Lone Theils Danske krimier Danske krimiforfattere Krimi Populære krimier

Lone Theils fortæller den virkelige (og skræmmende) historie bag Nora Sand-krimien De usynlige

De usynlige

Omfattende misbrug begået af Storbritanniens absolutte elite. Læs om den virkelige sag, der inspirerede Lone Theils til at skrive De usynlige.


Lone Theils er på café med en veninde, da hun støder på den nyhed, der senere skulle danne grundlag for den femte bog i serien om Nora Sand, De usynlige.

På caféen hænger et fjernsyn med nyheder, og Lone Theils genkender straks det sted, hvor en alvorlig reporter står. Han står nemlig lige ude foran den bygning, hvor de sidder! Men lyden er så lav, at hun ikke fanger, hvad indslaget handler om.

LÆS OGSÅ: Dansk krimis yndlingskorrespondent Nora Sand er tilbage! Læs et uddrag af Lone Theils’ De usynlige

Da den nysgerrige forfatter kommer hjem, undersøger hun straks, hvad der skyldes den alvorlige mine hos reporteren.

“Det viser sig, at der er kommet nye anklager om fester med højtstående politikere, militærmænd og andre spidser i det britiske samfund, hvor de havde misbrugt børn. Det hele havde foregået i det lejlighedskompleks, vi havde befundet os i tidligere på dagen,” siger Lone Theils.

Anklagen lød blandt andet, at børnene var blevet fragtet fra børnehjem til disse fester i gennem halvfjerserne og firserne.

Regeringen nedsætter en kommission

Lone Theils begynder at grave i historien og finder hurtigt frem til, at den britiske indenrigsminister Theresa May i 2014 havde nedsat en kommission, der har til opgave at undersøge disse anklager til bunds.

“Kommissionen havde haft fire formænd, da flere af dem måtte gå af, fordi de enten havde forbindelse til nogle af dem, der var mistænkt, eller fordi de ikke kunne få nok oplysninger om sagerne. Så endte det med, at de satte en akademiker til at lave en historisk udredning,” siger Lone Theils.

LÆS OGSÅ: Krimiforfatter Lone Theils skaber et dystert univers i Nora Sand-krimierne

Efter seks års undersøgelse konkluderer en rapport i 2020, at der havde været omfattende misbrug af børn, og at der i flere tilfælde havde været tale om store systemiske svigt. Ingen er siden blevet sigtet eller dømt.

Konklusionen forarger Lone Theils, fordi ingen blev straffet i de grumme sager og for hende lignede det mest af alt et cover-up, hvor man har forsøgt at tilgodese nogle mennesker, der tilhørte den britiske elite i samfundet.

Fiktionens retfærdighed

Da kommissionen startede sine første undersøgelser, var Lord Greville Janner, den eneste levende politiker, det britiske politi kunne kæde sammen med en stribe af sager om pædofili. Flere afdøde politikere blev også undersøgt, heriblandt den tidligere premierminister Edward Heath.

“Jeg har en næsten alt for veludviklet retfærdighedssans, og når man er forfatter, så har man mulighed for at skabe sin egen retfærdighed,” siger Lone Theils.

LÆS OGSÅ: Rækkefølgen i Nora Sand-serien – de populære krimier af Lone Theils

Gennem sin researche, har Lone Theils måtte læse mange grufulde historier.

“Det vigtigste for mig er, at jeg skal videreformidle de historier til nogle andre. Der er ikke noget pænt at sige om misbrug af børn, og der findes ingen måde, som gør det behageligt at læse om.

Men det er nødvendigt, at vi taler om det, og at vi har forståelse for, hvordan det kan ødelægge ofrenes liv,” siger hun.Lone Theils: De usynlige

Lone Theils, De usynlige

Under en ferie i Danmark bliver journalisten Nora Sand vidne til et drab, der viser sig at have forbindelse til Storbritanniens absolutte elite. Hun kommer på sporet af en gruppe mennesker, der ikke skyr nogen midler for at dække over fortidens synder.

Mennesker med penge, magt og indflydelse nok til at få ethvert problem til at forsvinde – og de anser Nora for at være præcis sådan et problem. Hendes eneste chance for redning bliver at opsøge sit værste mareridt.

De usynlige er femte bind i krimiserien om den danske journalist Nora Sand, der bor i London.

LÆS OGSÅ: Lone Theils fortæller den virkelige (og skræmmende) historie bag Nora Sand-krimien De usynlige

Du kan købe De usynlige online, fx på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel.
Nyt fra Lone Theils: Troskyldigheden selv

Lone Theils fortæller den virkelige (og skræmmende) historie bag Nora Sand-krimien De usynlige

En britisk kvinde drukner i en swimmingpool i et sommerhus ved den danske vestkyst. Men var det et hændeligt uheld? Eller var det mord? Og hvem stod i givet fald bag? Afdødes far, der er ved at gå konkurs med sin hotelkæde og har brug for de penge, hendes livsforsikringer vil generere, hendes jaloux søster, de stridende veninder, den kærlige ægtemand … eller en helt anden?

Den danske journalist Nora Sand bliver involveret i sagen, da den skal for retten i England. Og da flere mennesker dør, er hun pludselig selv mål for en skruppelløs morder, der gør alt for at hytte sit eget skind.

Troskyldigheden selv er sjette bog i den populære serie om Nora Sand.

Du kan købe Troskyldigheden selv online fx hos Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.
Læs også:

Du kan finde mangle flere bøger til din læseliste her på siden. Vi har samlet gode krimier til dig.

Hvis du gerne vil have mere at vide om tv-serien af Pigerne fra englandsbåden, så se med her.