Danske krimier Danske krimiforfattere Niels Krause-Kjær

Nedsmeltning. Niels Krause-Kjær klar med ny, højaktuel politisk thriller

Nedsmeltning. Niels Krause-Kjær klar med ny, højaktuel politisk thriller

Nedsmeltning er fjerde uafhængige bog i Niels Krause-Kjærs politiske spændingsserie. Ligesom Kongekabale, Mørkeland, Fandens forår og Jagttegn bevæger romanen sig i grænselandet mellem medier og politik og beskriver magtspillet i kulissen.

En bombe eksploderer i Demokratisk Klima Fraktions hovedkontor kort før et EU-klimatopmøde i København. Journalist Ulrik Torp dækker sagen, og snart er han på sporet af kræfter, der for enhver pris vil gøre topmødet til en fiasko.

LÆS OGSÅ: 16 gode krimier. Få inspiration til nervepirrende pageturnere

Privat kæmper Ulrik Torp med sit helbred, en MeToo-sag og gensynet med sønnen Jesper, der efter tre år i Bruxelles pludselig vender hjem sammen med en ny kæreste … og de er begge glødende klimaaktivister.

Torp konfronteres med bitter fortid og rå politisk magt, og han tvinges til at træffe et livsændrende valg.

niels krause, nedsmeltning, mørkeland, kongekabale, fandens forår, gode krimier, danske krimier
Forfatter Niels Krause-Kjær. Foto: Thomas A.

Niels Krause-Kjær har gennem en længere årrække arbejdet som vært på DR2 Deadline. Han har tidligere været journalist på Jyllands-Posten, lektor i politisk journalistik på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og leder af journalistuddannelsen på Syddansk Universitet, ligesom han i en årrække var vært på DR P1- programmet ’Krause på tværs’.

LÆS OGSÅ: Christiansborg Noir. Niels Krause-Kjær skriver intense politiske thrillere

Efter en periode som pressechef for Den Konservative Folketingsgruppe skrev han den politiske thriller Kongekabale, der i 2004 blev filmatiseret af instruktøren Nikolaj Arcel og høstede både en Bodil og en Robert for årets bedste film. I 2019 udkom andet bind i serien om journalist Ulrik Torp, Mørkeland. Også denne spændingsroman filmatiseres. I 2020 udkom tredje bind i serien, Fandens forår. I 2024 udkom femte bind i serien, Jagttegn.


Om de tidligere bøger i serien om Ulrik Torp skrev pressen: 

Kongekabale:

Nogle gange overgår virkeligheden fantasien“ – Kristeligt Dagblad

★★★★ Jyllands-Posten

♥♥♥♥ Politiken  
 
Mørkeland:

Det er længe siden, undertegnede har læst 300 sider så hurtigt” – Weekendavisen  

★★★★★ Fyens Stiftstidende  

★★★★★ Berlingske
 
Fandens forår:

En flot cocktail blandet på aktuel nationalisme og fortidens kolde krig” -Politiken

Begavet, spændende og fandens vedkommende” Berlingske  

★★★★★ Altinget


Nedsmeltning (Ulrik Torp 4)

Nedsmeltning, Niels Krause-Kjær

★★★★ – Berlingske

★★★★ – Jyllands-Posten

❤️❤️❤️❤️ – Politiken

En bombe eksploderer i Demokratisk Klima Fraktions hovedkontor kort før et EU-klimatopmøde i København, og organisationens eneste medarbejder dør. Flere mindre klimaaktioner kulminerer med et brandattentat mod Danmarks kontroversielle klimaminister Ib Boldbjerg.

Ulrik Torp er blevet chefredaktør på den gratis ugeavis ValbyPosten. En række kritiske artikler om Valbys lokale toppolitiker Ib Boldbjerg, sætter Torp på sporet af kræfter, der for enhver pris vil gøre klimatopmødet til en fiasko. Samtidig kæmper Ulrik Torp på den private front både med sit helbred og med den fortabte søn, der efter tre år vender tilbage fra Bruxelles som fuldtids klimaaktivist.

Politisk spændingsroman af Niels Krause-Kjær i serien om Ulrik Torp, der også indeholder bøgerne  Kongekabalen, Mørkeland og Fandens forår.

LÆS OGSÅ: Christiansborg Noir. Niels Krause-Kjær skriver intense politiske thrillere.

