Danske krimier Danske krimiforfattere Krimi Lone Theils Populære krimier

Spændende krimiserie om journalisten Nora Sand

Er du til velresearchede, medrivende krimier, skal du læse Lone Theils’ serie om London-korrespondenten Nora Sand. Indtil videre er der udkommet fire bøger i denne medrivende krimiserie. Hele serien er også indlæst som lydbog og kan bl.a. findes hos Saxo Premium, Mofibo og Bookmate.

En anderledes krimiserie om journalisten Nora Sand

Lone Theils har arbejdet som journalist og korrespondent i mange år med bopæl i London, og hun kan dermed bruge sine egne erfaringer fra branchen i serien om Nora Sand. Hovedpersonen arbejder som dansk journalist på bladet Globalt i London, hvorfra hun bliver hvirvlet ind i spændende, men farlige, opklaringssager.

Lone Theils fik inspiration til den første roman, Pigerne fra Englandsbåden, da der for nogle år siden blev fundet fotos af nogle ukendte piger på Københavns Hovedbanegård hos en amerikansk seriemorder. Fotografierne fangede Lone Theils’ opmærksomhed, og hun brugte hændelsen som springbræt til den første roman.

Foto credit Thomas A.

Nora Sand-serien har opnået stor succes herhjemme, og bøgerne er blevet solgt til oversættelse i 14 lande, herunder en række lande i Europa samt Japan.

Nedenfor kan du læse mere om de enkelte bøger i Nora Sand serien. Du kan også finde alle bøgerne i Nora Sand-serien her.

Rækkefølgen i Nora Sand serien af Lone Theils

1. Pigerne fra englandsbåden

Lone Theils, Nora Sand serien, krimi, krimiserie, pigerne fra englandsbåden

I 1985 forsvinder to piger sporløst på englandsbåden. Mange år senere bliver et foto af dem fundet i en kuffert hos en antikvitetsforhandler i kystbyen Brine.

Den danske journalist Nora Sand, der arbejder på en avis i London, bliver tilfældigt blandet ind i en gammel sag med en engelsk massemorder, som afsoner livstid. De bestialske mord trækker spor tilbage til Danmark og snart frygter Nora for sit liv.

Du kan købe Pigerne fra englandsbåden online her eller hos din nærmeste boghandler. Pigerne fra englandsbåden kan læses på Bookmate og Mofibo.

2. Den blå digters kone

Den berømte digter Manash Ishamil er flygtet fra Iran. Sammen med sin kone, Amina er han taget på en farfuld færd for at komme i sikkerhed, men undervej bliver de adskilt, og Amina forsvinder sporløst.

Manash tager kontakt til Nora Sand, og beder hende om at hjælpe med at finde Amina. Snart befinder hun sig i en helt anden verden, hvor hun både er i fare og snart ikke kan kende sig selv.

Du kan købe Den blå digters kone online her eller hos din nærmeste boghandler. Den blå digters kone kan også læses på Bookmate og Mofibo.

3. Heksedrengen

En mand findes bestialsk myrdet på en kirkegård. Kort efter findes det maltrakterede lig af en lille dreng. London-korrespondent Nora Sand har mistanke om, at begge mord har forbindelse til en celeber skilsmissesag mellem en dansk reality-stjerne og en russisk oligark, der slås om forældremyndigheden over deres søn.

Men har Nora for en gangs skyld gabt over mere, end hun kan klare? Jagten på sandheden bringer hende ud i de allermørkeste afkroge af London, dér hvor sort magi hersker.

Du kan købe Heksedrengen online her eller hos din nærmeste boghandler. Heksedrengen kan også læses på Bookmate og Mofibo.

4. Stilleleg

Stilleleg

Et grusomt mord på en politibetjent sender Nora Sand til en engelsk provinsby.

Efterhånden som hun graver dybere i sagen, opdager hun, at Toppingham gemmer på en mørk og hjerteskærende hemmelighed. En hemmelighed, som nogen er parat til at slå ihjel for – igen og igen.

Du kan købe Stilleleg online her eller hos din boghandler.


Bøger der minder om Lone Theils’ serie:


Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.