Klassikere i nye klæder: Ernest Hemingways samlede værker

Ernest Hemingway (1899-1961) er uden tvivl et af det tyvende århundredes mest indflydelsesrige amerikanske forfattere. Hans værker vandt ham både Pulitzer- og Nobelprisen, og samtidigt er han kendt for sin fascinerende person og sit ekstravagante liv fyldt med eventyr.

De færreste er i tvivl om, hvorvidt de sidder med en af Hemingways bøger i hånden eller ej. Hemingways skrivestil bærer nemlig præg af hans tidligere virke som journalist, hvilket kommer til udtryk i den enkle, upyntede prosa, som alligevel rummer masser af indhold og dybde. Faktisk er Hemingways skrivestil så unik, at den har dannet grundlag for den særlige måde at skrive på kendt som “isbjergteknik”.

Som en hyldest til Hemingway og hans forfatterskab har Lindhardt og Ringhof genudgivet Hemingways romaner, novellesamlinger og delvist biografiske værker i nye, smukke udgaver.

Se en komplet liste med alle de genudgivne værker nedenfor.


I vor tid, Ernest hemingway

I vor tid er en samling nogle af Ernest Hemingways mest berømte noveller, bl.a. Indianerlejr, Doktoren og doktorens kone, Tredages-stormen, Bokseren og Store flod med to hjerter. 

I vor tid udkom oprindeligt første gang i 1925, og var den novellesamling der åbnede verdens øjne for Ernest Hemingways storhed som forfatter.

Novellesamlingen I vor tid giver et fascinerende og anderledes perspektiv på temaerne i hans store romaner – krig, kærlighed, heltemod.

Du kan købe I vor tid online, eller i din nærmeste boghandel.
Afrikas grønne bjerge

Ernest Hemingway, Hemingway, Afrikas grønne bjerge

Tag med Ernest Hemingway på storvildtjagt gennem Østafrika. På gribende vis beskriver Hemingway jagtens yndefuldhed, drabets voldsomhed, og hvorfor det er så tillokkende at gå på jagt.

Derudover er Afrikas grønne bjerge et passioneret portræt af det afrikanske landskabs storhed og det smukke ved den vilde natur.

Du kan købe Afrikas grønne bjerge af Ernest Hemingway online her eller i din lokale boghandel.

At have og ikke have

Hemingway, Ernest Hemingway, At have og ikke have

Fiskeren Harry Morgan kæmper for at brødføde sin familie under 1930’ernes depression i USA, og derfor ser han sig nødsaget til at involvere sig i livsfarligt menneskesmugleri mellem Florida og Cuba. Harry Morgans prøvelser er sat i stark kontrast til overklassens liv i luksus.

At have og ikke have er en samfundskritisk roman, der stiller skarpt på den store forskel mellem over- og underklassen i 1930’ernes USA.

Du kan købe At have og ikke have af Ernest Hemingway online her eller i din lokale boghandel.

Døden kommer om eftermiddagen

Døden kommer om eftermiddagen, Ernest Hemingway

Døden kommer om eftermiddagen er skrevet i starten af 1930’erne på højdepunktet af Hemingways liv og forfatterskab.

Bogen giver et fascinerende indblik i tyrefægtning, som var en af Hemingways store passioner. Den giver en indgående beskrivelse af tyrefægtningens teknik og historie samt den pragt og storhed, der kendetegner kampen mellem mand og tyr. Hemingways dybe betragtninger over tapperhed og fejhed, over litteratur, over liv og død gør bogen til et hovedværk.

Du kan købe Døden om eftermiddagen af Ernest Hemingway online her eller i din lokale boghandel.

Den gamle mand og havet

Den gamle mand og havet, Hemingway, Ernest Hemingway

En klassisk fortælling, der vandt Hemingway Pulitzerprisen i 1953.

Den gamle mand og havet beretter Hemingway om den gamle fisker Santiago, som efter 84 dage uden fangst ser sig nødsaget til at drage langt ud i Golfstrømmen for at prøve lykken. Her fanger han en kæmpe sværdfisk, men det skal vise sig at være en kamp at bringe den i land.

Du kan købe Den gamle mand og havet af Ernest Hemingway online her eller i din lokale boghandel.

Der er ingen ende på Paris

Hemingway, Ernest Hemingway, Der er ingen ende på Paris

I denne elskede klassiker beskriver Ernest Hemingway sin ungdom som journalist og spirende forfatter i 1920’ernes sprudlende Paris. Det er en fortælling om kærlighed og ægteskab, om tiden efter Første Verdenskrig og om Hemingways venskaber med kunstnere som F. Scott Fitzgerald, Ezra Pound og Gertrude Stein.

