Bjerget, Luca D'Andrea, Krimi, Spænding, spændingsroman, lavine, mysterium, drama, thriller, italiensk, dolomitterne

Bjerget er en stemningsfuld, italiensk spændingsroman fra øverste hylde. De store italienske medier skriver, at man uden at overdrive, kan sammenligne bogens stemning og spænding med den man finder hos Stephen King og Jo Nesbø.

Er der noget om snakken? Læs med og find ud af, om du tør bevæge dig op ad Bjerget og ned i hemmelighederne.

Fra New York til Sydtyrol

Den mere eller mindre vellykkede dokumentarist Jeremy, ankommer med sin familie til sin kones hjemby i det italienske bjergområde, Dolomitterne, tæt på Balzano.

Beboerne i den lille bjerglandsby giver ikke meget for “fremmede” i deres baghave, og mistroen til Jeremy ligger latent under overfladen.

Mistroen udvikler sig til decideret foragt da Jeremy, som et led i sit nyeste dokumentar-projekt, finder sig selv på bunden af en gletcher, hvorefter en lavine skyller ind over ham – men også ind over det redningshold, der forsøgte at redde Jeremy op fra gletcheren.

Efter at have stået ansigt til ansigt med enhver bjergbestigers værste mareridt, og overlevet på bekostning af de lokale, der forsøgte at redde ham, får Jeremy dybe psykologiske traumer på sjælen.

Samtidig kan han ikke glemme “dyrets stemme” – en isnende hvisken som Jeremy hørte mens han lå dybt begravet i sne og is på Bjerget.

Bletterbach-massakren…

En kilde til bedring er Jeremy’s 5-årige, eventyrlystne datter, der gennem vandreturer i det kuperede terræn, uvidende sørger for at trække Jeremy tættere på den mørke hemmelighed, som borgerne i den lille bjergby gemmer på.

Under en udflugt overhører Jeremy en vandrehistorie om tre unge lokale, der mistede livet under en grufuld tordenstorm for 30 år siden. Da han spørger sin svigerfar, der er kendt i den lille bjergby, om han kender historien, får han en ildevarslende formaning:

“Lad os indgå en aftale, Jeremy.”

“Hvilken aftale?”

“Jeg fortæller dig alt. Til gengæld skal du love, at du ikke lader historien æde dig op. Det er nemlig det, der sker, hver gang nogen begynder at interessere sig for Bletterbach-massakren…”

Men Jeremy kan ikke slippe den ildevarslende fortælling. De tre unge lokale mistede nemlig ikke livet som følge af en storm. Nej de mødte noget langt værre inde i bjergets dyb.

De var blevet myrdet på bestialsk vis, og politiet har aldrig fundet den skyldige.

Enten er morderen på fri fod i den lille bjergby, eller også findes der en ondskab i bjerget. En ondskab, der tilsyneladende stadig lurer under den ellers idylliske overflade…

Bjerget, Luca D'Andrea, Krimi, Spænding, spændingsroman, lavine, mysterium, drama, thriller, italiensk, dolomitterne

 

Oplev spændingen i de højere luftlag og find ud af, hvad der skete med de tre teenagere i Bjerget. Køb Bjerget som e-bog eller få den som lydbog.