Børnebøger Carlsen

Vilma og venner: At turde være sig selv – og alligevel lytte til andre

Vilma og venner, boline skovly, selvlæsning, læs selv, letlæsning, at turde være sig selv, bøger til 6-9-årige

“Vilma er den yngste i sin klasse. Det er lidt irriterende. Vilma bor på Kirsebærvej 17 med sin mor, far, storesøster Signe og sine to små brødre Alfred og Felix. Vilma elsker pizza, pandekager og rosinmadder. Og så er hun god til at tegne …” 

Vilma og venner, letlæsning, selvlæsning, at turde være sig selv, bøger til 6-9-årige, boline skovly

Vilma og venner er en serie om at turde være sig selv – og alligevel lytte til andre. Det er ikke altid lige let, når man går i 3. klasse. Det gør Vilma, og hun er en pige med ben i næsen! Hun vil bare så gerne have en bedste ven, man kan fortælle hemmeligheder til – og selv have lov til bestemme, hvem der f.eks. skal med til hendes fødselsdag. Det kan nogle gange gøre det lidt svært at passe ind.

Selvom alting ikke altid er lutter lagkage, har Vilma heldigvis en klub med Bo og Fie. De mødes hver dag efter skole i en hule i Fies have.

Vilma og venner af Boline Skovly henvender sig særligt til 6-9-årige, der har knækket læsekoden. Du kan læse mere om de tre første bind i serien herunder og læse et gratis uddrag af begge bøger.

Vilma og venner 1: Hemmeligheden

Vilma og venner, Boline Skovly, børnebog, børnebøger, letlæsningsbog, letlæsningsbøger

Skal vi være bedste venner?

Vilma på 9 år kan godt lide sin klasse, hun har bare ikke en rigtig veninde i den. Altså en man fortæller hemmeligheder og laver soveaftaler med. En dag kommer der en ny pige i klassen. Fie hedder hun, og hun bor på samme vej som Vilma. Og Fie er sød. Rigtig sød. Det synes alle de andre piger også, så det er svært for Vilma at få Fie for sig selv. Hvad skal hun gøre?

En bog om at være glad for den man er og turde sige fra, selvom man er nem at overse.

Fra 6 år.

Du kan købe Vilma og venner 1: Hemmeligheden online her eller i din lokale boghandler.

Vilma og venner 2: Fødselsdagen

Boline Skovly, Vilma og venner, børnebog, børnebøger, letlæsningsbog, letlæsning, letlæsningsbøger

Jamen, det er min fødselsdag!

Vilma har snart fødselsdag og skal holde fest. Men hun har slet ikke lyst til at invitere alle pigerne med fra klassen, for der er nogle af dem, som er vildt irriterende.

Derfor lægger hun en snedig plan om at ‘tabe’ deres invitationer, så hun slipper for at invitere dem. Men hendes venner er af en lidt anden mening. Skal hun lytte til dem? Eller skal hun holde en fest efter sit eget hoved?

Fra 6 år.

Du kan købe Vilma og venner 2: Fødselsdagen online her eller i din lokale boghandler.

Vilma og venner 3: Hvor er du barnlig!

Boline Skovly, Vilma og venner, børnebog, børnebøger, letlæsning, letlæsningsbog, letlæsningsbøger

Vilma elsker sine bamser!

Vilma kan ikke falde i søvn uden sine bamser, så hun har sengen fuld af dem. Men da nogle af pigerne i klassen taler om, at bamser er enormt barnlige, bliver Vilma pludselig i tvivl. Er hun barnlig, bare fordi hun kan lide sine bamser?

Vilma gør alt for ikke at vær barnlig. Hun fjerner alle bamserne. Hun går ikke med sin bamsetaske længere. Hun tegner heller ikke bamser mere.

Men hvorfor er det så svært ikke at være barnlig? Og kan det virkelig passe, at man skal sove dårligt om natten uden sine bamser, bare fordi man ikke vil ‘være barnlig’?

Fra 6 år.

Du kan købe Vilma og venner 3: Hvor er du barnlig online her eller i din lokale boghandler.

Vilma og venner 4: Du er altså min ven.

Vilma og venner: At turde være sig selv – og alligevel lytte til andre

Vilma hader sine pligter derhjemme!

Det er jo meget sjovere at lege med vennerne. Men far er hele tiden efter hende, og hun synes fatisk, at han kan være lidt streng. Af samme grund forstår Vilma ikke, hvorfor Bo er så glad for at hjælpe til hjemme hos hende. Bo saver med far og hjælper i haven. Hvorfor gider han det? Det virker faktisk, som om Bo og far er rigtig gode venner, og Vilma kan ikke lade være med at  føle sig udenfor. Men måske er der i virkeligheden en helt anden forklaring, for Bo har nemlig ikke selv en far.

Vilma og venner er en serie bøger om at være sin egen og turde sige fra, selvom det kan være svært.

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Vilma og venner 4: Du er altså min ven online her eller i din lokale boghandler.

Om Boline Skovly

Boline Skovly er uddannet journalist og arbejder freelance. Hun debuterede med højtlæsningsbogen Hvad har du gang i, Mimi? i 2016.