Er du på udkig efter spændende læsestof til de lange mørke aftener? Her er 10 vildt gode krimier som vil give dig myrekryb til langt ud på natten.

Kåret som svenske krimi

En kvinde findes brutalt myrdet – med et stort sår i baghovedet og hænderne naglet fast til gulvet med store søm – i Stockholm i 1944. Morderen bliver aldrig fundet.

Britt-Marie starter i 1970’erne som ung betjent i Stockholm, og snart bliver hun involveret i en uhyggelig mordsag, hvor enlige kvinder med små børn bliver myrdet og sømmet fast til gulvet. Et uhyggeligt sammentræf, for Britt-Maries egen mor blev slået ihjel på samme bizarre måde tredive år tidligere …

LÆS OGSÅ: Skyggejægeren er årets svenske krimi – nu kommer den på dansk

Du kan købe Skyggejægeren online her eller i din lokale boghandel


Berusende, mørk og uundgåelig pageturner

Er du til domestic noir, kan du godt glæde dig, for dette er en af de bedste af slagsen.
Da Kvinden i vinduet udkom i USA var filmrettighederne allerede solgt. Men det er også med rette for bogen byder på psykologiske gys, en utilpasset og lidt usympatisk hovedperson, en utilregnelig fortæller – kort sagt ALT det bedste, vi elsker i domestic noir genren.

Anna Fox bor alene i sit store hus i New York. Hun får angstanfald ved tanken om at gå udenfor, og får dagene til at gå med at se gamle sort-hvid film, chatte på nettet, drikke (lidt for meget) vin og udspionere sine naboer.

Overfor bor den perfekte familie,  men en aften, ser Anna moren i huset falde om med en kniv i brystet. Chokeret ringer hun efter politiet og forsøger at gå ud og skaffe hjælp. Men da hun åbner døren, sortner det for hendes øjne. Efterfølgende er det, som om intet er sket. Der er intet lig, ingen tilskadekomne, ingen sørgende familiemedlemmer. Politiet noterer sig, at Anna er psykisk ustabil. Hendes lille, afgrænsede verden smuldrer langsomt, for hvad er sandheden?

☞ Læs de første 5 kapitler af Kvinden i vinduet

Du kan købe Kvinden i vinduet online her eller i din lokale boghandel.


Karen Dionne: Dyndkongens datter

Hvis du voksede op i isolation langt ude i skoven, ville du så vide, at noget var galt?

LÆS OGSÅ: Jeg flyttede ud i den vilde natur med en 6 ugers baby

Helena Pelletier bærer rundt på hemmeligheden om, at hendes far kidnappede hendes mor som fjortenårig. Selv er hun undfanget og opvokset i Michigans ødemark i et bjælkehus, hvor hun boede med sin mor og far. Uden nogensinde at møde andre mennesker.

Som tolvårig fandt hun ud af, hvad han havde gjort. Femten år senere er Helenas far, Dyndkongen, flygtet fra fængslet. Helena jagter ham, men hvem jagter i virkeligheden hvem?

Du kan købe Dyndkongens datter online her eller i din lokale boghandel.

Glæd dig til en ny nervepirrende krimi af Karen Dionne

Til sommer udkommer Karen Dionnes helt nye krimi Den onde søster og du kan godt glæde dig!


Fart over feltet, spænding og hemmeligheder

vildt gode krimierRaphael og Anna er forlovede og har kun kendt hinanden i seks måneder. På en miniferie i Sydfrankrig udspørger Raphael Anna om hendes fortid. Han fornemmer, at hun bærer på en mørk hemmelighed. Modvilligt viser hun ham et billede og forsvinder derefter ud af døren.

Billedet efterlader Raphael i chok, og da hun ikke kommer tilbage eller senere er at finde i deres lejlighed i Paris, begynder en hektisk jagt på Anna og sandheden om hende.

Det fører blandt andet Raphael til New York. Der venter en uventet afsløring, der atter engang vil overraske læserne af Musso-romaner – Frankrigs bedst sælgende forfatter.

☞ Læs mere om Guillaume Mussos romaner  

Køb Pigen fra Brooklyn online, fx på Saxo.com, eller i din foretrukne boghandel


Prisvindende Anne Mette Hancock ude med Pitbull

Anne Mette Hancock har domineret bestsellerlisterne hele med sine to krimier Ligblomsten og Mercedes-snittet.

Pitbull er hendes seneste roman, som er en spændende, intens krimi med flere twists du vil blive overrasket over.

LÆS OGSÅ: Prisvindende Anne Mette hancock udgiver nu 3. bog. Smuglæs i Pitbull

Heloise kommer i kontakt med den døende mand Jan Fischhof, da hun er ved at lave research til en artikel om frivilligt vågearbejde hos Røde Kors. En dag kommer Jan til at røbe for hende, at han engang var indblandet i et dødsfald, og Heloise beslutter sig derfor for at kigge nærmere på sagen. Det er dog ikke nemt, når både politiet og de pårørende lyver for hende. Heldigvis får hun hjælp af ven og efterforsker Erik Schäfer

Du kan købe Pitbull online her eller i din lokale boghandel


Har alle mord et motiv?

