aarets fagboger, årets fagbøger, bedste fagboger, bedste fagbøger

Få det fulde overblik over årets 58 bedste fagbøger – og bliv den mest interessante sidemakker til næste middagsselskab.


Nyder du at læse bøger, der giver dig mulighed for at fordybe dig i et emne, gribende biografier – eller spændende historier fra virkelighedens verden? Så er denne liste med årets fagbøger til dig.

LÆS OGSÅ: Årets romaner 2021. Fik du læst det, du ville?

Vi har samlet de bedste fagbøger fra 2021 inden for alt fra nye perspektiver på Anden Verdenskrig, god mad, sport og naturen i og omkring os.

Læs hele listen eller find dit foretrukne emne her


Stærke biografier

Renegades – Drømme, myter, musik

Årets fagbøger 2021. Bliv klogere på 58 forskellige måder

Tidligere præsident Barack Obama og musiker Bruce Springsteens populære podcast er blevet til den rigt illustrerede Renegades – Drømme, myter, musik, med mere end 350 fotos og massevis af eksklusivt bonusmateriale.

De to mangeårige venners samtaler kredser om musik, liv, race, maskulinitet og deres enorme fælles kærlighed til fædrelandet USA – også dets udfordringer og modsætninger.

Bogen er en samling af fortællinger fra Obama og Springsteen, som sammen udforsker temaer fra deres private liv og karrierer, og deres søgen efter fællesskab, identitet og mening.

Du kan købe Renegades – Drømme, myter, musik online fx hos Bog & idé, eller i din nærmeste boghandel.


Ting, jeg har lært, da det var for sent

ting jeg har lært da det var for sent, petra nagel

Petra Nagel har braget igennem på tv-skærmen i flere år, med programserier som “Petra dater hele verden”, “Petra får en baby” og “Petra elsker sig selv.” Programmerne er humoristiske, udleverende og ærlige med et personligt udgangspunkt.

Stilen fortsætter i Ting, jeg har lært, da det var for sent, som er en inspirerende, åbenhjertig og lattervækkende fortælling om alle de ting, som Petra gerne ville have vidst, da hun var 20 år gammel.

Bogen fyldes med historier om grimt tøj, lavt selvværd, kærester og venskab. Mange ting ville have været gode at vide 20 år tidligere, og Ting, jeg har lært, da det var for sent er en indsigtsfuld beretningen om den kaotiske overgang fra ung til voksen.

Du kan købe Ting, jeg har lært, da det var for sent online, fx. hos Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.


Der er antal på alt

Årets fagbøger 2021. Bliv klogere på 58 forskellige måder

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Dybt rørende .. En historie om håb, som aldrig slukkes” – BERLINGSKE

⭐️⭐️⭐️⭐️ – “En gribende, usentimentalt skrevet og i det helt taget vellykket erindringsbog” – KRISTELIGT DAGBLAD

⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Fascinerende … imponerende og livsbekræftende” – JYLLANDS-POSTEN

Der er antal på alt er Lars Høghs fortælling om et liv med topfodbold.

Høgh har bevæget sig fra at være amatørmålmand i 1970’erne til at blive en del af landsholdet og spille VM i Mexico i 1986. Det er fortællingen om det populære landsholds succes i 1980’erne indefra – og frem til nutidens landshold, hvor Lars Høgh har en prominent rolle som målmandstræner.

Det er også en fortælling om ukuelig optimisme, selv når alvorlig sygdom bliver en fast del af ens hverdag. Lars Høgh åbner op for sit liv med kræft i bugspytkirtlen, og hvordan han har formået at forblive positiv, selv når tankerne er allermørkest.

Du kan købe Der er antal på alt online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Hellere halvgammel end helt død

Årets fagbøger 2021. Bliv klogere på 58 forskellige måder

Ulf Pilgaard er for sidste gang gået af Cirkusrevyens scene som 81-årig.

I den anledning har Ulf Pilgaard skrevet om det at blive gammel, at vennerne og familien stille begynder at svinde ind og når kroppen begynder at drille.

I sin vante humoristiske og ærlige jargon fortæller Ulf Pilgaard om sin nyforelskelse, sorg, sex, tro, succeser, fortrydelser og sit begivenhedsrige liv.

En biografi der er en optimistisk fortælling om livet!

Du kan købe Hellere halvgammel end helt død online, eller i din nærmeste boghandel.


Alt eller intet

Årets fagbøger 2021. Bliv klogere på 58 forskellige måder

Kevin Magnussen er født til fart. Og i bogen Alt eller intet kan du blive klogere på den spændende historie om Kevins syv sæsoner i Formel 1. Det er et ærligt indblik i motorsportens kongeklasse, hvor ambitionerne – og pengene er rigtig store – og det samme kan man sige om den konkurrence, som både er mellem konkurrenterne og holdkommeraterne.

Kevin var kun to år gammel, da han sad i en gokart for første gang. Og drømmen om Formel 1 blev hurtigt fasttømret.

Alt eller intet tager Kevin Magnussen dig med helt ind bag rattet i en Formel 1-racer. Han fortæller desuden om livet i kulissen bag det brølende spektakel på verdens mest berømte racerbaner; om venskab og fjendskab, om at sætte livet på spil, om podieplaceringer og slemme skuffelser.

Du kan købe Alt eller intet – mine år i Formel 1 online, fx hos Bog og Ide, eller i din foretrukne boghandler. Du kan også lytte til lydbogen på de fleste danske streamingtjenester.


Mit liv, min linedans

mit liv min linedans, sonja oppenhagen

I den rigt illustrerede Mit liv, min linedans fortæller Sonja Oppenhagen selv om sit livs op- og nedture, og om hvordan hun til sidst finder sig selv og lander som mor til to.

Hendes liv har båret præg af mange opgør; det professionelle opgør med lillepigerollen, et opgør med barndommen og dens tryghed og opgøret med den svigtende far.

Sonja Oppenhagens historie er en fortælling om en evig søgen efter kreativitet og troen på frihed og kunstnerisk integritet. Det er samtidig fortællingen om hendes store roller i blandt andet Matador og Badehotellet, som gjorde hende til en folkekær skuespillerinde.

Køb Mit liv, min linedans online, eller i din nærmeste boghandel.


