Krimi

10 vildt gode krimier til de mørke aftener

Er du på udkig efter spændende læsestof til de lange mørke aftener? Her er 10 vildt gode krimier som vil give dig myrekryb til langt ud på natten.

Kåret som årets bedste nordiske krimi

vildt gode krimierCamilla Grebe byder på løgne, fordomme, og mørket i mennesker i Husdyret.

Som teenager fandt Malin liget af en lille myrdet pige i skoven omkring Ormberg, hvor hun voksede op. Sagen blev aldrig opklaret. Syv år senere arbejder Malin som kriminalassistent og bliver sendt tilbage til hjembyen Ormberg for sammen med nogle kolleger at grave i den gamle sag og finde nye spor. Men en aften forsvinder Malins ene kollega Peter, og Hanne, som er adfærdspsykolog fra Stockholm, og Peters kæreste, bliver fundet forkommen i skoven uden nogen som helst erindring om, hvad der er sket. Jake, en ung fyr med en stor hemmelighed, finder en dagbog tabt i skovbunden. Og så sker endnu et mord …

LÆS OGSÅ:  Camilla Grebes krimier stjæler din nattesøvn 

Du kan købe Husdyret online her eller i din lokale boghandel


Berusende, mørk og uundgåelig pageturner

forårets bedste krimier, domestic noir, filmatisering, kvinden i vinduet, aj finn, krimi, vildt gode krimier

Er du til domestic noir, kan du godt glæde dig, for dette er en af de bedste af slagsen.
Da Kvinden i vinduet udkom i USA var filmrettighederne allerede solgt. Men det er også med rette for bogen byder på psykologiske gys, en utilpasset og lidt usympatisk hovedperson, en utilregnelig fortæller – kort sagt ALT det bedste, vi elsker i domestic noir genren.

Anna Fox bor alene i sit store hus i New York. Hun får angstanfald ved tanken om at gå udenfor, og får dagene til at gå med at se gamle sort-hvid film, chatte på nettet, drikke (lidt for meget) vin og udspionere sine naboer.

Overfor bor den perfekte familie,  men en aften, ser Anna moren i huset falde om med en kniv i brystet. Chokeret ringer hun efter politiet og forsøger at gå ud og skaffe hjælp. Men da hun åbner døren, sortner det for hendes øjne. Efterfølgende er det, som om intet er sket. Der er intet lig, ingen tilskadekomne, ingen sørgende familiemedlemmer. Politiet noterer sig, at Anna er psykisk ustabil. Hendes lille, afgrænsede verden smuldrer langsomt, for hvad er sandheden?

☞ Læs de første 5 kapitler af Kvinden i vinduet

Du kan købe Kvinden i vinduet online her eller i din lokale boghandel.


En hæsblæsende menneskejagt gennem marsklandet

vildt gode krimier

Helena bor med sine forældre langt ude i Michigans marskland, hvor de lever uden kontakt med andre mennesker.

Men familien har en hemmelighed: Faderen kidnappede moderen, da hun var teenager og har siden holdt dem isoleret fra omverdenen.

Da Helena og hendes mor slipper fri, bliver hendes far sendt i fængsel, men flygter 15 år senere.

Karen Dionne har skrevet en thriller, der begynder efter det, der normalt er det dramatiske højdepunkt: en kidnapning, og Dionnes plot tager herfra et par tvists og slutter med en hæsblæsende menneskejagt.

LÆS OGSÅ:  Jeg flyttede ud i den vilde natur med en nyfødt.

Du kan købe Dyndkongens datter online her eller i din lokale boghandel.


Fart over feltet, spænding og hemmeligheder

vildt gode krimier

Raphael og Anna er forlovede og har kun kendt hinanden i seks måneder. På en miniferie i Sydfrankrig udspørger Raphael Anna om hendes fortid. Han fornemmer, at hun bærer på en mørk hemmelighed. Modvilligt viser hun ham et billede og forsvinder derefter ud af døren.

Billedet efterlader Raphael i chok, og da hun ikke kommer tilbage eller senere er at finde i deres lejlighed i Paris, begynder en hektisk jagt på Anna og sandheden om hende.

Det fører blandt andet Raphael til New York. Der venter en uventet afsløring, der atter engang vil overraske læserne af Musso-romaner – Frankrigs bedst sælgende forfatter.

☞ Læs mere om Guillaume Mussos romaner  

Køb Pigen fra Brooklyn online her eller i din foretrukne boghandel

Anne Mette Hancock: Mercedes-snittet

vildt gode krimier

Anne Mette Hancock har domineret bestsellerlisterne hele sommeren med sine to krimier Ligblomsten og Mercedes-snittet.

Mercedes-snittet er hendes seneste roman, som er en spændende, intens krimi med flere twists du vil blive overrasket over.

LÆS OGSÅ: Hvad er Mercedes-snittet?

En dreng er forsvundet fra sin skole. Journalisten Heloise Kaldan tager derhen, og i skolegården møder hun sin nære ven, efterforskeren Erik Schäfer. Drengen Lukas dukker ikke op, men det gør hans telefon. Den afslører, at Lukas er besat af pareidolia: Det fænomen, at vi ser ansigter i tilfældige ting. Særligt et foto af en ladeport, der ligner et ansigt, påkalder sig opmærksomhed. Er det her, Lukas er?

