Sommermørke, Stina Jackson

Sommermørke af debutanten Stina Jackson vandt i 2018 helt ekstraordinært prisen som årets svenske krimi. Vi har spurgt et panel af testlæsere, hvad de synes om spændingsromanen.


Hvad synes du om Sommermørke?

Ni ud af 10 læsere kalder romanen for rigtig god eller fantastisk og siger om deres læseoplevelse:

”Hold da op, hvor er den skruet godt sammen. Alle ’løse’ ender når sammen, alt giver mening, yderst velskrevet bog, sprogligt super gennemarbejdet.”

– Anders

”Anderledes, afdæmpet spændingsroman, det har ikke været nødvendigt at bruge rå virkemidler for holde læseren i spænding.”

– Jonna

”En spændende læseoplevelse – en bog der fra starten var svær at lægge fra sig. De personer, der var med i bogen, var med til, at man slugte den.

Hovedpersonen, som levede i håbet om at finde sin datter, havde noget i sig, som man kunne nikke genkendende til. Han var klar til at bruge næsten alle midler for at finde frem til opklaringen.

Men også de andre personer gjorde indtryk – ikke mindst den familie der levede helt deres eget liv uden moderne hjælpemidler inde i skoven. Alt i alt en fantastisk god bog, der fortjener at blive filmatiseret.”

– Jørgen

Stina Jackson

Hvad vil du sige til din bedste læseven om bogen?

”Bogen er et stilfærdigt, fængende drama med lidt skæve eksistenser, der helt klart bør læses. Sørg for at have tid – den er svær at slippe, når man først får begyndt.

– Helle

”Den er meget let at gå til. Spændende fra start til slut, især når man lige er kommet forbi de første 40-50 sider. En meget fængende bog som bliver sværere og sværere at give slip på. Den er oplagt til et filmplot.”

– Pernille

”Den bedste og mest interessante spændingsroman jeg har læst i flere år. Læs den!”

– Jonna


Det siger læserne om Sommermørke af Stina Jackson

I de dybe norrlandske skove er sommernætterne evigt lyse, og med midnatssolen hængende højt på himlen kører Lelle søvnløs rundt hver nat og leder efter sin forsvundne teenagedatter. Det har han gjort i tre år.

Find Sommermørke her, eller i din foretrukne boghandel

Hun forsvandt en dag, hvor hun stod og ventede på bussen. Ingen så noget, og politiet har ikke nogen spor.

Derfor har Lelle taget sagen i egen hånd og tjekker minutiøst hver eneste lille side- og skovvej langs landevej 95, også kaldet Silvervägen.

Da efteråret nærmer sig, og mørket langsomt sænker sig, forsvinder endnu en ung pige …


Glæd dig også til: Ødemark

Ødemark, Stina Jackson

Efter sit store gennembrud med den prisbelønnede Sommermørke har Stina Jackson skrevet spændingsromanen Ødemark.

I den lille by, Ödesmark, som ligger allernordligst i Sverige, bor Liv med sin gamle, sære far Vidar og sin teenagesøn Simon. De er en usædvanlig familie, og Liv kan ikke undgå at bemærke naboernes blikke. Når hun har aftenvagt på benzintanken, er hun bevidst om, at kunderne kigger på hende.

Folkene i den lille by undrer sig over, hvorfor Liv har valgt at blive boende sammen med sin far, også efter hun fik Simon, og de spørger hinanden, hvad det mon er, der holder hende herude i ingenting?

LÆS OGSÅ: Shortlistet til Årets bog i Sverige 2020. Smuglæs i Stina Jacksons Ødemark

Du kan købe Ødemark online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.