5 krimier UDEN politi i hovedrollen

Når et mord er blevet begået, træder politi og kriminalfolk til. Men mange krimier har også andre typer af hovedpersoner, der træder til når et mord er blevet begået: så som journalister, privatdetektiver, eks efterforskere, psykologer, læger mm.

Her har vi samlet 5 krimier, som har andre end politiet i hovedrollen.

Stilleleg af Lone Theils

Lone Theils, De usynlige

Under en ferie i Danmark bliver journalisten Nora Sand vidne til et drab, der viser sig at have forbindelse til Storbritanniens absolutte elite. Hun kommer på sporet af en gruppe mennesker, der ikke skyr nogen midler for at dække over fortidens synder.

Mennesker med penge, magt og indflydelse nok til at få ethvert problem til at forsvinde – og de anser Nora for at være præcis sådan et problem. Hendes eneste chance for redning bliver at opsøge sit værste mareridt.

De usynlige er femte bind i krimiserien om den danske journalist Nora Sand, der bor i London.

LÆS OGSÅ: Lone Theils fortæller den virkelige (og skræmmende) historie bag Nora Sand-krimien De usynlige

Du kan købe De usynlige online, fx på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel.

Se rækkefølgen på alle bøgerne i Nora Sand-serien her.


Pitbull af Anne Mette Hancock

5 krimier UDEN politi i hovedrollen

Pitbull er en krimi skrevet af Anne Mette Hancock, og i denne fortælling bliver journalisten Heloise Kaldan viklet ind i en gammel sag, som stadig spøger.  

Heloise kommer i kontakt med den døende mand Jan Fischhof, da hun er ved at lave research til en artikel om frivilligt vågearbejde hos Røde Kors. En dag kommer Jan til at røbe for hende, at han engang var indblandet i et dødsfald, og Heloise beslutter sig derfor for at kigge nærmere på sagen. Det er dog ikke nemt, når både politiet og de pårørende lyver for hende. Heldigvis får hun hjælp af ven og efterforsker Erik Schäfer.

Pitbull er den tredje selvstændige bog i Anne Mette Hancocks spændende krimiserie om Heloise Kaldan og Erik Schäfer. I denne bog står parret over for endnu en farlig sag, der er meget mere kompliceret end først forventet.

LÆS MERE: Anne Mette Hancock skriver prisvindende krimier, der er umulige at lægge fra sig

Køb Pitbull online her eller i din lokale boghandler.


Skytsengel af Michael Katz Krefeld

5 krimier UDEN politi i hovedrollen

Skytsengel er en krimi skrevet af Michael Katz Krefeld, og den handler om privatdetektiven Thomas Ravnsholdt, der blot er kendt under navnet Ravn.

I denne bog vender Ravn tilbage til et forandret Christianshavn, som er mærket af frygt. Den fredelige bydel er blevet offer for et voldsomt skudattentat, og en af Ravns venner er i denne forbindelse blevet såret. Ravn vælger derfor at begynde en efterforskning af sagen, og han får hjælp af en advokat ved navn Miriam. Sammen må de forsøge at stoppe den person, der står bag attentatet, inden han kan nå at skade andre. 

Skytsengel er den sjette bog i Michael Katz Krefelds spændende krimiserie om Thomas “Ravn” Ravnsholdt, der hele tiden må opklare nye sager og redde mennesker, der er i stor fare.

LÆS MERE: Krimibestseller: Michael Katz Krefelds Ravn-serie

Køb Skytsengel online her eller i din lokale boghandler.


Mød mig i paradis af Heine Bakkeid

5 krimier UDEN politi i hovedrollen

Mød mig i paradis er norske Heine Bakkeids anden bog i krimiserien om Thorkild Aske, som modvilligt bliver involveret i en krimiforfatters research af en dyster sag.

Thorkild Aske har overstået sin fængselsstraf i Stavanger, men lider stadig fysisk og psykisk overlast fra fortidens begivenheder med et stort medicinmisbrug til følge. Milla Lind er en populær kriminalforfatter, som overtaler Aske til at hjælpe hende med hendes næste bog. Den er baseret på en virkelig og uopklaret sag, hvor to piger forsvinder fra deres børnehjem. Hendes tidligere konsulent blev myrdet under sin efterforskning af sagen, og Aske indser hurtigt at den mystiske sag indeholder endnu mørkere hemmeligheder.

Heine Bakkeid modtog store anmelderroser for sin krimidebut om Thorkild Aske, og Mød mig i paradis fortsætter samme fortættede stemning og intense kriminalroman, hvor  fortidens dystre sandhed om to forsvundne piger får dødelige konsekvenser.

LÆS MERE: Heine Bakkeid. Den nye norske krimistjerne du ikke bør snyde dig selv for

Du kan finde Mød mig i Paradis som lydbog eller på dit nærmeste bibliotek.


Sommermørke af Stina Jackson

5 krimier UDEN politi i hovedrollen

I de dybe norrlandske skove er sommernætterne evigt lyse, og med midnatssolen hængende højt på himlen kører Lelle søvnløs rundt hver nat og leder efter sin forsvundne teenagedatter. Det har han gjort i tre år. Hun forsvandt en dag, hvor hun stod og ventede på bussen. Ingen så noget, og politiet har ikke nogen spor. Derfor har Lelle taget sagen i egen hånd og tjekker minutiøst hver eneste lille side- og skovvej langs landevej 95, også kaldet Silvervägen.

En dag ankommer Meja og hendes mor til den lille by. De skal bo hos en ældre mand, Mejas mor har mødt på nettet. Meja har samme alder, som Lelles datter havde, da hun forsvandt. Hun savner en far, et trygt hjem, en almindelig familie, men må følge sin flyvske og lunefulde mor.

Meja kæmper for at falde til, Lelle kæmper med savnet, og da efteråret nærmer sig, og mørket langsomt sænker sig, forsvinder endnu en ung pige.

LÆS MERE: Vinder af Glasnøglen 2019: Sommermørke er årets bedste skandinaviske krimi

Køb Sommermørke online her eller i din lokale boghandler.


Hvis du søger endnu mere læseinspiration, så har vi endnu flere krimi bøger til dig.