Påskelæsning, læseliste, forårs bøger, ya, young adult, bøger, ungdsomsbøger, ungdomsbog

Kan du mærke det? Der er forår i luften. Dagene bliver lysere, og måske kan du også mærke, at du får mere overskud til læse. Her giver vi fem bud på bøger med masser af forårsstemning.

Når venskaber erstatter familien

Savn mig ikke, Carrie Dunlap, YA, young adult, ungdomsbog,

Nogle gange er venskaber så stærke, at de erstatter al familie. Det er sådan Miranda og Syd har det med hinanden. Deres mødre er væk, og de har kun deres fædre. En dag forsvinder Syd bare og efterlader en knust Miranda. Hvorfor?

Det bliver et spørgsmål, der plager Miranda nat og dag, og til sidst beslutter hun sig for at finde Syd, for hun kan ikke bære tanken om, at hendes bedste veninde er alene med de problemer, som hun tilsyneladende har fortiet. Det bliver en rejse, der afslører hemmeligheder om Syd, hendes familie, og ikke mindst om … Miranda.

→ Køb Savn mig ikke her eller hos din lokale boghandler

Læs et uddrag af Savn mig ikke her

26 hemmelige forelskelser

Fordelen ved hemmelige forelskelser

Kærligheden er ikke altid let. Det ved 17-årige Molly Peskin-Suso alt om — især det at være hemmeligt forelsket. Hun har prøvet det 26 gange. For selvom hendes tvillingesøster Cassie siger til hende, at hun skal kaste sig ud i det, så tør Molly ikke risikere at blive afvist.

Hun er forsigtig. For det skal tykke piger altid være. Men så dukker Will pludselig op. Han er sjov, flirtende og muligt kæreste-materiale. Og med ham kan Molly måske få sit første kys. Men der er også Reid. Mollys nye kollega, som giver hende sommerfugle i maven, men ham kan hun da umuligt falde for. Vel?

→ Køb Fordelen ved hemmelige forelskelser her eller hos din lokale boghandler

Læs et uddrag af Fordelen ved hemmelige forelskelser her

LÆS OGSÅ: Derfor skal du læse Kragens kald

Selvstændige fortsættelse til Love, Simon

Leah på offbeatet, Lovebooks

Som trommeslager i et band har Leah intet problem med at finde takten – men det er ikke helt så let i det virkelige liv. Hun elsker at tegne, men tør ikke vise sine tegninger til nogen. Og selvom hendes mor ved, at hun er biseksuel, har Leah endnu ikke fortalt det til sine venner – ikke engang til sin bedste ven Simon, som er homoseksuel.

Afslutningen på high school nærmer sig, der er spændinger og uro blandt vennerne, og det går efterhånden op for Leah, at hun måske er ved at forelske sig i en af dem.F

→ Køb Leah på offbeatet her eller hos din lokale boghandler

Læs et uddrag af Leah på offbeatet her

All we have is a single day

Solen er også en stjerne, nicola yoon, ya, young adult, YA, ungdomsbog, ungdomsbøger

Natasha og Daniel kunne ikke være mere forskellige. Natasha tror på videnskab og fakta, og Daniel drømmer og digter.

Han er den gode søn, den dygtige elev, levet op til sine forældres høje forventninger, og hun er blevet udvist af landet med sin familie.

Med deres meget forskellige stemmer, syn på livet og ikke mindst kærligheden skiftes de til at fortælle, hvad der skete på den skæbnesvangre dag i New York, da de mødtes og fik ændret deres liv for altid.

Køb Solen er også en stjerne her eller hos din lokale boghandler

Læs et uddrag af Solen er også en stjerne

LÆS OGSÅ: Vælg dit stjernetegn og få en boganbefaling

Bogen bag Netflix-filmen

Hvis bare du var min, netflix, jenny han, ya, young adult

Lara Jean har aldrig indrømmet det, når hun var forelsket i en dreng. Det ville jo alligevel ikke blive til noget. I stedet har hun skrevet et kærlighedsbrev til hver enkelt, hvori hun har fortalt om sine følelser – og derefter har hun lukket brevet og gemt det i sin hatteæske og aldrig gjort mere ved sagen. Brevet er lukket og forelskelsen ude af verden.

Men en dag opdager Lara Jean, at hendes hemmelige breve på en eller anden måde er sluppet ud i verden, hvilket får hver af hendes tidligere forelskelser til at konfrontere hende med, hvad i al verden der foregår, og hvad de breve skal betyde.

Læs et uddrag af Hvis bare du var min

Køb Hvis bare du var min her eller hos din lokale boghandler