CarlsenPuls Amerikanske YA-forfattere Becky Albertalli Young Adult-romaner

Efterfølgeren til Simon vs. verdens forventninger er på vej

Efterfølgeren til Simon vs. verdens forventninger er på vej

Ja, den er god nok. Hvis du heller ikke kan få nok af den Oreo-elskede Simon Spier og alle hans venner i Simon vs. verdens forventninger, skal du sætte et stort kryds i kalenderen d.  24. april, hvor den selvstændige efterfølger, Leah på offbeatet, udkommer.

Den første forelskelse, high school-angst og seksualitet

Simon vs. verdens forventninger handler om hovedpersonen af samme navn, som bliver afpresset af sin klassekammerat, da han får adgang til en række fortrolige mails, der afslører Simons seksualitet. Simon er ikke klar til at fortælle verden, at han er homoseksuel, og derfor skriver han hemmeligt med den mystiske Blue, hvis rigtige identitet han ikke kender. Bogen er filmatiseret under navnet Love, Simon og forventes af få dansk biografpremiere i juni.

Den selvstændige efterfølger fortæller historien om Simons bedste ven, Leah, og nu spørger du nok, om Simon så slet ikke er med i bogen. Frygt ikke! Becky Albertalli har nemlig skrevet følgende på Twitter: “Simon is Leah’s best friend. He’s in Leah On the Offbeat so much you’ll be sick of him.”

Leah på offbeatet, becky albertalli

Som trommeslager i et band har Leah intet problem med at finde takten – men det er ikke helt så let i det virkelige liv. Hun elsker at tegne, men tør ikke vise sine tegninger til nogen. Og selvom hendes mor ved, at hun er biseksuel, har Leah endnu ikke fortalt det til sine venner – ikke engang til sin bedste ven Simon, som er homoseksuel.

Afslutningen på high school nærmer sig, der er spændinger og uro blandt vennerne, og det går efterhånden op for Leah, at hun måske er ved at forelske sig i en af dem.

 

Læs et uddrag af Leah på offbeatet her.

☞ Tilføj Leah på offbeatet til din Goodreds-hylde.

Om Becky Albertalli

Becky Albertalli er uddannet psykolog. Hun debuterede i 2015 med Simon vs. verdens forventninger, bogen bag filmen Love, Simon. Hun bor i Atlanta, USA med sin familie og bruger det meste af sin tid på at skrive YA-romaner.