Danske krimier Danske krimiforfattere Krimi Lone Theils Populære krimier

Krimiforfatter Lone Theils skaber et dystert univers i Nora Sand-krimierne

Da Lone Theils i 2015 debuterede som krimiforfatter med Pigerne fra Englandsbåden, var begejstringen stor hos både anmeldere og læsere. Grunden var lagt til en serie om journalisten Nora Sand, og siden da har Theils’ karriere taget fart.

På få år har Lone Theils skabt et stærkt forfatterskab af velskrevne krimiudgivelser, der altid er inspireret af virkeligheden. Hendes bøger bliver fremhævet for altid at være overraskende og for aldrig at miste pusten. Samtidig rummer de en intensitet, som gør, at man altid lige må læse en side mere.

Nora Sand jagter sandheden

Pigerne fra Englandsbåden er inspireret af virkelige hændelser i 1985, hvor to danske piger forsvinder fra Englandsbåden. Flere år efter dukker et foto af dem op i en kuffert i en engelsk kystby. Journalisten Nora Sand, som arbejder i London, dykker ned i pigernes historie, og før hun ved af det, er hun viklet ind i en sag om en uhyggelig seriemorder.

I seriens andet bind, Den blå digters kone, sender jagten på en forsvunden kvinde Nora Sand til skjulte steder, hvor illegale flygtninge gemmer sig i evig frygt for myndighederne. Her stifter hun bekendtskab med en verden, hvor menneskeliv ikke er lige meget værd.

Lone theils, krimi, nora sand , Pigerne fra Englandsbåden, Den blå digters kone, Heksedrengen

 

Heksedrengen er seriens tredje bind, og her skaber Lone Theils et ekstra dystert univers. En mand findes myrdet på en kirkegård med hjertet skåret ud af brystet, og kort tid efter findes et maltrakteret lig af en lille dreng. Endnu en gang må journalisten Nora Sand gå på jagt efter sandheden.

Til efteråret 2019 udkommer Stilleleg, som er fjerde bind i serien og tager udgangspunkt i en kæmpe skandale om misbrug af helt unge piger i England. 

Fra korrespondent til krimiforfatter

Lone Theils er journalist og har boet i London i over 16 år. Hun har arbejdet som korrespondent for blandt andet Politiken og Berlingske. Da hun med Pigerne fra Englandsbåden skabte Nora Sand, var det med udgangspunkt i erfaringer fra eget liv og egen karriere.

Med bøgernes store succes voksede Lone Theils’ ønske om at bruge mere tid på forfattergerningen, og hun valgte at satse helt på krimiskrivningen frem for korrespondentarbejdet.

“Mest af alt har jeg glædet mig til at få tid og ro til at skrive. Før blev jeg hele tiden afbrudt af redaktører, nyheder og møder (akkurat som Nora), og det kunne tit være svært at samle tråden op. Nu har jeg plads til at leve i Noras verden i dagevis i træk, og det er meget tilfredsstillende.”

Lone Theils, krimi, dansk krimi, skandinavisk krimi,

Lone Theils bliver altid inspireret af virkeligheden til sine krimier, og hendes computer er derfor fyldt med bogmærkede nyhedshistorier:

Når jeg kan mærke, at jeg begynder at stille spørgsmål som ‘hvad nu hvis…’ og får lyst til at digte videre på virkeligheden, så ved jeg, at jeg måske har fat i noget, der kan bruges.”

Når Lone Theils har fået en idé, er det forskelligt fra gang til gang, hvor lang tid der går, før der ligger en færdig krimi på bordet. Det er næsten altid en ujævn proces, fortæller hun, og hun ved heller ikke alt, før hun går i gang med at skrive.

Glæden ligger i at kunne lade sig forføre af teksten og opdage ting, man ikke vidste, da man begyndte.

 

Vidste du, at…

  • Lone Theils har arbejdet som London-korrespondent i over 16 år
  • Lone Theils og Nora Sand har utrolig mange fælles træk. For eksempel deres forkærlighed for kickboksning og Nina Simone
  • Lone Theils’ bøger er solgt til oversættelse i 14 lande
  • Lone Theils har en besættelse af notesbøger
  • Da Lone Theils i 2016 flyttede fra London og hjem til Danmark, boede hun midlertidigt i et lille kolonihavehus på Amager
  • Lone Theils er født den 4. februar 1971
  • Titlen på Lone Theils’ selvstændige krimiroman, 87 sekunder, henviser til den tid, et menneske i gennemsnit holder vejret under vand, før hjernen sender et desperat og dødbringende signal til kroppen om at trække vejret

 

Du kan købe Nora Sand-krimierne af Lone Theils online her eller hos din lokale boghandler.