Leah på offbeatet, Becky albertalli, Simon vs. verdens forventninger, love simon, fordelen ved hemmelige forelskelser

Vi elsker Becky Albertalli – og ikke mindst hendes tre fantastiske bøger, Simon vs. verdens forventninger, Fordelen ved hemmelige forelsker og Leah på offbeatet. Fælles for bøgerne er karaktererne, der på den ene eller anden måde har en relation til hinanden, men hvordan er det nu lige det hele hænger sammen? Det forklarer vi her. 

Simonverset

Simonverset er en fælles betegnelse for de tre bøger. Simon vs. verdens forventninger og Leah på offbeatet bliver også kaldt Creekwood-bøgerne, fordi de begge foregår på Creekwood High School. Det gør Fordelen ved hemmelige forelskelser ikke.

Simon vs. verdens forventninger handler om Simon Spier, der er en helt almindelig fyr med en stor hemmelighed. Hans venner og familie ved ikke, at han er homoseksuel, men det gør den mystiske fyr Blue (hvem han så end er), for Simon skriver mails med ham om, hvor svært det er at fortælle verden.

Simon har en masse venner. Hans bedste venner er sarkastiske Leah Burke, Nick Eisner, som er helt pjattet med fodbold og Abby Suso, der er nye pige i gruppen.

Love, Simon!

I juni rammer filmatiseringen af Simon vs. verdens forventninger – Love, Simon – de danske biografer, og vi kan næsten ikke vente. Traileren tegner i hvert fald godt!

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=ykHeGtN4m94[/embedyt]

26 forelskelser

Abby er bindeleddet mellem Simon vs. verdens forventninger og Fordelen ved hemmelige forelskelser. Sidstnævnte handler om hendes kusine Molly Peskin-Suso og hendes tvillingesøster Cassie. Molly har prøvet at være forelsket. Hele 26 gange for at være helt præcis, men det er aldrig blevet til mere end en forelskelse.

Men er Fordelen ved hemmelige forelskelser så kun en del af Simonverset, fordi Abby, Molly og Cassie er i familie? Ikke helt. Simon dukker faktisk op i bogen.

Leah på offbeatet, Becky albertalli, Simon vs. verdens forventninger, love simon, fordelen ved hemmelige forelskelser Molly Peskin-Suso ved alt om at være hemmeligt forelsket. Hun har prøvet det 26 gange. For selvom hendes tvillingesøster Cassie siger til hende, at hun skal kaste sig ud i det, så tør Molly ikke risikere at blive afvist. Hun er forsigtig. For det skal tykke piger altid være.

Men så dukker Will pludselig op. Han er sjov, flirtende og muligt kæreste-materiale. Og med ham kan Molly måske få sit første kys. Men der er også Reid. Mollys nye kollega. Ham kan hun da umuligt falde for. Vel?

☞ Læs et uddrag af Fordelen ved hemmelige forelskelser

Tilføj Fordelen ved hemmelige forelskelser til din Goodreads-hylde

Leahs stjernestund

Leah Burke er bedste venner med Simon Spier og Nick Eisner og har et lidt anstrengt forhold til Abby Suso. Ligesom sin ven Simon gemmer Leah på en hemmelighed, hun ikke kan dele med nogen.

Leah på offbeatet, Becky albertalli, Simon vs. verdens forventninger, love simon, fordelen ved hemmelige forelskelser

Som trommeslager i et band har Leah intet problem med at finde takten – men det er desværre ikke helt så let i det virkelige liv.

Selvom hendes mor ved, at hun er biseksuel, har Leah endnu ikke fortalt det til sine venner.

Afslutningen på high school nærmer sig, der er spændinger og uro blandt vennerne, og det går efterhånden op for Leah, at hun måske er ved at forelske sig i en af dem.

☞ Læs et uddrag af Leah på offbeatet

Tilføj Leah på offbeatet til din Goodreads-hylde

Stadig forvirret? Epic Reads har lavet denne fine video om Simonverset

 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=8dA5_WvjrRc[/embedyt]