Kennedy – Historien om USA’s største politiske dynasti

Kennedy, historien om usas største politiske dynasti, anders agner pedersen

Selvom mange har hørt om Kennedy-familien, er det de færreste, som kender den samlede historiske familiens unikke plads i amerikansk historie. Ingen anden amerikansk familie har fascineret folk over hele verden som Kennedyerne.

Dynastiet har i over 100 år leveret nogle af de største koryfæer som præsident John F. Kennedy og hans hustru Jackie. Anders Agner Pedersen, en af Danmarks dygtigste USA-formidlere, samler for første gang på dansk historien om den magtfulde familie, fra dynastiets begyndelse og frem til 2021.

Det er en fortælling om en jagt på magt, om kæmpe succeser og enorme nedture, om de tragiske dødsfald og om familiens mange hemmeligheder.

Køb Kennedy – historien om USA’s største politiske dynasti online, eller i din nærmeste boghandel.


Skoven og floden

Årets fagbøger 2021. Bliv klogere på 58 forskellige måder

Karl Ove Knausgård har skrevet en samtalebog baseret på adskillige møder mellem ham og den anerkendte tyske kunstner Anselm Kiefer.

De tro prominente skikkelser, indenfor kunst og litteratur, går i dybden med deres fælles passion for kunsten, hvis præmis og formål de begge udfordrer og udforsker i deres arbejde.

Karl Ove Knausgård har mødt Anselm Kiefer rundt om i hele verden og fulgt hans arbejde i hans atelier. Bogen er derfor samtidig et unikt indblik i Kiefers ekspressive, følelsesladede og beskrivende værker, hvor de øde landskaber er med til at fortælle vores historie.

Du kan købe Skoven og floden online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Væddeløber

Årets fagbøger 2021. Bliv klogere på 58 forskellige måder

I sin biografi Væddeløber fortæller Matti Breschel om hvordan han gik fra at være en dreng med krudt i røven, til at være en af verdens bedste cykelryttere.

En fortælling fuld af slemme styrt, kompliceret relationer, blod, sved og tåre – men ikke mindst sjov, ballade og røverhistorier.

I 15 år var Matti Breschel et med cykelsadlen, i regn, torden og solskin, og dette er historien om hvordan det bragte ham VM-medaljer og mange sejre.

Du kan købe Væddeløber online, eller i din nærmeste boghandel.


I politiets frontlinje

i politiets frontlinje, henrik oryé, jakob fälling

I 30 år har Henrik Oryé vært med i forreste række, når spektakulære politiaktioner udspillede sig i København.

I politiets frontlinje skildrer Henrik Oryés dramatiske fortællinger fra gadeplan om de store sager, der ramte de danske overskifter, heriblandt rydningen af Ungdomshuset, terrorangrebet på Krudttønden, opgøret med BZerne ved Sorte Hest og kampen mod rockere og bandegrupperinger.

Men det er også en fortælling om at blive suspenderet fra tjeneste på grund af Tibet-sagen, som stadig i dag er under efterforskning. Undersøgelsen gør, at Henrik Oryé ikke foreløbigt kan vende tilbage til politiet, som han levede og åndede for i mange år.

Køb I politiets frontlinje online, fx. hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel.


Sort-hvid

Sort-hvid, Klavs Bruun Jørgensen

Sort-hvid – Kompromisløs, kantet og klogere med tiden er Klavs Bruun Jørgensens ærlige og inspirerende fortælling om et langt liv og karriere indenfor håndboldens verden.

Læs om hans tid som spiller i bl.a. GOG, FCK og AG København og på det danske landshold, eller hans karriere som træner for AG København, Team Tvis Holstebro og det danske kvindelandshold. Både som spiller og træner blev han kendt som en kompromisløs og temperamentsfuld lederfigur.

Kom tæt på Klavs Bruun Jørgensens barndom, som var præget af at være en diagnosticeret ballademager, med hang til hash og alkohol. Og hvordan det er at slå sig på sine egne kanter som voksen.

Du kan købe Sort-hvid online, fx. på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.


I lovens navn

true crime, i lovens navn

Bent Isager-Nielsen svarer på danskernes mange spørgsmål om lov, orden og kriminalsager til foredrag og i ugebladet Ude og Hjemme. Denne bog rummer nogle af de bedste spørgsmål og Bent Isager-Nielsens svar under en række temaer, som han herefter uddyber. Bent Isager-Nielsen trækker på sine egne erfaringer som efterforsker, drabs- og Rejseholdschef samt politiinspektør og fortæller om sager, han har været med til at opklare, eller som han har fulgt fra sidelinjen helt op til i dag.

“Engang var det altid mig, der stillede spørgsmålene. Men jeg skal love for, at rollerne i dag er byttet rundt … Jeg tror, det hænger sammen med det basalt menneskelige i, at vi alle både frygter og fascineres af det menneskelige mørke. Men grundlæggende hersker der bare en dyb interesse for faget.”

Du kan købe I lovens navn online, fx hos Bog og Ide her, eller i din foretrukne boghandel.


Med døden på arbejde

Årets fagbøger 2021. Bliv klogere på 58 forskellige måder

De to erfarne retsmedicinere Hans Petter Hougen og Sidsel Rogde beskriver ærligt deres mange år med døden på arbejde.

Gennem knap tre årtiers brevudveksling har de to kollegaer søgt hinandens råd og sommetider trøstende skuldre, når behovet opstod. Både sammen og alene har de oplevet vold og katastrofer, der overgår fantasien.

I bogen beskrives blandt andet terrorangrebet i 2011 på Oslo og Utøya, tsunamien i Thailand i 2004 og branden på Scandinavian Star i 1990 gennem deres fælles bearbejdning og beskrivelse af forløbene.

Du kan købe Med døden på arbejde online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Anne Franks dagbog

Anne Franks Dagbog, klassikere

Anne Franks Dagbog er skrevet af den unge, jødiske pige, der måtte gå under jorden i Amsterdam i 1942. Bogen er et af de stærkeste vidnesbyrd om jødeforfølgelserne under 2. verdenskrig.

På sin 13-års fødselsdag får Anne Frank en dagbog, som hun straks tager i brug. Det bliver starten til denne gribende beretning om hendes og de øvrige beboeres liv, mens de skjuler sig i et lille baghus. Vi følger deres evige frygt for at blive opdaget, krigen, der raser lige udenfor – og ikke mindst Anne, som har sine helt egne ting at slås med.