X måder at dø på er femte bog i krimiserien skrevet af den svenske forfatter Stefan Ahnhem. Bogen starter, hvor forgængeren Motiv X slutter, og vi følger forsat Fabian Risk og hans politikolleger i Helsingborg.

En gummibåd lægger til i Raa havn en sen sommeraften. I båden sidder en mand, med en svært spænd fast til ryggen. Det er ikke et tilfælde, at han er landet i Raa. Med sig bringer han et budskab om død. Et menneske skal dø, men ingen ved hvem. I X måder at dø på af Stefan Ahnhem leder de efter terningemanden – ham der kaster terninger om livets skæbne.

LÆS OGSÅ: Stefan Ahnhem fornyer den svenske krimi.

Du kan købe X måder at dø på online på fx Saxo.com eller i din foretrukne boghandel


Prisen for at fortælle sandheden? 408 milliarder og dit liv

Steffen Jacobsen er nu klar med 5. selvstændige bind i den bedstsælgende krimiserie om det umage makkerpar, der består af politikommisær Lene Jensen og privatdetektiv Michael Sander.

Direktøren for en af verdens førende insulinproducenter hyrer en ghostwriter til at skrive sin biograf, hvori han vil dele en sprængfarlig hemmelighed. Et forskerhold, som testede et præparat mod sneglefeber i Etiopien, observerede at præparatet var virksomt mod diabetes. En fuldstændig revolutionerende opdagelse med ufattelige økonomiske konsekvenser for medicinalindustrien. Under direktørens første møde med ghostwriteren bliver begge myrdet, og notesbogen med forskningsresultaterne forsvinder.
Politikommissær Lene Jensen og privatdetektiv Michael Sander sættes på sagen.

LÆS OGSÅ: Steffen Jacobsen: Fra læge til krimiforfatter.

Du kan købe Ghostwriter online her eller i din foretrukne boghandler.


Ravn er tilbage!

Skytsengel – Ravn-serien nr. 6, er en krimi skrevet af Michael Katz Krefeld, og den handler om privatdetektiven Thomas Ravnsholdt, der blot er kendt under navnet Ravn.

I denne bog vender Ravn tilbage til et forandret Christianshavn, som er mærket af frygt. Den fredelige bydel er blevet offer for et voldsomt skudattentat, og en af Ravns venner er i denne forbindelse blevet såret. Ravn vælger derfor at begynde en efterforskning af sagen, og han får hjælp af en advokat ved navn Miriam. Sammen må de forsøge at stoppe den person, der står bag attentatet, inden han kan nå at skade andre.

LÆS OGSÅ: Alt om Michael Katz Krefelds Ravn-serie

Skytsengel udkommer 1. november 2019. Forudbestil den her.


Jeffrey Archer: Skæbnespillet

Året er 1968, og 16-årige Alexander Karpenko står over for et svært valg. Hans far er blevet snigmyrdet af KGB, og Alexander er derfor nødt til at flygte fra Rusland sammen med sin mor, hvis han vil overleve. Men skal de tage til Amerika eller Storbritannien? Det lader Alexander et terningekast afgøre.

LÆS OGSÅ: Få overblik over alle bøger og serier af Jeffrey Archer

Du kan købe Skæbnespillet online her eller i din foretrukne boghandel


 

Hekseprocesser, videnskab og tro i psykologisk forskningskrimi

Hvis du elsker videnskabskrimier, skal du glæde dig til at kaste dig over Savas vidner der byder på forskning, kærlighed og dæmoni, når Dannie forsøger at finde ud af hvad der skete, den nat hendes søster døde.

Dannie er lidt af en enspænder, og hun er i krise. Hun er netop blevet suspenderet fra sit job som præst og hendes kæreste er gået fra hende. Da hendes søster Sophie kontakter hende fra St. Andrews i Skotland og beder hende komme, er det derfor en god lejlighed til at rejse væk. Men da Dannie ankommer, er Sophie forsvundet.

Sophie efterlader sig forskningsmateriale om emner som hekseprocesser i middelalderen, besatte børn og uddrivelse af dæmoner. Det tvinger Dannie til at se indad, men også tilbage mod en opvækst, hun af flere årsager helst vil glemme. Langsomt nærmer hun sig opklaringen af en morbid hemmelighed, der har været skjult i århundreder. Og den indsigt, hun opnår, er langt mørkere, end hun nogensinde har kunnet forestille sig.

LÆS OGSÅ: Hvad sker der hvis forældre opdrager ud fra et sygt tankesæt?

Køb Savas vidner online som lydbog her eller lån den på dit lokale bibliotek.