Amerikanske YA-forfattere Bøger til unge Børnebøger 13-15 år CarlsenPuls Karen M. McManus krimi for unge Young Adult-romaner

Karen M. McManus gør det igen! Vi giver dig her 5 grunde til, at du ikke må gå glip af Du bliver min død

Karen M. McManus: Du bliver min død

Den amerikanske YA-thrillerdronning Karen M. McManus står bag kæmpesucceser som En af os lyver. Nu er hun tilbage med en nervepirrende roman om at være på flugt fra et mord, man slet ikke har begået: Du bliver min død.

Karen M. McManus’ storsælgende bøger er all the rage på BookTok og har længe ligget på bestsellerlisterne både i udlandet og herhjemme. I hendes seneste bog, Du bliver min død , mødes tre tidligere venner – Ivy, Mateo og Cal – uden for skolen for at tage en pjækkedag sammen.

Men pjækkedagen udvikler sig til noget helt andet, da de finder liget af deres skolekammerat.

1: Thrillerdronningen gør det igen (yaas queen!)

via GIPHY

Et plot med masser af twists og et hurtigt fortælletempo, der elegant skifter mellem de tre hovedpersoners synspunkt. Når man læser Karen M. McManus, kan man være sikker på, at historien holder hele vejen igennem. Det kan man også denne gang. Trust us.

LÆS OGSÅ: Eksklusivt interview – Karen “McMurder” er tilbage!

2: Spækket med saftige hemmeligheder

via GIPHY

Bogen fortælles gennem teenagerne Ivy, Mateo og Cal. Ud over deres forbindelse til den myrdede elev har de tre fortællerstemmer noget meget vigtigt tilfælles: Hemmeligheder. Masser af hemmeligheder.

3: Karakterer med dybde

via GIPHY

Lad os være helt ærlige: I thrillere er det ofte ikke hovedpersonernes dybde, som man husker. En af de ting der er så forfriskende ved McManus’ bøger er, at hendes hovedpersoner har en gennemført personlighed og baggrundshistorie.

Også i denne bog kommer man ind under huden på de tre hovedpersoner:

Topkarakter-eleven Ivy, der har lige tabt valget til elevrådet. Charmøren Mateo, som kæmper med at få skolen og sine to jobs til at hænge sammen. Og outsideren Cal, hvis måske-kæreste endnu en gang har brændt ham af.

LÆS OGSÅ: Hvilken bog af Karen M. McManus skal du give dig i kast med?

4: Masser af gys

via GIPHY

Der er ingen grund til, at du sætter dig alene i stuens mørkeste hjørne, når du læser Du bliver min død. Plottet er godt krydret med velplacerede chok, der blandt andet hænger sammen med de førnævnte hemmeligheder.

5: Slutningen!

via GIPHY

Ingen god thriller uden en god slutning – som man på ingen måde havde set komme. Tror du, at du har regnet ud, hvem morderen er? Så gæt igen!


Du bliver min død

Karen M. McManus gør det igen! Vi giver dig her 5 grunde til, at du ikke må gå glip af Du bliver min død

Ivy, Mateo og Cal var engang tætte, men nu er Carlton High og en virkelig dårlig start på dagen det eneste, de har til fælles.

Da de mødes en dag, beslutter de sig for at pjække sammen og køre ind til byen. Ligesom i gamle dage. De har bare ikke meget at sige til hinanden. Men da en anden elev fra skolen findes død ændrer deres dag sig fra kedelig til dødelig. Og den er kun lige begyndt.

For det viser sig, at de tre stadig har noget til fælles: En forbindelse til den myrdede elev. Og de skjuler alle tre noget.

Måske er deres tilfældige genforening slet ikke så tilfældig alligevel?

Du kan købe Du bliver min død online, eller i din lokale boghandler.

Bøger er det bedste. Her på Bog.dk skriver jeg artikler om skønlitteratur for børn, unge og voksne, dykker ned i forfatterskaber og laver lister, der forhåbentlig kan inspirere dig til din næste store læseoplevelse.