Bogen blev udgivet posthumt i 1964.

Du kan købe Der er ingen ende på Paris af Ernest Hemingway online her eller i din lokale boghandel.

Edens have

Edens have, Hemingway, Ernest Hemingway

David Bourne og hans kone Catherine er på bryllupsrejse i 1920’ernes solbeskinnede Sydfrankrig. David er forfatter og på tærsklen til sit litterære gennembrud, og Catherine er den støttende og opbakkende hustru. Samtidigt er hun dog også sygeligt jaloux, og da hun af jalousi frister David med en ung, smuk kvinde, bliver det startskuddet til en farlig erotisk leg.

En utroligt smuk og bevægende historie om kærligheden og dens fristelser.

Du kan købe Edens have af Ernest Hemingway online her eller i din lokale boghandel.

Farvel til våbnene

Ernest Hemingway, Hemingway, Farvel til våbnene

I Farvel til våbnene blander Hemingway fiktion og egne erfaringer som ambulancefører 1918 ved at tage læseren med til den italienske front under Første Verdenskrig.

I romanen følger vi den amerikanske løjtnant Frederic Henry, som melder sig som frivillig ambulancefører i den italienske hær, og den engelske sygeplejerske Catherine. De forelsker sig hovedkuls i hinanden, men krigens rædsler tvinger dem snart til at tage drastiske beslutninger.

Du kan købe Farvel til våbnene af Ernest Hemingway online her eller i din lokale boghandel.

Hvem ringer klokkerne for

Hvem ringer klokkerne for, Ernest Hemingway, Hemingway

Amerikaneren Robert Jordan er sprængstofekspert og kæmper på republikanernes side i Den Spanske Borgerkrig. Her har han fået til opgave at sprænge en bro i luften og dermed bekæmpe Francos fascistiske styrker.

I Hvem ringer klokkerne for tager Hemingway læseren med Spanien, hvor krigens gru og meningsløshed bliver skildret side om side med en intens kærlighedshistorie. Denne kraftfulde roman er uden tvivl en af de bedste krigsromaner nogensinde.

Du kan købe Hvem ringer klokkerne for af Ernest Hemingway online her eller i din lokale boghandel.

Om at skrive

Om at skrive, Ernest Hemingway, Hemingway

I Om at skrive deler Hemingway ud af sine tanker og refleksioner om skrivekunsten. Han giver konkrete tips til metoder, arbejdsvaner og selvdisciplin samt råd til at forfine ens skrivekunst, mens han ligeledes reflekterer over det at være forfatter. Det hele er naturligvis gennemsyret af Hemingways personlighed i form af ophøjet visdom, humor, indsigt og tindrende vid.

☞ Smugkig på Om at skrive her

Du kan købe Om at skrive af Ernest Hemingway online her eller i din lokale boghandel.

Over floden – ind i skovene

Hemingway, Ernest Hemingway, Over floden - ind i skovene

Venedig, kort efter Anden Verdenskrig. Den aldrende amerikanske oberst Richard Cantwell forelsker sig i den unge italienske grevinde Renata. Deres kærlighed er dog ikke smertefri, og selvom krigen er slut, er sårene endnu ikke helet.

Denne gribende kærlighedshistorie er ved at blive filmatiseret med Pierce Brosnan i hovedrollen.

Du kan købe Over floden – ind i skovene af Ernest Hemingway online her eller i din lokale boghandel.

Samlede noveller

Hemingway, Ernest Hemingway, samlede noveller

For første gang udgives Hemingways samlede noveller på dansk. Foruden at samle de tidligere oversatte noveller indeholder samlingen også hele 19 nye noveller, som aldrig før har været oversat til dansk.

Novellerne giver et fascinerende indblik i Hemingways litterære karriere fra start til slut, og mange mener endda, at novellerne hører til hans allerbedste værker.

Du kan købe Ernest Hemingways Samlede noveller online her eller i din lokale boghandel.

Sandt ved daggry

Ernest Hemingway, Hemingway, Sandt ved daggry

Sandt ved daggry er Hemingways beretning om hans safarieventyr i Kenya i 1953. Med på turen er Hemingways fjerde kone Mary Welsh, men i løbet af turen falder Hemingway ligeledes for en kun 18-årig afrikansk pige, som han ønsker at tage til sin anden hustru.

I denne gribende blanding af fiktion og virkelighed fortæller Hemingway på levende vis om jagt, kærlighed og mødet mellem to kulturer.

