Sarah Engell Danske krimier Populære krimier

Sarah Engell: Hvem finder på at grave et lig op i nattens mulm og mørke?

Sarah Engell: Hvem finder på at grave et lig op i nattens mulm og mørke?

Allerede inden Sarah Engells Den kinesiske tvilling udkommer i Danmark, er bogen solgt til udgivelse i fem lande, der kan gyse med, når hovedpersonen Eva kommer på sporet af de mange uforklarlige hændelser, som ryster en øde provinsby i Jylland.


Sarah Engell er bedst kendt for sine anmelderroste og prisvindende bestsellerromaner til unge. Nu er hun aktuel med Den kinesiske tvilling, en mørk og intens spændingsroman til voksne.

“Jeg har en stor forkærlighed for bøger der er spændende på den thriller-agtige måde, og jeg vil gerne undersøge det der klaustrofobiske, som sker, når man ikke helt ved, om man kan stole på folk i sin nære omgangskreds.”

LÆS OGSÅ: Familien er altid vigtigst. Altid … Smuglæs i Sarah Engells thriller Den kinesiske tvilling

“Der er noget meget fascinerende ved mennesker, som gør nogle helt sindsyge og grænseløse ting. Hvordan finder nogen for eksempel på, at det er en super god ide at gå på kirkegården med en spade og grave et lig op i nattens mulm og mørke?,” spørger Sarah Engell retorisk.

Er det anderledes at skrive spænding for voksne end for unge?

“Arbejdet ved skrivebordet er helt det samme. For mig har den store forskel været det med genren. Jeg var meget bevidst om, at det var spænding, jeg skrev, så jeg var meget opsat på, at der hele tiden skulle ske noget, og læseren skulle hele tiden have lyst til at bladre videre i bogen.

Jeg har også bestræbt mig på at afslutte samtlige kapitler med en lille cliffhanger, som gjorde, at man lige havde lyst til at snuppe et kapitel mere. Det er som, at lave en kæmpestor og uhyggelig skattejagt, hvor man lægger spor ud på siderne.”

LÆS OGSÅ: Nu skal du ikke vente længere: Her er de bedste krimier der kommer i starten af 2021

“Selve arbejdet har været det samme, men det med spændingen har jeg været meget fokuseret på, fordi det er vigtigt at læseren kan gætte med på gåden undervejs,” forklarer forfatteren.

Vidste du fra begyndelsen, at det skulle være en uhyggelig roman?

“Jeg vidste ikke fra starten, at den ville blive SÅ uhyggelig,” griner Sarah Engell, som undervejs i skrivningen selv blev grebet af stemningen, og derfor lod uhyggen brede sig mere over siderne, end hun først havde regnet med.

“Plottet i bogen udspringer af en idé, jeg havde fået, som i sig selv er ret uhyggelig, men jeg har skruet gevaldigt op for effekterne undervejs,” siger forfatteren, der selv bliver mest skræmt af tanken om, at mennesker, man tror, man kender godt, pludselig begynder at opføre sig meget anderledes end de plejer.

LÆS OGSÅ: Et mord har fulgt Johanna Mo siden teenageårene

“At folk tæt på én har meget dybe hemmeligheder og så at sige lever et parallelliv. Det der med pludselig at opdage, at man ufrivilligt har levet på en løgn. Det synes jeg selv er rigtigt uhyggeligt,” siger forfatteren.

Bogen foregår i en lille by. Hvorfor?

“Jeg henlagde først og fremmest handlingen til en lillebitte provinsby i Jylland, fordi jeg gerne ville have, at den var meget isoleret. Jeg ville gerne skabe et persongalleri, hvor folk kendte hinanden, og hvor den politibetjent som dukker op, kender hovedpersonen Eva i forvejen.

Jeg kan godt lide det meget nære, og det er selvfølgelig også, fordi bagsiden ved det helt nære er, at det er nemt at tippe over i noget meget klaustrofobisk.”

LÆS OGSÅ: Spændende krimiserie om journalisten Nora Sand

“Der er også meget øde, og jeg tænker, at hvis handlingen for eksempel foregik på et myldrende Nørrebro, ville det være meget sværere at slippe af sted med mange af de ting der foregår i bogen,” fortæller Sarah Engell.

Overvældende respons – allerede inden udgivelse

Den kinesiske tvilling er allerede inden udgivelse blevet mødt med stor interesse fra udlandet. Og selvom Sarah Engell har en række prisvindende YA-romaner bag sig, er det en ny og ret overvældende oplevelse.

LÆS OGSÅ: Uden filter – den ultimative Q&A med Sarah Engell

“Det er en ret svimlende tanke, at noget jeg har skrevet nu også vil få læsere i England, Tyskland, Frankrig, og de andre lande den er solgt til.”

Den kinesiske tvilling vil i løbet af 2021 blive udgivet i England, Frankrig, Tyskland, Sverige og Finland.Sarah Engell: Den kinesiske tvilling

Sarah Engell: Hvem finder på at grave et lig op i nattens mulm og mørke?

I en lille jysk provinsby sker en række forfærdelige forbrydelser.

En grav graves op, et barn kidnappes, og en kvinde forsvinder. Ved hver af gerningsstederne er eneste spor forskellige kinesiske tegn op, som bliver efterladt af forbryderen.

Midt i en personlig tragedie og med en mand, der pludseligt er blevet lam, bestemmer Eva sig for at finde svaret på hvem, der står bag forbrydelserne og hvorfor.

Det viser sig, at fortiden har en skræmmende og overraskende rolle.

Du kan købe Den kinesiske tvilling online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Familien er altid vigtigst. Altid … Smuglæs i Sarah Engells thriller Den kinesiske tvilling