Kun Annes far overlever krigen, og i 1947 udgiver han første gang datterens dagbog, der siden er udkommet i utallige udgaver og på alverdens sprog. Denne flotte nye udgave af bogen er med forord af Kirsten Nilsson og i ny oversættelse af Aino Roscher Kristensen.

Du kan købe Anne Franks Dagbog online, fx hos Bog & Idé, eller i din nærmeste boghandel.

Mangler du yderligere information om bogen? Læs mere om Anne Franks dagbog her.


Niels Stensen – Kongelig anatom og fyrstelig geolog

Årets fagbøger 2021. Bliv klogere på 58 forskellige måder

Bogen om en af Damarks mest banebrydende videnskabsmænd, rigt illustreret med over 250 malerier, stik, kort og fotos.

Niels Stensen var en af de første til at bruge naturvidenskabelige metoder til at få svar på tidens spørgsmål. Han undersøgte døde mennesker og dyr, og udførte omhyggelige iagttagelser og konstruerede derefter en forklaring, som passede med det, han havde observeret.

Han var blandt andet en af de første til at give en forklaring på hvorfor man græder – han beskrev nemlig spytkirtler, tårekirtlen og tårekanalen i år 1662.

Du kan købe Niels Stensen. Kongelig anatom og fyrstelig geolog online, eller i din nærmeste boghandel.


Mad og drikke

Meyers Jul

meyers jul, claus meyer

Claus Meyer og hans kollegaer fra Meyers Madhus har begået den ultimative julekogebog. Med over 270 opskrifter på alt fra hjemmelavet kryddersild til andesteg, julemedister, rødkål, risalamande og meget, meget mere. Opskrifterne dækker det salte og det søde, det traditionelle og det nye.

Bogen henter inspiration fra både danske og udenlandske juletraditioner.

Meyers Jul bliver din tro følgesvend jul efter jul. Du får hjælp til at lave de kendte klassikere til perfektion samtidig med, at du får ideer til nye julefavoritter. Du får selvfølgelig også masse af ideer til grøn julemad.

Du kan købe Meyers jul online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


mummum

mummum, Amanda Juul Jensen, Mathilde Munksø Bentsen, kogebog, hverdagsmad

Mangler du inspiration til nemme hverdagsretter?

I denne flotte kogebog samler Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen, som står bag madbloggen mummum, 100 opskrifter på bagværk, salater, aftensmad og masser af søde sager. Blandt andet indeholder bogen opskriften på deres pølsehorn, som alene har fået 250.000 kliks!

For makkerparret bag mummum er budskabet enkelt: Der skal altid være plads til god mad, uanset hvor travlt man har. Den filosofi har uden tvivl været med til at gøre mummum en af landets største og mest populære madblogge.

Du kan købe mummum online, fx hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Konfekt

konfekt, louisa lorang

Selvom konfekt især hører julen til, kan det sagtens spises hele året rundt.

Konfekt består af de sødeste sager som chokolade, nødder, marcipan, nougat og tørret frugt. I denne bog finder du både opskrifter på den helt klassiske konfekt, knas og juleslik, men også ny inspiration til at lave små lækkerier med hele familien.

Her er opskriften på hjemmelavet marcipan, både med mandler, pistacie, og valnødder, chokolader, kandiserede appelsinskal og syltede ingefær, pebermyntepletter, fudge og karameller, fransk nougat, trøfler og meget, meget mere.

Du kan købe Konfekt online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel fra d. 14 oktober.


Sammen

Årets fagbøger 2021. Bliv klogere på 58 forskellige måder

Jamie Oliver ved om nogen, hvor dejligt der er at lave mad til mange. Kærligheden til det har han nu samlet i en kogebog.

Oven på corona-krisen er Jamie Oliver nu ude med Sammen, der er fyldt med nemme opskrifter man kan lave til mange mennesker. Udover det indeholder kogebogen tips og gode råd til planlægningen af arrangementer, hvor man kan samle sine tætteste og nyde hinandens selskab.

“Måske er maden også bare en god undskyldning for at samle de mennesker, vi holder af.” – Jamie Olive

Du kan købe Sammen online, eller i din nærmeste boghandel.


OTK Ottolenghi Test Køkken 1 – Shelf Love

Årets fagbøger 2021. Bliv klogere på 58 forskellige måder

Da hverdagen i 2020 blev vendt på hovedet, gik Yotam Ottolenghi og holdet i hans testkøkken, OTK, i gang med at skabe opskrifter ud fra det, de havde i køkkenskabe, kølekabe, frysere og spisekamre. Ottolenghis forretninger var lukket, men det førte til den første kogebog OTK, hvor Ottolenghi og hans team videregiver deres erfaringer med at lave god og velsmagende mad med de ingredienser, man har i sit køkken. 

For de opdagede, at med know-how og opfindsomhed kan enhver ret få det umiskendelige Ottolenghi-udtryk.

Dette er en kogebog til dig, der ikke er bleg for at plyndre dit køleskab, dine skuffer og se, hvad der gemmer sig bagerst i din fryser. Der kan komme eksklusive madoplevelser ud af alting.

Du kan købe OTK Ottolenghi Test Køkken 1 – Shelf Love online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Asian Style

Årets fagbøger 2021. Bliv klogere på 58 forskellige måder

Louisa Lorang er tilbage – og denne gang med asiatisk mad, der kan få mundvandet til at løbe.

I denne madlavningsbog bliver der kigget på det asiatiske køkken.

Små som store retter er repræsenteret, og det bliver med sikkerhed sprødt, snasket, krydret og en herlig madoplevelse at give sig i kast med disse opskrifter.

I Asian style kan du finde opskrifter på blandt andet nudelsalat, Pad thai, Gang Panang, dumplings, Pho-suppe, forårsruller, dim sum, goyza, Tom yam og Bibimbab.

Du kan købe Asian style – små & store retter online, eller i din nærmeste boghandel.


Sous vide-håndbogen

Årets fagbøger 2021. Bliv klogere på 58 forskellige måder

Sous vide-håndbogen er et opslagsværk – en enkel og træfsikker guide til et velsmagende resultat for enhver råvare man kommer hjem med. I bogen finder man okse, gris, lam, vildt, fisk, fjerkræ, skaldyr, grøntsager og frugt og for hver råvare er der en gennemprøvet tid og temperatur, tips til klargøring og udskæring, fotos af resultatet, ligesom der er forslag til tilbehør og saucer. 

