Børnebøger Carlsen Skolestart

Ea 3.a – Stop nu! Når børn skal lære at sige fra

Ea 3. a, Puk Krogsøe, skole, letlæsning, selvlæsning, stop nu, at sige fra,

“Hvem kommer først?” Asger spurter af sted. Han kigger sig ikke tilbage. Ea skynder sig efter. Hun kan løbe lige så stærkt som Asger. Men han er for hurtig i dag. Ea når hulen som nummer to. Asger er allerede kravlet ind. Ea kan høre de andre nu. Sofus, Vitus og Mille er også med i dag. Det er ikke, altid Mille gider. Somme tider vil hun hellere lege med Sara. Sara vil ikke lege med drengene. Ea tror, det er, fordi hun er bange for Vitus …”Ea 3. A – Stop nu!

Det er ikke altid nemt at sige fra overfor klassekammerater – og hvordan sætter man grænser på en ordentlig måde?

At sige fra

Stop nu! er tredje bind i serien om Ea, der omhandler de store og små konflikter, spørgsmål og udfordringer, som mange børn oplever i deres (skole)liv.

  • Hvordan kan man skabe nye relationer?
  • Hvordan klarer man konflikter?
  • Hvordan samler man mod, hvis man ikke tør?
  • Hvordan er man en god kammerat, overfor én man ikke bryder sig så meget om?
  • Hvordan kan man hjælpe andre, der ikke har det nemt?

“Det at skulle finde sin vej ind i et nyt fællesskab, og det at have svært ved at sige fra, kan mange børn nikke genkendende til. Og det er sådanne temaer fra et hverdagsbørneliv, som serien om Ea centrerer sig omkring.” – folkeskolelærer og forfatter Puk Krogsøe

Ea 3.a, skole, at sige fra, stop nu, børnebøger, børnebog, Puk Krogsøe, letlæsning, selvlæsning

I Ea 3.a – Stop nu! prøver Ea både at få overskredet sine egne grænser – og at overskride en klassekammerats, da hun forsøger at sige fra ved at tage hævn.

Ea 3.a – Stop nu!

af Puk Krogsøe & illustreret af Magnus Værness

Ea 3. a, Puk Krogsøe, skole, letlæsning, selvlæsning, stop nu, at sige fra,

Vitus er led … Det synes Ea i hvert fald. Han er tarvelig og skal bestemme alting.

Der er ingen, der tør sige noget til Vitus. Ea synes, at der skal gøres noget, så hun finder på en plan, der skal stoppe Vitus. Men måske er planen ikke så god.

Ea-bøgerne henvender sig børn i alderen 6+. Du kan tage et kig i en gratis læseprøve her eller læse mere om Ea 3.a – Stop nu! her.

Læs også de tidligere bind i serien om Ea i 3.a:

Den nye skole (1)

Må jeg være med? (2)

Om forfatter Puk Krogsøe

Puk Krogsøe (f. 1974) er uddannet folkeskolelærer og debuterede med Sommerfugle-serien om Rose. Puk Krogsøe kender sin målgruppe godt via sit arbejde som lærer og rammer plet både sprogligt og indholdsmæssigt i forhold til målgruppen.

Du kan følge Puk Krogsøe her.