børnebøger, fart over feltet, børnebøger

Når børn har lært at læse, gælder det om at fastholde deres interesse for bøgernes forunderlige verden. Vi har samlet en række af årets bedste bøger til de større børn fyldt med action, sjov og spænding.

Rigtig god læselyst!

Kaptajn Underhyler

Jimmy og Otto har opfundet den største superhelt i deres skoles historie – Kaptajn Underhyler! Hans sande identitet er så hemmelig, at han ikke engang selv ved, hvem han er! Med denne sjove og action-spækkede serie har den prisvindende forfatter og illustrator Dav Pilkey skabt et fantastisk univers. Man må ganske enkelt overgive sig til superhelten i underbukser. I juni 2017 indtager den gæve kaptajn landets biografer i en ny familiefilm.

kaptajn-underhyler-stak

Find hele serien her

Hvad har du gang i, Mimi?

Førhen ville jeg have sagt, at jeg var en helt almindelig pige med et helt almindeligt liv – ja, næsten grænsende til det kedelige. Men på det seneste er jeg kommet i problemer. Som for eksempel at blive hentet af politiet midt i dansktimen sidste onsdag.

mimi-burned

Højtlæsning: 7+ / Læs selv: 9+

Køb bogen her 

Karma boy – Sultanen af Dillermann

Bog nummer to om drengen Niller, der igen må trække superheltedragten for at redde Skovlunde Bytorv, denne gang fra at blive omdannet til Danmarks største hundetoilet. Og for at dette kan ske, skal alle fra torvet til byen Dillermann, hvor det årlige kamelræs afvikles med 1 million kroner til den, som kommer først over stregen.

screen-shot-2016-10-13-at-21-09-38_burned

 

Højtlæsning: 7+ / Læs selv: 9+

Køb bogen her 

Iqbal Farooq og den hemmelige ismaskine

Er der mon en sammenhæng imellem, at en rigmand køber alle bjergkæder i verden, og at polerne pludselig smelter endnu hurtigere? Det niende bind i den populære serie om den bindegale familie Farooq fra Nørrebro af Manu Sareen.

iqbal_burned

Højtlæsning: 7+ / Læs selv: 9+

Køb bogen her 

Spiloppo – Ingen tager en klovn alvorligt

Superhelte-klovnen Spiloppo på 11 år opklarer en indviklet sag! En sjov og velskrevet børnekrimi til de 8-12 årige om Arthur og hans far, som hver sommer rejser landet tyndt som klovne på markedspladser. Arthur hader det! Han ville nemlig meget hellere ligge derhjemme og læse superheltetegneserier!

spiloppo_burned

Højtlæsning: 7+ / Læs selv: 9+

Køb bogen her 

Billedrengen

En klassisk historie for børn med et moderne twist. Darkus’ far forsvinder, og så går den vilde jagt. Til at hjælpe har Darkus sin nye ven, billen Baxter, og sammen må de opklare mysteriet om farens forsvinden – og samtidig undgå at havne i kløerne på den onde Lucretia Cutter, en modedesigner med hang til at lave smykker af sjældne biller.

billedrengen_burned

Højtlæsning: 7+ / Læs selv: 11+

Køb bogen her 

Krigerkattene 1 – Ud i vildnisset

I generationer har fire klaner af vildkatte delt skoven. Men Tordenklanen er i fare, og Skyggeklanen vokser sig stærkere for hver dag. Midt i striden forvilder en huskat sig ind på vildkattenes territorie, og han viser sig at have et særligt talent som kriger. Første bind i den spændende serie om Krigerkattene, som har solgt mere end 30 millioner eksemplarer.

krigerkattene-burned

Højtlæsning: 8+ / Læs selv: 10+

Køb bogen her 

Krigerkattene 2 – Ils og is

Røde hedder nu Ildpote og er blevet kriger i Tordenklanen, men farerne lurer stadig i skoven. Vildkattene i Flodklanen kan ikke holdes nede meget længere, mens Vindklanen er svag og bliver truet fra alle sider. Andet bind i den spændende serie om Krigerkattene.

krigerkattene2_burned

Højtlæsning: 8+ / Læs selv: 10+

Køb bogen her 

Apollons prøvelser

Hvordan straffer man en udødelig? … Ved at gøre ham til et menneske. Efter at have vakt sin far Zeus’ vrede bliver guden Apollo bortvist fra Olympen. Svag og desorienteret lander han i New York som en almindelig teenagedreng.

ap_burned

Læs selv: 11+

Køb bogen her 

Magnus Chase og de nordiske guder

Magnus Chase er helten i en ny serie af Rick Riordan, som skriver i sin kendte blanding af spænding og humor, men denne gang om de nordiske guder. Siden en forfærdelig nat for to år siden, da hans mor sagde, at han skulle løbe for livet, har Magnus Chase levet alene på gaden i Boston på flugt fra politiet.

magnus_burned

Læs selv: 11+

Køb bogen her 

Du kan finde flere bøger på carlsen.dk 

Børnebøger med fart over feltet, Børnebøger med fart over feltet. Børnebøger med fart over feltet. Børnebøger med fart over feltet. Børnebøger med fart over feltet. 

Børnebøger med fart over feltet