Aktiviteter Børnebøger Fagbøger til børn

’20 spørgsmål til “professoren” om Jordens og Rummets rekorder’

20 spørgsmål til "professoren" om Jordens og Rummets rekorder

Tag med Lars Henrik Aagaard på rejse gennem Jordens og Rummets rekorder, i quizzen ’20 spørgsmål til “professoren” om Jordens og Rummets rekorder’. Vi har udvalgt 20 spørgsmål fra bøgerne Jordens Rekordbog og Rummets Rekordbog, og du kan gætte med, og se om du kan svare på de helt vilde rekorder!


Jorden og Rummet er to meget vilde fænomener i verden! Faktisk måske de vildeste! Lars Henrik Aagaard er godt nok ikke professor men videnskabsjournalist, og nu har samlet i alt 200 rekorder om Jorden og Rummet, og vi synes lige, du skal have chancen for at vise, hvor meget DU ved, om den Jord og det Rum vi bor i, derfor har vi lavet en quiz.

LÆS OGSÅ: 7 spørgsmål til Lars Henrik Aagaard: Derfor er det godt at være en nørd

Med ’20 spørgsmål til “professoren” om Jordens og Rummets rekorder’ kan du selv gætte med, og se om du kender til Jordens og Rummets rekorder og se, hvor meget du egentlig ved om vores vilde omgivelser!

LÆS OGSÅ: Podcast til naturvidenskabelige børn om jordklodens vildeste rekorder!


Vilde rekorder

Videnskabsjournalist og forfatter Lars Henrik Aagaard har skrevet mange populære børger om videnskab til både børn og voksne, blandt andet ‘Hvor langt er der til verdens ende’ og Den store stykke katastrofebog. Nu har han lavet to vilde bøger med facinerende videnskab for børn; Jordens rekordbog og Rummets rekordbog. Hver bog indeholder 100 vilde rekorder!

I Jordens rekordbog ser vi på de største, farligste og vildeste fænomener, der eksisterer eller har eksisteret på Jorden. Bogen indeholder 100 spørgsmål, og er fyldt med flotte billeder og spændende bonusinfo om rekorderne.

LÆS OGSÅ: 6 vilde rekorder om Jorden

I Rummets rekordbog, som er verdens første rekordbog om rummet! Får vi 100 rekorder om det største, vildeste, fraligste, hurtigste, varmest og mærkeligste, der findes i hele universet! Her er også vilde rumbillede og facinerende bonusinfo.

LÆS OGSÅ: 5 VILDE FACTS om rummet du kan imponere din lillenørd med fra Rummets rekordbogDownload ’20 spørgsmål til “professoren” om Jordens og Rummets rekorder’

Download quizzen her
Hvordan kommer jeg i gang?

Det skal du bruge:

  • En printer (gerne med farvepatron)
  • Papir
  • En blyant

Print ’20 spørgsmål til “professoren” om Jordens og Rummets rekorder’

’20 spørgsmål til “professoren” om Jordens og Rummets rekorder’ kommer mest til live, hvis du printer den i farve.

Quiz

Nu er du klar til at quizze! Svarene på spørgsmålene findes på den sidste side, her finder du også spændende bonusinfo omkring svarene, så du kan blive lidt klogere på hele universet!


God fornøglese må den bedste “professor” vinde!Jordens rekordbog

Jordens rekordbog er videnskab til børn på 8+ om de 100 mest fascinerende fænomener på jordkloden. 

Hvad er jordens vildeste kraft? Hvilket sted på jorden er det mest øde? Hvad er det dybeste, et menneske har været nede i jorden? Det er sådan 100 spørgsmål, Lars Henrik Aagaard, som er en af Danmarks bedste formidlere af naturvidenskab til børn, skriver om i Jordens rekordbog

Fra ca. 8 år.

Du kan købe Jordens rekordbog online eller i din nærmeste boghandel.Rummets rekordbog

I Rummets rekordbog, som er verdens første rekordbog om rummet, finder du 100 vilde rekorder!

Hvis du er vild med galakser, rumskibe og sorte huller, skal du glæde dig til at tage på en rejse ud til alt det største, vildeste, farligste, hurtigste, varmeste og mærkeligste, der findes – i hele universet.

Hvad er solsystemets højeste bjerg? Hvilken klode er farligst? Hvad er det mærkeligste, man har hørt i universet? Hvad er det skøreste, mennesker har lavet i rummet? Hvad er det tungeste, der findes – overhovedet? Hvad er den største rumløgn?

Fra cirka 9 år.

Du kan købe Rummets rekordbog online eller i din nærmeste boghandel.