CarlsenPuls Amerikanske YA-forfattere Becky Albertalli Young Adult-romaner

Eksklusivt interview med Becky Albertalli: “Siden bogens udgivelse har jeg lært, at jeg ikke var alene.”

Q&A Becky Albertalli

Du kender hende måske som forfatteren bag Simon vs. verdens forventninger, men kender du egentlig Becky Albertalli? Læs med her, når hun fortæller om, hvorfor hun skrev Fordelen ved hemmelige forelskelser, om der kommer flere bøger i Simonverset efter Leah på offbeatet, og hvilken Oreo hun drømmer om at sætte tænderne i.

 

Hvad inspirerede dig til at skrive Mollys historie?

Jeg tager meget afsæt i mig selv, når jeg skaber mine karakterer, men Mollys historie behøvede jeg mere end noget andet, da jeg gik i high school. Jeg var den ængstelige, buttede og sent udviklede som følte, at alle andre omkring mig havde adgang til en helt særlig form for intimitet, som ikke var en mulighed for mig.

Det var sådan en isolerende oplevelse, og jeg talte aldrig om det, og jeg troede virkelig, at jeg havde en eller anden form for brist, som altid ville afholde mig fra enhver form for romantisk relation. Men siden bogens udgivelse har jeg lært, at jeg ikke var alene.

Hvis jeg kunne give noget til mit teenage-jeg, som ikke var denne bog, så ville jeg give hende de e-mails, som jeg har fået fra teenagere, der har læst den.

 

Se traileren til Fordelen ved hemmelige forelskelser

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Ijh4sfe03c4[/embedyt]

 

 

Du har fortalt Simon, Molly og Leahs historie, som alle er selvstændige historier, men hvor karaktererne enten er bundet sammen af venskaber eller familie. Kan vi se frem til flere bøger i Simonverset?

Jeg ønsker ikke at udelukke det, men jeg er ret sikker på, at Simonverset ender med Leah. I Leah på offbeatet afslutter gruppen high school. Det føles ret meget som seriens slutning.

☞ Få styr på Simon vs. verdens forventninger, Fordelen ved hemmelige forelskelser og Leah på offbeatet her. 

 

 

Simon Spier er vild med Oreos, og vi ved, at det er du også. Hvis du kunne lave din helt egen smagsvariant, hvad skulle den så være?

Simon og jeg elsker begge Oreos, men vi er meget traditionelle. Vi ville aldrig rode rundt med perfektionen af den originale smag (selvom den perfekte blanding af cookies & creme kan fås med double-stuf).

Så jeg tror, at vores smagsvariant ville være den almindelige double-stuf Oreo men KÆMPESTOR. Altså på størrelse med en kage (sammen med et gigantisk glas mælk til at dyppe den i). Det vildeste jeg kan komme på ville være at udskifte cremen i midten med Oreo-is. Og jeg er også åben for muligheden for at indgravere Nick Robinsons ansigt i småkagen.

 

Om Becky Albertalli

Becky Albertalli er uddannet psykolog. Hun debuterede i 2015 med Simon vs. verdens forventninger, bogen bag filmen Love, Simon. Hun bor i Atlanta, USA med sin familie og bruger det meste af sin tid på at skrive YA-romaner. Besøg også Becky Albertallis hjemmeside, hvor du kan læse mere om hende.

Se traileren til filmatiseringen af Simon vs. verdens forventninger 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=ykHeGtN4m94[/embedyt]