone Theils bliver altid inspireret af virkeligheden til sine krimier, og hendes computer er derfor fyldt med bogmærkede nyhedshistorier:

Når jeg kan mærke, at jeg begynder at stille spørgsmål som ‘hvad nu hvis…’ og får lyst til at digte videre på virkeligheden, så ved jeg, at jeg måske har fat i noget, der kan bruges.”

Når Lone Theils har fået en idé, er det forskelligt fra gang til gang, hvor lang tid der går, før der ligger en færdig krimi på bordet. Det er næsten altid en ujævn proces, fortæller hun, og hun ved heller ikke alt, før hun går i gang med at skrive.

Glæden ligger i at kunne lade sig forføre af teksten og opdage ting, man ikke vidste, da man begyndte.

Vidste du, at…

  • Lone Theils har arbejdet som London-korrespondent i over 16 år
  • Lone Theils og Nora Sand har utrolig mange fælles træk. For eksempel deres forkærlighed for kickboksning og Nina Simone
  • Lone Theils’ bøger er solgt til oversættelse i 14 lande
  • Lone Theils har en besættelse af notesbøger
  • Da Lone Theils i 2016 flyttede fra London og hjem til Danmark, boede hun midlertidigt i et lille kolonihavehus på Amager
  • Lone Theils er født den 4. februar 1971
  • Titlen på Lone Theils’ selvstændige krimiroman, 87 sekunder, henviser til den tid, et menneske i gennemsnit holder vejret under vand, før hjernen sender et desperat og dødbringende signal til kroppen om at trække vejret


Få overblik over bøgerne i serien om Nora Sand


Pigerne fra Englandsbåden

Pigerne fra Englandsbåden, Lone Theils, krimi, dansk krimi, Nora Sand, Nora Sand-serie

I 1985 forsvandt to danske piger sporløst på Englandsbåden. Mange år senere dukker et foto af dem op i en kuffert hos en antikvitetshandler i kystbyen Brine.

Ved et tilfælde rodes Globalts London-korrespondent Nora Sand ind i en gammel sag med en engelsk massemorder, som har fået en livstidsdom. Det viser sig, at sagen også trækker tråde tilbage til Nora Sands hjemland Danmark.

Er Nora Sand kommet ud på så dybt vand, at hun ikke længere kan bunde?

Pigerne fra Englandsbåden er første bog i serien om journalist Nora Sand.

Du kan købe Pigerne fra Englandsbåden online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.Den blå digters kone

Den blå digters kone, Lone Theils, krimi, dansk krimi, Nora Sand, Nora Sand-serie

Den berømte iranske digter Manash Ishmail er på flugt fra sit hjemland, men undervejs er han blevet adskilt fra sin kone Amina.

Fortvivlet beder Manash Globalts London-korrespondent Nora Sand om hjælp. Jagten på Amina sender Nora til en verden, hvor illegale flygtninge gemmer sig i evig frygt for myndighederne.

Samtidig stifter Nora Sand bekendtskab med en verden, hvor nogle menneskeliv er meget mindre værd end andre – og hvor hendes eget liv også er i fare.

Den blå digters kone er anden bog i serien om journalist Nora Sand.

Du kan købe Den blå digters kone online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.
Heksedrengen

Heksedrengen, Lone Theils, krimi, dansk krimi, Nora Sand, Nora Sand-serie

Hvad har bestialske mord at gøre med en celeber skilsmissesag?

England rystes af intet mindre end to uhyggelige mordsager på kort tid, men London-korrespondent Nora Sand har mistanke om, at det ikke er et tilfælde. Tværtimod tror hun, at mordene kan kobles til den skilsmissesag mellem en dansk reality-stjerne og en russisk oligark, som er på alles læber grundet de tos indædte kamp om forældremyndigheden over deres fælles søn.

Jagten på sandheden om mordene bringer Nora Sand til de mørkeste afkroge af London, men har hun denne gang gabt over mere, end hun kan klare?

Heksedrengen er tredje bog i serien om journalist Nora Sand.

Du kan købe Heksedrengen online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.
Stilleleg

Stilleleg, Lone Theils, krimi, dansk krimi, Nora Sand, Nora Sand-serie

En video, hvor en politimand i landsbyen Toppingham bliver brutalt halshugget med en krumsabel, lægges på nettet, og eftersom alt tyder på terror, står England snart på den anden ende.

Nora Sand bliver sat til at dække sagen for avisen Globalt, men det viser sig snart, at Toppingham gemmer på en hemmelighed.