Her er håndbogen, der viser vejen til tilberedning af over 200 råvarer. Helt enkelt og uden lange forklaringer – slå op, følg de enkle trin og server perfekt god mad!

Alt er nøje gennemprøvet af forfatteren, der i ord og billeder guider både begyndere og mere garvede.

Få en guidet tur gennem bogen her.

Du kan købe Sous vide håndbogen online hos Bog & Idé eller i din nærmeste boghandel .


Den grønne flyttehjemmefra-kogebog

Årets fagbøger 2021. Bliv klogere på 58 forskellige måder

En oplagt kogebog til alle unge og nybegyndere i køkkenet, der gerne vil spise mindre kød.

Den grønne flyttehjemmefrakogebog indeholder 60 vegetariske opskrifter – hverdagsmad, salater, gæsteretter, snacks og fingermad samt søde sager. Og det er alt sammen noget, som man kan lave uden at have mange års erfaring i køkkenet.

Sebastian Randrup der også er forfatter til den årelange bestseller Flyttehjemmefrakogebogen præsenterer her nogle af de muligheder, der er i det grønne madunivers, for der er langt flere forskellige sanseindtryk, hvad angår tekstur, farve, kontraster, smag og tilberedningsmetoder, når man arbejder med grøntsager.

Køb Den grønne flyttehjemmefrakogebog hos din lokale boghandler eller online fx hos Saxo.com.


Surdej – Kom godt i gang

Årets fagbøger 2021. Bliv klogere på 58 forskellige måder

Kunne du godt finde på at kaste dig over Projekt Surdej? Men virker det lidt uoverskueligt og svært?

Så skal du læse denne bog. Surdej – kom godt i gang er nemlig en nem guide til, hvordan man kommer i gang med at avle sin helt egen surdej og selvfølgelig også lave surdejsbrød med den helt rigtige krumme og skorpe.

Bogen indeholder ni surdejsopskrifter på bl.a. brød, pizza og foccacia, og den er fuld af letforståelige instruktioner, tidsplaner, fejlfindingstips og forklaringer på, hvad der virker og hvorfor – alt sammen helt fra bunden.

Du kan købe Surdej – kom godt i gang online, fx hos Bog & Ide, eller i din foretrukne boghandler.


Øl – Hjemmebryg – Kom godt i gang

Øl, Hjemmebryg - kom godt i gang, james morton

Er du interesseret i at lave din egen øl? Men føler du dig for uerfaren?

Så skal du læse denne bog. Her er en nem guide til hvordan man kommer i gang med at brygge sit eget øl – og det er både billigt og enkelt!

Bogen inderholder al viden om hvilken udstyr du skal have, hvilke øl-typer der findes og hvordan du opbevarer øllet bedst. Og oveni det er den fyldt med smukke fotografier.

Du kan købe Øl – Hjemmebryg – Kom godt i gang online, eller i din nærmeste boghandel.


Druer & vin

druer & vin, jancis robinson

Druer & vin er en detaljeret drueguide, der rummer 800 druenavne fra A til Z samt liste over 700 vinappellationer og hvilke druer, der indgår i dem.

I bogen finder du et indledende afsnit om druer og vin, samt en liste over fagudtryk, så du er godt rustet til at bevæge dig ud i vinens verden.

Læs om historien bag druerne, hvor og hvordan man dyrker dem, hvordan man får dem til at smage på bestemte måder, samt anvendelsen af hver drue. Guiden gør det muligt for dig at træffe en informeret beslutning, når du vælger vin i butikkerne og restauranterne.

Køb Druer & vin online, eller i din nærmeste boghandel.MK Bootcamp

Årets fagbøger 2021. Bliv klogere på 58 forskellige måder

Over 200 opskrifter, der gør det nemt at leve sundt.

Michelle Kristensen har haft tusindvis af danskere på sine bootcamps, til foredrag og events. Hun har kæmpestor erfaring med at få folk til at smide kilo, få en gladere krop og komme i god form.

I MK Bootcamp har hun samlet masser af lækre opskrifter på sund, slankende og mættende hverdagsmad, som holder blodsukkeret ved lige og sørger for, at du ikke går rundt og er sulten hele dagen. Og du finder både forslag til morgenmad, frokost, aftensmad, mellemmåltider, kager og desserter.

Du kan købe MK Bootcamp online, eller i din nærmeste boghandel.


Mere af det gode brød

mere af det gode brød, Chad robertson

Den verdenskendte bager Chad Robertson er tilbage med en opfølger til Det Gode Brød.

I 2016 revolutionerede smagen og bagningen af surdejsbrød bagt på hvedemel. Nu giver han sig i kast med bagning med fuldkornsmel!

Bagerens søgen efter velsmagen fra de forhistoriske fuldkornstyper er endt ud i Mere af det gode brød, som indeholder 85 opskrifter på fuldkornsversioner af verdens bedste brød og bagværk. 

Du kan købe Mere af det gode brød online, eller i din lokale boghandler.


Historie og samfund

Skibet fra helvede

Årets fagbøger 2021. Bliv klogere på 58 forskellige måder

Den 5. maj 1945 om morgenen, mens beboerne på Møn vågnede efter at have fejret frihedsbudskabet, blev en flodpram bugseret ind til det lille fiskerleje Klintholm Havn. Ombord på prammen var 345 fanger fra kz-lejren Stutthof, og en redningsaktion uden sidestykke tog sin begyndelse. 

Her starter fortællingen om en lokalbefolkning, der ved et tilfælde blev hvirvlet ind i verdenshistoriske begivenheder og udviste et unikt sammenhold og hjælpsomhed. Og det er også fortællingen om at blive reddet fra rædsler og skulle slå sig ned i et nyt og fremmed land.

Skibet fra helvede er den bemærkelsesværdige historie om, hvordan rædslerne fra 2. verdendskrig drev i land i et lille dansk øsamfund og satte befrielsesfesten på pause. For mønboerne, modstandsfolk og lokale læger satte deres eget liv på spil og kastede sig ind i arbejdet med at hjælpe de udsultede, syge og døende kz-fanger. 

