Fagbøger Kathrine Lilleør

Præsteværelset af Kathrine Lilleør: Mine svar på livet, døden og kærligheden

Præsteværelset af Kathrine Lilleør: Mine svar på livet, døden og kærligheden

Præsteværelset er en inspirerende bog om personlige og eksistentielle spørgsmål i livet, som mange mennesker kan relatere sig til.

Med udgangspunkt i konkrete spørgsmål, som Kathrine Lilleør bliver stillet i sit virke som sognepræst, funderer hun i en livsklog og nærværende udgivelse over sine svar med inspiration fra fortællinger i Bibelen, litteratur, poesi og oplevelser fra eget liv.

I præsteværelset i Sankt Pauls Kirke møder Kathrine Lilleør mennesker i alle aldre til private samtaler i bedstefaderens uopslidelige grønne empiresofa, som han købte i 1960 til sit herreværelse på godset Ussinggård.

Her vender de eviggyldige temaer og spørgsmål, som mange mennesker vil kunne relatere sig til: Hvordan lever jeg op til alle forventningerne? Hvordan kommer man sig over et svigt? Hvordan tilgiver jeg mig selv? Er der et liv efter døden? Hvad er tro? 

Personlig fortælling

Præsteværelset er også en personlig bog, hvor hun går på opdagelse i sin egen familiehistorie i små kærlighedsessays om sine bedsteforældres møde og liv sammen.

“Jeg fik lyst til at skrive historien om, hvorfra min bedstefar fik mod til at gifte sig med min med min bedstemor og lade den sno sig ind og ud mellem de spørgsmål, jeg får, og de spørgsmål, jeg giver i Præsteværelset”, fortæller hun.

Kathrine Lilleør er en fremtrædende præst, debattør og bestsellerende forfatter, der ofte optræder i medierne med holdninger og tanker om tilværelsen. 

LÆS OGSÅ: Danske læsere er de første i verden, der kan få fingre i Paul Austers nye roman BaumgartnerSe en video hvor Kathrine Lilleør fortæller om bogen Præsteværelset:


Præsteværelset af Kathrine Lilleør: Mine svar på livet, døden og kærligheden

En tankevækkende bog om livets store spørgsmål fra en af landets mest fremtrædende præster, der er en kendt stemme i den offentlige debat og blandt andet holdt talen ved Lise Nørgaards bisættelse.

Med udgangspunkt i konkrete spørgsmål, som Kathrine Lilleør er blevet stillet i sit virke som sognepræst, funderer hun i bogen over sine svar med inspiration fra fortællinger i Bibelen, litteraturen og oplevelser fra eget liv. I Sankt Pauls Kirke møder Kathrine Lilleør mennesker i alle aldre. Nogle af dem til en hurtig hilsen, andre til private samtaler i hendes meget personlige præsteværelse. Her vender de eviggyldige temaer som tilgivelse, svigt, håb, tvivl, liv, død og kærlighed og spørgsmål, som mange mennesker vil kunne relatere sig til. Bl.a.: Hvordan kan jeg være ligeglad med, hvad andre siger om mig? Hvordan skal jeg leve op til alle forventningerne? Hvordan kommer man sig hurtigt over svigt? Hvordan tilgiver jeg mig selv? Er der et liv efter døden? Hvad er tro?

Præsteværelset af Kathrine Lilleør kan købes online fx hos Bog&idé eller i nærmeste boghandel.