Du kan købe Mercedes-snittet online her eller i din lokale boghandel


Har alle mord et motiv?

vildt gode krimier
Motiv X vil overraske dig og få dig til at bide negle når en morder slår sig løs og slår ihjel uden motiv.

Da en ung syrisk dreng bliver brutalt myrdet og flere mord følger kastes politiet ud i en kamp mod tiden på jagt efter gerningsmændene. Fabian Risk kommer i besiddelse af information, som hans afdøde kollega efterlod sig; information, der giver Fabian viden om forhold på stationen, der kan få fatale konsekvenser for alle.

LÆS OGSÅ: Stefan Ahnhem fornyer den svenske krimi.

Du kan købe Motiv X online her eller i din foretrukne boghandel


Prisen for at fortælle sandheden? 408 milliarder og dit liv

vildt gode krimierSteffen Jacobsen er nu klar med 5. selvstændige bind i den bedstsælgende krimiserie om det umage makkerpar, der består af politikommisær Lene Jensen og privatdetektiv Michael Sander.

Direktøren for en af verdens førende insulinproducenter hyrer en ghostwriter til at skrive sin biograf, hvori han vil dele en sprængfarlig hemmelighed. Et forskerhold, som testede et præparat mod sneglefeber i Etiopien, observerede at præparatet var virksomt mod diabetes. En fuldstændig revolutionerende opdagelse med ufattelige økonomiske konsekvenser for medicinalindustrien. Under direktørens første møde med ghostwriteren bliver begge myrdet, og notesbogen med forskningsresultaterne forsvinder.
Politikommissær Lene Jensen og privatdetektiv Michael Sander sættes på sagen.

LÆS OGSÅ: Steffen Jacobsen: Fra læge til krimiforfatter.

Ghostwriter udkommer 9. november 2018. Forudbestil den her.


Hvis han afslører hende, mister hun alt!

vildt gode krimier

Efter at have koncentreret sig om at skrive om detektiven Thomas Ravnsholdt i den succesfulde Ravn-serie i en årrække er Michael Katz Krefeld nu klar med en “stand-alone” krimi.

Mørket kalder er en højspændt thriller om overgreb på kvinder og om selvtægt. En storbykrimi der kommer ind i sjælens allermørkeste afkroge.

Efter et brutalt overfald på en ung pige, ønsker Politikommissær Cecilie Mars at skabe retfærdighed, der hvor loven ikke slår til. Men snart får hendes handlinger uforudsigelige konsekvenser og vækker onde kræfter til live.

LÆS OGSÅ: Alt om Michael Katz Krefelds Ravn-serie

Mørket kalder udkommer 23. november 2018. Forudbestil den her.


En perfekt konstrueret, mørk og stemningsfuld krimi

vildt gode krimier

I universitetsbyen Marsac bliver en lærer fundet brutalt myrdet i sit hjem en regnfuld nattetime. I husets pool flyder en masse dukker rundt i vandet, og på kanten sidder en ung mand, som hævder, at han intet kan huske. Er han den skyldige?
Politikommissær Martin Servaz bliver sat på sagen og modtager en kryptisk e-mail, der antyder, at den undslupne seriemorder Julian Hirtmann er tilbage – og måske er lidt for tæt på.
Er det bare en tilfældighed, at Servaz selv har studeret i Marsac og hans datter nu går i skole i byen?

Efterforskningen tager en personlig og meget farlig drejning, i takt med at Servaz sammen med sine kolleger Esperandieu og Irene Ziegler graver i sagen, som gemmer på gamle ritualer, hemmeligheder og fortidssynder.

Cirklen er en selvstændig fortsættelse af Iskold død af den franske bestsellerforfatter Bernard Minier.

☞ Læs mere om Martin Servaz serien  

Du kan købe Cirklen online her eller i din foretrukne boghandel


Hekseprocesser, videnskab og tro i psykologisk forskningskrimi

forårets bedste krimier, krimi, sissel-jo gazan, sara bouchet, savas vidner, dansk krimi, videnskabelig krimi, vildt gode krimier

Hvis du elsker videnskabskrimier, skal du glæde dig til at kaste dig over Savas vidner der byder på forskning, kærlighed og dæmoni, når Dannie forsøger at finde ud af hvad der skete, den nat hendes søster døde.

Dannie er lidt af en enspænder, og hun er i krise. Hun er netop blevet suspenderet fra sit job som præst og hendes kæreste er gået fra hende. Da hendes søster Sophie kontakter hende fra St. Andrews i Skotland og beder hende komme, er det derfor en god lejlighed til at rejse væk. Men da Dannie ankommer, er Sophie forsvundet.

Sophie efterlader sig forskningsmateriale om emner som hekseprocesser i middelalderen, besatte børn og uddrivelse af dæmoner. Det tvinger Dannie til at se indad, men også tilbage mod en opvækst, hun af flere årsager helst vil glemme. Langsomt nærmer hun sig opklaringen af en morbid hemmelighed, der har været skjult i århundreder. Og den indsigt, hun opnår, er langt mørkere, end hun nogensinde har kunnet forestille sig.

LÆS OGSÅ: Hvad sker der hvis forældre opdrager ud fra et sygt tankesæt?

Køb Savas vidner online hereller i din lokale boghandel