Du kan købe Skibet fra helvede online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Storm over Stillehavet – Anden Verdenskrig i Asien

storm over stillehavet - anden verdenskrig i asien, peter harmsen

Mange tror at startskuddet til Anden Verdenskrig i Asien var angrebet på Pearl Harbor i 1941 – men konflikterne går meget længere tilbage.

Et ældgammelt og destruktivt forhold mellem Japan og Kina førte til øgede spændinger og kampe i 1930’erne. Disse kampe kulminerede i udbredelsen af verdenskrigen til Asien.

Storm over Stillehavet stiller skarpt på et overset og vigtigt element i verdenskrigen – hvordan krigen så ud for både civile, militær og politikere. Peter Harmsen beskriver de subarktiske forhold i øgruppen Aleuterne; hungersnøden i Kina, Indokina og Indien og tager læseren fra Det Hvide Hus i Washington til marineinfanteristerne på tropeøen Peleliu.

Du kan købe Storm over Stillehavet – Anden Verdenskrig i Asien online eller i din nærmeste boghandel.


Jutlandia – Krig, kald & kærlighed

Årets fagbøger 2021. Bliv klogere på 58 forskellige måder

De fleste kender hospitalsskibet Jutlandia fra sangen af Kim Larsen, men de færreste kender den fulde historie om de danske sygeplejersker ombord.

De var med deres kyndige behandling af mange tusinde ofre med til at redde menneskeliv under Korea-krigen.

LÆS OGSÅ: På høje tid at få dem frem i lyset. Helle Juhl fortæller om sygeplejerskerne på Jutlandia

I en ny bog om Jutlandia tager forfatter Helle Juh gennem personlige fotos og private dagbogsnotater dig helt tæt på sygeplejerskerne, der revolutionerede nødhjælpen og hver dag kæmpede mod krigens rædsler med omsorg og kærlighed.

Du kan købe Jutlandia – Krig, kald & kærlighed online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Imperiets børn

Imperiets børn, Anne Kirstine Hermann, grønland, kolonihistorie, dansk kolonihistorie

“De fortalte mig, fra jeg var ret lille, at de havde betalt min mor med et par pakker cigaretter. Min mor sagde, at hun skrev under med ført hånd.”

Imperiets børn er fortællingen om dengang danske politikere og embedsmænd besluttede at fordanske Grønland og gøre øen til en dansk landsdel. Dette skete til trods for, at det var stik i mod FN’s retningslinjer efter Anden Verdenskrig, som pålagde det internationale samfund at give kolonier selvstændighed.

Bogen er resultatet af omfattende research i både danske og udenlandske arkiver såvel som rejser til Grønland.

Du kan købe Imperiets børn online, fx hos Bog & idé, eller i din nærmeste boghandel.


Rollemodeller og ravnemødre

Årets fagbøger 2021. Bliv klogere på 58 forskellige måder

I sommeren 2020 mødtes fire af Danmarks mest indflydelsesrige kvinder for at tale om deres karriereveje.

Merete Eldrup, bestyrelsesformand for bl.a. Nykredit og Københavns Universitet. Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation og forhandlingsleder for 1,4 millioner danske lønmodtagere. Karen Hækkerup, tidligere minister og direktør i Landbrug og Fødevarer, nu generalsekretær i Unicef. Mai-Britt Poulsen, managing director, senior partner og global chief of staff i et af verdens største konsulenthuse, Boston Consulting Group.

Det blev til en samtale om valg og fravalg i livet, forestillinger og fordomme, oplevelser og overvejelser. Og om hvordan fremtiden kan komme til at se ud for kvinder, der har talent og knokler for at gøre karriere.

Du kan finde Rollemodeller og ravnemødre som lydbog eller på dit nærmeste bibliotek.


Oprør og alliancer – Mellemøsten efter det arabiske forår

Lars Erslev Andersen, Oprør og alliancer, mellemøsten efter det arabiske forår

Mellemøstforskeren Lars Erslev Andersen sætter med sin nye bog, skarpt fokus på Mellemøstens tilstande efter de folkelige oprør bedre kendt som Det Arabiske Forår.

Det er et årti siden folkelige oprørere startede Det Arabiske forår, og borgerkrige hærgede i Syrien, Libyen og Yemen.

Lars Erslev Andersen navigerer sig rundt i spørgsmålene om Det Arabiske Forår var en fiasko. Og hvis ja – hvorfor?

Oprør og alliancer giver en kortlægning af de politiske skillelinjer, og sætter læseren ind i fordelingen af ressourcer, religiøse og etniske udfordringer, ligestillingsproblematikkerne og udfordringerne ved de store generationskløfter.

Du kan købe Oprør og alliancer – Mellemøsten efter det arabiske forår online, eller i din nærmeste boghandel.


Seriemordere

Årets fagbøger 2021. Bliv klogere på 58 forskellige måder

Florence McLean har interviewet 34 seriemordere, der tilsammen har slået hundredvis af mennesker ihjel.

Med FBI’s profileringsmetode som indgangsvinkel har hun sat sig for at komme tættere på svaret på, hvorfor et menneske bliver seriemorder? Og kan man gøre noget for at forhindre det?

I bogen inddrager hun sine erfaringer som psykolog i sin fremlæggelse af sine undersøgelsesresultater og giver dermed et skræmmende indblik i seriemorderens sind, tanker og adfærd.

Du kan købe Seriemorder – Mennesket bag monsteret online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.


Kongehuset – På arbejde for Danmark

Kongehuset - på arbejde for danmark

Kongehuset – På arbejde for Danmark, giver læseren et unikt indblik i den danske kongefamilies mange rejser, statsbesøg og vigtige øjeblikke. Diverse præsidenter, ministre, kulturpersoner og topchefers deler deres personlige betragtninger og anekdoter fra rejser med dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

I bogen er der blandt andet den unge tronfølger Margrethes tegninger fra sin store rejse til Asien i 1963 og programmer fra statsbesøg til blandt andet Sverige, Australien og Japan.

Du kan købe Kongehuset – På arbejde for Danmark online, eller i din nærmeste boghandel.

Bogen findes også i engelsk oversættelse med titlen Royal Denmark.