Du kan købe Nedsmeltning online her eller i din nærmeste boghandel.


Læs også

Jagttegn (Ulrik Torp 5)

Nedsmeltning. Niels Krause-Kjær klar med ny, højaktuel politisk thriller

❤️❤️❤️❤️❤️ til “Niels Krause-Kjærs veloplagte, velskrevne nye politiske thriller” – Politiken

En folketingspolitiker findes død efter en kongejagt på et gods i Jylland. Han er skudt gennem hovedet, og alle går ud fra, at der er tale om selvmord. Samme dag forsvinder hans unge niece, der har gjort overraskende opdagelser i forbindelse med en eksamensopgave på journalisthøjskolen i Aarhus, hvor Ulrik Torp er lektor-vikar. Umiddelbart efter indledes en kampagne mod landets forsvarsminister. 

Ulrik Torp trækkes ind i sagen, der viser sig at handle om militær oprustning, lobbyisme for milliarder, udenlandske interesser og skjult støtte til politikere. Til at hjælpe sig har Torp kun sine studerende og Emma, en tidligere praktikant fra hans gamle arbejdsplads, Dagbladet. Sammen finder de ud af, hvordan tingene hænger sammen, men det viser sig undervejs, at Torp selv er fanget i et net, som han har svært at vikle sig ud af. For hvem er det, der trækker i trådene? 

JAGTTEGN er femte uafhængige bog i Niels Krause-Kjærs politiske spændingsserie, der lægger sig i grænselandet mellem medier og politik og beskriver magtspillet i kulissen.

Du kan købe Jagttegn online, f.eks. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.

Fandens forår (Ulrik Torp 3)

Niels Krause-Kjær, Fandens forår, kongekabale,

Niels Krause-Kjær, forfatteren til Kongekabale, er tilbage med en medrivende politisk spændingsroman.

Med blot få dages mellemrum dør den tidligere justitsminister tilsynelandende af et hjertetilfælde, samt et tidligere folketingsmedlem på et hospice, som ånder ud lidt hurtigere end forventet. Samtidig skærpes konflikten mellem statsminister Palle Enevoldsen og den mere nationale politiker Kirsten Rolighed.

Ulrik Torp, nu på lykkepiller og arbejdende som freelancejournalist, bliver snart trukket ind i sagen. En sag, der viser sig at trække tråde tilbage til Murens fald og forsøg på magtindflydelse fra Moskva, dengang som nu. Men spørgsmålet er, om truslen mod et land kommer udefra eller indefra …

LÆS OGSÅ: Fandens forår. Hvordan kontrollerer man et lands hemmeligheder?

Du kan købe Fandens forår online her eller i din nærmeste boghandel.


Mørkeland (Ulrik Torp 2)

Mørkeland, Niels Krause-Kjær, Ulrik Torp

Dagen før der udskrives folketingsvalg, bliver en ung fuldmægtig i indenrigsministeriet myrdet.

Journalisten Ulrik Torp begynder at skrive om mordet og opdager, at den unge fuldmægtige havde fået færten af et omfattende bedrag.

Lidt efter lidt leder sporene Ulrik Torp mod en lille kreds af tidligere politikere og topembedsmænd, der synes parate til at forsvare samfundet med alle midler mod en illiberal dagsorden styret af tweets og facebookopslag.

Du kan købe Mørkeland online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Kongekabale (Ulrik Torp 1)

Kongekabale, Niels Krause-Kjær, krimi, politisk thriller, politisk spændingsroman,

“Nogle gange overgår virkeligheden fantasien.” – Kristeligt Dagblad

Det Demokratiske Parti kastes ud i en beskidt magtkamp mellem gruppeformanden og den politiske ordfører, efter partiets leder bliver alvorligt kvæstet. Spørgsmålet om, hvem der skal overtage ledelsen af partiet i fremtiden melder sig, og alle kneb bliver taget i brug i bestræbelserne for at nå til tops.

Det er et politisk spil, hvor alle bruger alle – og hvor også journalisterne på Christiansborg kommer med deres egne agendaer. Ulrik Torp er ingen undtagelse, og han må langsomt se sine idealer krakelere og selv tage affære …

Kongekabale er blevet filmatiseret med Søren Pilmark, Anders W. Berthelsen og Lars Mikkelsen i hovedrollerne og vandt blandt andet otte Robert-priser.

Du kan købe Kongekabale online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.