Du kan købe Sandt ved daggry af Ernest Hemingway online her eller i din lokale boghandel.

Solen går sin gang

Solen går sin gang, Hemingway, Ernest Hemingway

En ny oversættelse af Rasmus Hastrup.

Den amerikanske journalist Jake og den engelske overklassepige Brett møder hinanden i Paris i begyndelsen af 1920’erne og lever et overfladisk liv med fest, moralske falliterklæringer, spirituel opløsning og realiseret kærlighed. Lige under overfladen lurer dog eftervirkningerne fra Første Verdenskrigs grusomheder.

Solen går sin gang er Hemingways debutroman og menes at være et af hans absolutte mesterværker.

Du kan købe Solen går sin gang af Ernest Hemingway online her eller i din lokale boghandel.

Øen og havet

Ernest Hemingway, Hemingway, Øen og havet

Den storslåede roman Øen og havet udkom efter Hemingsways død og regnes som en af hans største bedrifter. I bogen tegner Hemingway et portræt af kunstner, idealist og romantikeren Thomas Hudson og hans liv i medgang og modgang. Romanen følger Thomas Hudson og hans involveren i Anden Verdenskrig under caribiske himmelstrøg.

Som i mange af hans andre værker trækker Hemingway på egne erfaringer i Øen og havet.

Du kan købe Øen og havet af Ernest Hemingway online her eller i din lokale boghandel.

Farlig sommer

Farlig sommer, Ernest Hemingway,

I Farlig sommer Hemingway tager læseren med på en rundrejse i Spanien, hvor han tilbragte sommeren 1959 sammen med sin kone Mary og adskillige venner for at se sæsonens tyrefægtning. Bogen er en vidunderlig rejsebeskrivelse for alle, der elsker Spanien samt spansk mad, vin, kultur og tyrefægtning.

Farlig sommer, Hemingways dybe kærlighedserklæring til Spanien, blev hans sidste bog.

Du kan købe Farlig sommer af Ernest Hemingway online her eller i din lokale boghandel.

Mere Hemingway

Papa Hemingway af A.E. Hotchner

Papa Hemingway, Ernest Hemingway, Hemingway, A.E. Hotchner

Hemingway er den dag i dag stadig en af verdens mest berømte men samtidigt mest hemmelighedsfulde forfattere. I denne meget personlige biografi tegner Hemingways ven, journalisten A.E. Hotchner, et unikt portræt af de to venners rejser og liv sammen foruden at fortælle om Hemingways barndom og virke som forfatter.

Bestselleren Papa Hemingway er udgivet i 34 lande og på 28 sprog.

☞ Læs også: På tur med Ernest Hemingway til nær og fjern

Du kan købe Papa Hemingway af A.E. Hotchner online her eller i din lokale boghandel.

Udvalgte reportager fra fire årtier

Klassikere i nye klæder: Ernest Hemingways samlede værker

Udvalgte reportager fra fire årtier er et mageløst tværsnit af Hemingways journalistik. Han skriver om kunstnere i Paris, fra sin første tyrefægtning, fra Den Spanske Borgerkrig, han omtaler i et afsnit den hændelse, der bliver til Den gamle mand og havet. Han er på safari og på dybhavsfiskeri, han er med på D-dag i 1944 og deltager i befrielsen af Paris. Og han læser vellystigt sine egne nekrologer efter at være styrtet ned med fly to gange inden for to døgn. Det er journalistik, der skrev historie og satte en standard.

“Alle gode bøger ligner hinanden derved, at de alle er sandere, end hvis deres handling virkelig havde fundet sted, og efter at De er færdig med at læse en sådan bog, vil de føle, at det alt sammen er hændt dem og bagefter tilhører det hele dem; det gode og det onde, ekstasen, angeren og sorgen, menneskene og stederne og hvordan vejret var. Hvis man kan nå dertil, at man kan give folk det, så er man forfatter.”

Fra artiklen “Hilsen fra en gammel journalist på Cuba”, 1934

Bogen indeholder 75 artikler, heraf er de 35 aldrig udgivet på dansk før. De er fremragende oversat af Mich Vraa.

Du kan købe Udvalgte reportager fra fire årtier af Ernest Hemingway online her eller i din lokale boghandel fra d. 20. januar.

Føljeton || Læs hvorfor nogle af nutidens forfattere læser Hemingway:

Mich Vraa om Hemingway

Leif Davidsen om Hemingway

Flemming Møldrup om Hemingway

Steffen Jacobsen om Hemingway