Barbarossa – Da Hitler tabte krigen

Barbarossa, da hitler tabte krigen, jonathan dimbleby

En fantastisk fortælling om den vigtigste og største militære operation under 2. Verdenskrig, hvor Hitler i 1941 invaderede Sovjetunionen.

Operation Barbarossa skulle udrydde sovjetisk kommunisme, likvidere jøderne og skabe lebensraum for det tyske herrefolk. Hvis invasionen havde været vellykket, havde Hitler kunne sikre krigens udfald. Men i stedet blev operationen enden på Det Tredje Rige.

Jonathan Dimbleby fortæller både om slaget, og om de politiske og diplomatiske spil, der ledte til krigens vendepunkt. Han trækker på helt nyt arkivmateriale, når han beskriver, hvordan Sovjetunionen ødelagde Hitlers chance for at realisere visionen om et Tusindårsrige.

Du kan købe Barbarossa – Da Hitler tabte krigen online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel.


Sapiens – Civilisationens søjler

Årets fagbøger 2021. Bliv klogere på 58 forskellige måder

Yuval Noah Harari inviterer dig med på en vild historisk rejse ind i menneskehedens evolution.

Del 2 af graphic novel-udgaven af Yuval Noah Hararis bestseller handler om den anden store revolution i menneskets udvikling: indførelsen af agerbruget.

Læs om homo sapiens overgang fra nomadesamfund til landbrugssamfund, og bliv klogere på, hvordan et ægteskab mellem Gud og bureaukrati skabte de første imperier.

Og hvordan krig, sult, sygdomme og uligheder blev en del af det at være menneske.

Du kan købe Sapiens: Civilisationens søjler online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel fra d. 2 november.


Lynx – I aktion for Danmark

Årets fagbøger 2021. Bliv klogere på 58 forskellige måder

Lynx-helikopteren var igennem 40 år i aktiv tjeneste for både Flyvevåbnet og Søværnet. Gennem vind, vejr, storm, regn, håbløse situationer og vellykkede opgaver har Lynx stået det danske forsvar bi.

Lynx kom vidt og langt på missioner og kritiske operationer i både ind- og udlandet, og var en loyal sammensvoren for de danske helikopterpiloter.

Lynx – i aktion for Danmark giver gennem piloterne et eksklusivt indblik i dramatiske redningsaktioner, piratjagt i Det Indiske Ocean, udstationering i Nordatlanten og i hvordan livet er for en pilot i Eskadrille 723.

Du kan købe Lynx online, eller i din lokale boghandel.


Landhuset

landhuset, søren vadstrup

Danmarks mest vidende mand om landhuse er Søren Vadstrup. Den viden har han brugt til at skrive bogen Landhuset om den gamle form for bolig.

Bogen Landhuset indeholder helt lavpraktisk rådgivning til hvordan man istandsætter og ombygger landhuse, og samtidigt bibeholder omtanken for husets oprindelige arkitektur og diverse materialer.

Landhuset giver også en gennemgang af landhusenes udvikling gennem tiderne, og en opridsning af de forskellige typer landhuse.

Du kan købe Landhuset online, fx hos Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.


Hvidsten Gruppen

Hvidsten gruppen, Axe

Hvidsten Gruppen opererede fra 1942-1944 og spillede en afgørende rolle for den danske modstandskamp. Modstandsgruppen blev fanget og afsløret af tyskerne, og otte af medlemmerne blev dømt til døden og henrettet i 1944.

Axel Holms bog Hvidsten Gruppen står som en af de stærkeste fortællinger om modstandskampen, og udkom første gang i november 1945.

Denne bog indeholder både Axel Holms originale bog om Hvidsten Gruppen og erindringer fra medfangen
og modstandskvinden Pie Frandsen, der sad fængslet i Danmark og Tyskland.

Du kan finde Hvidsten gruppen som lydbog eller på dit nærmeste bibliotek.


Afdelingen for sund fornuft

Årets fagbøger 2021. Bliv klogere på 58 forskellige måder

Ny bog fra brandingens mester!

Bliv fri for bureaukratisk forstoppelse, dårlige undskyldninger og corporate bullshit. Afdelingen for sund fornuft er en praktisk og seriøs, men også humoristisk guide til, hvordan vi kan blive fri for de bureaukratiske flaskehalse, som plager alle kontorer i enhver virksomhed verden over.

Martin Lindstrøm har skabt en fem-punkts-plan for, hvordan man én gang for alle udpeger og eliminerer disse irriterende problemer – og gør vores arbejdsliv meget lettere.

Du kan købe Afdelingen for sund fornuft online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.


Natur og menneske

Meningen med livet

Årets fagbøger 2021. Bliv klogere på 58 forskellige måder

Læs om alle stadier i menneskets tilværelse. Vores historie begynder under dynen, ved undfangelsen, og slutter under jorden, når mennesket er gået bort, og det sidste liv ebber ud.

Indimellem går biolog og naturformidler Anders Kofoed bagom alle de andre store øjeblikke. Spædbarnet, der begynder at pludre og får sprog. Teenageren, der flipper ud på sine forældre. Kvinden, der føder i smerter og giver livet videre. Forældreparret, der forlader hinanden og går på jagt efter nye mager. Bedsteforældrene, der træder til og passer slægtens yngste. De ældre, der begynder at glemme i livets efterår. Og til sidst døden, som siden tidernes morgen har været kilde til frygt og filosofisk undren for mennesket.

Som ekspert i dyr trækker Anders Kofoed en række oplysende og underholdende paralleller til andre levende væseners liv og forklarer, at vi mennesker ikke er alene med vores mærkværdigheder. Flagermus pludrer også kærligt til deres afkom. Hunde og køer bliver også umulige teenagere. Og de gamle løver tager sig også af de unge i flokken. Der er en mening med det meste, hvis vi kigger rundt i livets store træ.

Du kan købe Meningen med livet online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Når børn og unge får angst

Årets fagbøger 2021. Bliv klogere på 58 forskellige måder

Hvorfor er der så mange børn og unge, der lider af angst? Hvordan støtter man bedst børn og unge med angst? 

Angst er blevet et symptom, som hører vores tid til, og flere og flere børn og unge får en angstdiagnose i disse år. I bogen gør psykiater og hjerneforsker Peter Lund Madsen os klogere på angst, og hvordan vi skal forstå og hjælpe mennesker, der har angst.