En hemmelighed, som alle – også myndighederne – gør deres bedste for at holde ude af mediernes søgelys. For denne hemmelighed er så mørk og hjerteskærende, at nogen er parat til at slå ihjel for den igen og igen.

Stilleleg er fjerde bog i serien om journalisten Nora Sand.

Du kan købe Stilleleg online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.


Heksedrengen

Heksedrengen, Lone Theils, krimi, dansk krimi, Nora Sand, Nora Sand-serie

Hvad har bestialske mord at gøre med en celeber skilsmissesag?

England rystes af intet mindre end to uhyggelige mordsager på kort tid, men London-korrespondent Nora Sand har mistanke om, at det ikke er et tilfælde. Tværtimod tror hun, at mordene kan kobles til den skilsmissesag mellem en dansk reality-stjerne og en russisk oligark, som er på alles læber grundet de tos indædte kamp om forældremyndigheden over deres fælles søn.

Jagten på sandheden om mordene bringer Nora Sand til de mørkeste afkroge af London, men har hun denne gang gabt over mere, end hun kan klare?

Heksedrengen er tredje bog i serien om journalist Nora Sand.

Du kan købe Heksedrengen online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.
De usynlige

Lone Theils, De usynlige

Under en ferie i Danmark bliver journalisten Nora Sand vidne til et drab, der viser sig at have forbindelse til Storbritanniens absolutte elite. Hun kommer på sporet af en gruppe mennesker, der ikke skyr nogen midler for at dække over fortidens synder.

Mennesker med penge, magt og indflydelse nok til at få ethvert problem til at forsvinde – og de anser Nora for at være præcis sådan et problem. Hendes eneste chance for redning bliver at opsøge sit værste mareridt.

De usynlige er femte bind i krimiserien om den danske journalist Nora Sand, der bor i London.

LÆS OGSÅ: Lone Theils fortæller den virkelige (og skræmmende) historie bag Nora Sand-krimien De usynlige

Du kan købe De usynlige online, fx på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel.
Troskyldigheden selv

En britisk kvinde drukner i en swimmingpool i et sommerhus ved den danske vestkyst. Men var det et hændeligt uheld? Eller var det mord? Og hvem stod i givet fald bag? Afdødes far, der er ved at gå konkurs med sin hotelkæde og har brug for de penge, hendes livsforsikringer vil generere, hendes jaloux søster, de stridende veninder, den kærlige ægtemand … eller en helt anden?

Den danske journalist Nora Sand bliver involveret i sagen, da den skal for retten i England. Og da flere mennesker dør, er hun pludselig selv mål for en skruppelløs morder, der gør alt for at hytte sit eget skind.

Troskyldigheden selv er sjette bog i den populære serie om Nora Sand.

Du kan købe Troskyldigheden selv online fx hos Bog&idé eller i din nærmeste boghandel.
Hvis du mangler flere skønne krimi-tips, så se vores liste med krimi bøger.

Læs også Lone Theils’ true crime serie:

Britiske seriemordere 1

Den danske journalist og forfatter Lone Theils har lige siden barnsben været fascineret af true crime og seriemordere. Hvorfor slår folk ihjel igen og igen? Skyldes det ren ondskab? Eller er der andre faktorer på spil? Disse spørgsmål forsøger Lone Theils at finde svar på i denne første bog i serien om britiske seriemordere, hvor hun tager fat på nogle af de mest gruopvækkende sager fra Storbritannien.
Læs om The Yorkshire Ripper, sagen om Ian Brady og Myra Hindley og historien om Rose og Fred West.
Fælles for sagerne om disse mordere er, at de alle blev opklaret efter mange års intens politiindsats.

Du kan købe Britiske seriemordere 1 i din nærmeste boghandel eller online fx hos Bog og idé.

Britiske seriemordere 2

Den danske journalist og forfatter Lone Theils har lige siden barnsben været fascineret af true crime og seriemordere. Hvorfor slår folk ihjel igen og igen? Skyldes det ren ondskab? Eller er der andre faktorer på spil? Disse spørgsmål forsøger forfatteren at finde svar på i denne anden bog i serien om britiske seriemordere, hvor hun tager fat på nogle af de mest gruopvækkende sager fra Storbritannien.

Lone Theils fortæller om den nekrofile seriemorder Dennis Nilsen, der blev opdaget ved en tilfældighed, om pædofile Robert Black, som begik sit livs fejl, da han kidnappede en politikonstabels datter samt om dødens doktor Harold Frederick Shipman, der kendes skyldig i 15 mord.

Du kan købe Britiske seriemordere 2 af Lone Theils fx hos Bog & idé eller i din nærmeste boghandel.