Bogen giver læseren en større forståelse af, hvad angst er, så man bliver bedre rustet til at støtte mennesker, der lider af angst ligesom den giver et overblik over, hvilke professionelle terapi- og behandlingsmuligheder, der findes.  

Desuden fortæller en række voksne og familier med børn i forskellige aldre deres historier med angst, og Peter Lund Madsen fortæller også historier fra sit eget liv om at kæmpe med og håndtere angst.

Du kan købe Når børn og unge får angst online, fx på Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Biodiversitet

biodiversitet, mona klippenberg, Michael stoltze, havebøger

Mona Klippenberg og Michael Stoltze stiller i Biodiversitet skarpt på, at Danmark er det land i Europa med mindst biodiversitet og natur (i forhold til det totale landareal).

Men det kan vi ændre – selv og i fællesskab.

Biodiversitet præsenterer læseren for 20 projekter, man kan give sig i kast med, for at øge biodiversitetet i ens nærmiljø.

Der er rig mulighed for at skabe en mangfoldig natur i din egen have, mark, på områder rundt om børnehaven, skolen, idrætsforeningen og på vejkantsarealer. 

Biodiversitet forklarer også hvilke naturtyper, såsom skove, vandhuller, ferske enge, overdrev, heder og kyster, vi skal passe ekstra godt på, og hvordan vi gør det.

Du kan købe Biodiversitet online, eller i din nærmeste boghandler.


Fra græsplæne til grøntsagsmark

Årets fagbøger 2021. Bliv klogere på 58 forskellige måder

Lene Skrumsager Møller har med Fra græsplæne til grøntsagsmark lavet en inspirationsbog til alle, der ønsker at lave deres egen drømmehave uden nødvendigvis at skulle flytte på landet.

På et år formåede Lene Skrumsager Møller selv at forvandle en villahave til et selvforsynende økosystem med grøntsager og husdyr. Nu giver hun sine erfaringer videre.

Lær blandt andet, hvordan du får en lugefri, gravefri og giftfri køkkenhave og samtidig øger havens biodiversitet.

Du kan købe Fra græsplæne til grøntsagsmark online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.

De 5 erotiske sprog

Joan ørting, de 5 erotiske sprog, Lindhart og ringhof

Som par kan man ikke være nyforelskede for altid. Men hvad sker der med sexlivet, når hverdagen sætter ind?

Hvad gør man når gnisten mangler, sexlivet ikke er så lidenskabeligt som før, og man savner erotikken?

I De 5 erotiske sprog dykker sexologen Joan Ørting ned i, hvordan man finder ud af, hvad man tænder på, og hvordan man får delt med sin partner, hvad man har lyst til.

De 5 erotiske sprog giver dig konkrete værktøjer til at få det bedste ud af dit sexliv – hele livet, og du bliver klogere på dig selv, din egen seksualitet og dine lyster.

Du kan finde De 5 erotiske sprog som lydbog eller på dit nærmeste bibliotek.


Istiden i det danske landskab

istiden i det danske landskab, Michael houmark-nielsen

Istiden i det danske landskab giver os indblik i hvordan istiden har haft indlydelse på hvordan det danske landskab har formet sig.

Få historien om hvordan Danmark er blevet til det vi kender i dag. Gennem moderne landskabsanalyse og de seneste års landvindinger, som er opnået via studier i nutidens nedisede områder f.eks. Island, Grønland og Svalbard, har Michael Houmark-Nielsen skrevet en bog der forklarer om processerne bag den formverden vi har i dag.

Det er bogen til læsere med interesse for landskab, naturvejledere, undervisere eller folk der ønsker at have bogen som et opslagsværk.

Du kan købe Istiden i det danske landskab online, eller i din nærmeste boghandel.


Støj – Sådan træffer du bedre beslutninger

Årets fagbøger 2021. Bliv klogere på 58 forskellige måder

Forestil dig to læger, der stiller forskellige diagnoser
til patienter med samme sygdom. Forestil
dig, at beslutningerne afhænger af, om det er morgen eller
eftermiddag, om det er mandag eller onsdag, eller om
det er lige før eller efter frokost. Det er eksempler på støj:
variationer i beslutninger, der burde være identiske.

Der vil altid være støj, der gør det svært for enhver at foretage vurderinger og træffe beslutninger.

Daniel Kahneman, Olivier Sibony og Cass R. Sunstein viser i denne bog, hvordan støj er årsagen til, at der begås fejl inden for alle områder – herunder lægevidenskab, jura, økonomi, retsmedicin, strategi og ansættelsesprocesser.

Selvom støj kan findes overalt, hvor der træffes beslutninger, ignorerer både enkeltpersoner og organisationer dens betydning – ofte med store omkostninger til følge. Med enkle midler udforsker denne banebrydende bog, hvad vi kan gøre for at træffe bedre beslutninger.

Du kan købe Støj online, fx hos Bog & Ide, eller i din nærmeste boghandel.


Sport og fritid

Vejen til Wembley

Vejen til Wembley, Anders Kjærbye, Ole Sønnichsen

Med flot spil, mageløst sammenhold og kæmpestort mod skrev fodboldlandsholdet sig under EM 2021 dybt ind i hjertet på danskerne og skabte en fodboldfeber, der ikke er set siden EM-triumfen i 1992.

Vejen til Wembley går bag om fodboldsommeren og fortæller i billeder og ord om forvandlingen fra kollaps og chok til jubel og folkefest. Anders Kjærbye var som den eneste fotograf sammen med landsholdet alle timer i døgnet, og det er hans unikke billeder, der tager dig med til landsholdslejren, på træningsbanen og i omklædningsrummet.

Kom helt tæt på de store opgør mod Finland, Belgien, Rusland, Wales, Tjekkiet og England. Læs interviews med bl.a. Kasper Schmeichel, Simon Kjær, Pierre-Emile Højbjerg, Mikkel Damsgaard, Michael Laudrup og Peter Schmeichel, samt et forord skrevet af landstræner Kasper Hjulmand.

Du kan finde Vejen til Wembley på dit nærmeste bibliotek.


Mens vi strikker

Årets fagbøger 2021. Bliv klogere på 58 forskellige måder

De tre skuespillere Ditte Hansen, Christiane Gjellerup Koch og Trine Gadeberg står bag den populære podcast af samme navn som bogen Mens vi strikker.

De mødes ugentligt i strikkeskuret for at strikke og diskutere teknikker, farver, mønstre og garn, mens de med både humor, alvor og selvironi taler om venskaber, vinterbadning og klimaangst.

Bogen indeholder 20 strikkeopskrifter, som hver især udspringer af en af strikkernes personlige liv. Mens vi strikker er en sand bolsjebutik af introduktioner til særlige teknikker, strikketips og drinksopskrifter – alt sammen samlet på ét sted.

Mens vi strikker kan købes online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 1 november.


Mercedes i Formel 1

mercedes i formel 1, peter nygaard

Historien om Mercedes er en fortælling om storhed, stolthed og det største comeback nogensinde i formel 1.

Mercedes er et af de mest sejrrige teams i verdens hurtigste løb. De har slået et utal af rekorder, og haft nogle af motorsportens største ikoner som Mercedes-kørere. Deres historie bærer præg af både sejrer og tragedier, og Peter Nygaard tager dig igennem hele den medrivende fortælling.

I dette imponerende og gennemillustrerede værk fortæller Peter Nygaard endnu et fascinerende kapitel i formel 1’s dramatiske historie.

Du kan købe Mercedes i Formel 1 online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel fra d. 2 november.


Verdens 100 bedste fodboldspillere

Verdens 100 bedre fodboldspillere 2021, carsten werge, per frimann

To af landets mest fremtrædende fodboldeksperter ser tilbage på et spændende fodboldår præget af EM-slutrunden og fortsatte kampe på tomme stadioner. Og hvem var egentlig verdens bedste fodboldspillere i 2021?

Er Messi og Ronaldo stadig i top, eller er der kommet nye og bedre spillere til? Det giver Per Frimann og Carsten Werge sit bud på i årets udgave af Verdens 100 bedste fodboldspillere.

I bogen kan du også finde friske billeder af alle spillerne samt de væsentligste facts om deres karriereforløb, bedrifter og særlige talenter. 

Du kan købe Verdens 100 bedste fodboldspillere 2021 online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel fra d. 2 november.


Verdens 100 bedste cykelryttere

verdens 100 bedste cykelryttere 2021, dennis ritter, chris anker sørensen

Hvem var de 100 bedste cykelryttere i 2021?

To cykellegender, Chris Anker Sørensen og Dennis Ritter, svarer på dette spørgsmål i Verdens 100 bedste cykelryttere 2021. De ser tilbage på en vild cykelsæson, og kigger på både danske og internationale cykelstjerner.

Men hvem skal have førstepladsen? Og hvem kan køre sig helt derop de kommende sæsoner? Det giver ekspertduoen deres bud på i små portrætter af hver af de udvalgte ryttere. I bogen finder du også friske billeder af alle rytterne samt de væsentligste facts om deres karriereforløb, bedrifter og særlige sejre.

Du kan købe Verdens 100 bedste cykelryttere 2021 online, fx. på Saxo.dk, eller i nærmeste boghandel.


Strik med struktur

Årets fagbøger 2021. Bliv klogere på 58 forskellige måder

Inspirerende strik med masser af detaljer og struktur til øvede strikkere præsenteret i en smuk bog.

Den populære engelske strikkedesigner Erika Knight har samlet 20 spændende opskrifter på strikkedesigns inspireret   af naturen – landskabet, kysten og byen. Mønstre, teksturer og strukturer har fundet nyt liv i garn og masker og er blevet til sweatre, cardigans, toppe, veste, frakker, en kjole-sweater, sjælevarmer, tørklæder og vanter. 

Bogen er gennemillustreret med smukke fotos af naturen, materialerne og de færdige modeller.

Du kan finde Strik med struktur på dit nærmeste bibliotek.


Danskerne i NHL – En liga for sig

Årets fagbøger 2021. Bliv klogere på 58 forskellige måder

I over et årti har flere danske ishockeyspillere sat sig præg på verdens bedste liga NHL.

Spillere som Frans Nielsen, Peter Regin, Nikolaj Ehlers og Lars Eller har været med til at sætte Danmark på ishockeyens verdenskort og etableret sig som stjerner i USA.

LÆS MERE: Pragtværk om Ferrari – en myte i en legendarisk sport

I Danskerne i NHL går Michael Søvsø tæt på de 14 danske spillere i ligaen og fortæller deres egne historier om at udleve drømmen som ishockeyspiller i en liga for sig.

Du kan finde Danskerne i NHL som lydbog eller på dit nærmeste bibliotek.


Haglgeværet

haglgeværet

Haglgeværet er den ultimative bog, om det våben 99,9 procent af alle danske jægere har stående i deres våbenskab.

Bogen gennemgår haglgeværets funktion, og den er spækket med gode råd til begynderen såvel som den mere erfarne jæger/sportsskytte.

LÆS OGSÅ: Første samlede og moderne gennemgang af haglgeværet på dansk

Haglgeværet rummer desuden en stor test af 42 haglgevær, som repræsenterer de forskellige mærker.

I dag har omkring 180.000 danskere jagttegn, og hvert eneste år udstedes der ca. 2750 nye.

Forfatteren bag bogen er Thorkild Ellerbæk, som er journalist. Han har i over ti år testet og skrevet om haglgeværer til magasinerne Jægerforbundets magasin JÆGER og Vildt og Våben.

Du kan købe Haglgeværet online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel


Anders Lund Madsens ÆØÅ

Anders Lund Madsen ÆØÅ

Anders Lund Madsens ÆØÅ er en bestseller uden lige. Og nu er Anders Lund Madsen tilbage med en ny udgave – nu med 200 nye ord!

Klassikeren inden for ordbøger fortæller om alle de ting, der ikke findes ord for. Og også alle de ord, der ikke findes ting for!

Det kan fx være ordet Svib, som betyder “den hårtot, der ikke vil ligge ned, fordi man har sovet med vådt hår” eller Grappas, som er “morskab frembragt af at se på andre folks pasbilleder”.

Du kan købe Anders Lund Madsen ÆØÅ online, eller i din nærmeste boghandel.


Måske er du også interesseret i

Årets krimier

Årets børnebøger

Årets YA-romaner


årets bøger, arets boger, årets fagbøger