Børnebøger Carlsen Inspirationslister og guides

Juleguide: Bøger til 8-14-årige piger

Juleguide: Bøger til 8-14-årige piger

Mangler du inspiration til, hvilke bøger du skal give en læseglade pige? 2016 har budt på rigtig mange stærke børne- og ungdomsudgivelser, og vi giver dig vores bud på de bedste til de yngre og lidt ældre piger her. Bøger til 8-14-årige piger Bøger til 8-14-årige piger

Til de 8-11-årige:

K for Klara-serien af Line Kyed Knudsen

screen-shot-2016-11-25-at-13-40-37_burned

En letlæst serie om pigen Klara og hendes veninder. Bøgerne handler om venskaber, skole og det at blive ældre (og lidt om kærlighed) og rammer målgruppen lige der, hvor de er. Bøgerne er illustrerede med fine sort-hvide illustrationer og henvender sig til piger i alderen 7 – 11 år. Der er angivet lixtal i bøgerne, og de kan læses uafhængigt af hinanden.

-> Køb serien hos din lokale boghandler eller her


Sammen til stregen af Dorte Roholte & Louise Roholte

screen-shot-2016-11-20-at-16-17-18_burned

Sammen til stregen er en fodboldroman til piger mellem 9 og 11 år. Her møder vi Sara, der lever for fodbold. Hun vil vinde, særligt sæsonens sidste kamp, som kan betyde nedrykning. Sker det, er der ikke noget hold. Og der er et problem: Der er ingen gnist på holdet. Ingen kæmper, kun Sara, der tackler hårdt og råber ad holdkammeraterne. Den nye pige på holdet kan være redningen. Hun tumler godt nok rundt på banen, men kan få alle i gang. Dog bliver hun taget i at stjæle fra omklædningsrummet dagen før den store kamp …

-> Køb Sammen til stregen som e-bog eller lydbog eller lån bogen på biblioteket.


Rose-serien af Puk Krogsøe

screen-shot-2016-11-20-at-16-03-33_burned

Realistisk serie om pigen Rose og om den svære betweenagetid med de første kærester, konfliktfyldte venindeskaber og forældre, der ikke altid forstår noget som helst.

Bøgerne indgår i den populære Sommerfugle-serie og henvender sig til piger mellem 9 og 12 år. De fem bøger i serien kan sagtens læses uafhængigt af hinanden.

-> Køb serien hos din lokale boghandler eller her


Til de 12-14-årige:

Vinderblik af Annie Bahnson

vinderblik

Annie Bahsons Vinderblik er en gribende bog om drømme, ambitioner og venskab. Læseren møder Gry, der siden hun var syv år gammel har vidst, at hun vil være gymnast – og den bedste! Nu er Gry 13 år, og drømmen rykker tættere og tættere på. Da Gry bliver udtaget til at komme med på træningssommerlejr, giver det problemer, for hun har jo lovet sin bedste veninde Anna, at de skal på ferie sammen. Gry ved godt, at man skal ofre meget for at blive den bedste, men gælder det også venskabet med Anna?

Vinderblik er en fængende fortælling om prisen for at være elitesportsudøver – noget, som forfatteren har prøvet på egen krop.

-> Køb bogen hos din lokale boghandler eller her. 


Misforståelsen af Natasja Erbillor

misforstaelsen

Natasja Erbillor debuterer med denne roman, hvor hun trækker på sin egen tyrkiske baggrund og meget troværdigt skildrer nogle af de problemer, det kan give, men på en måde, som alle piger vil kunne genkende fra deres eget liv.

Da Mathilde læser en ond liste i Yasemins dagbog, går det galt mellem de to veninder. Nu er de pludselig begge to helt alene med deres problemer. Mathilde er dybt ulykkelig, fordi hendes forældre skal skilles. Yasemin er vild med Mads, og hun vil gerne med til Malenes fest, for der kommer Mads også. Men Malene er Mathildes værste fjende …

-> Køb bogen hos din lokale boghandler eller her


Freaks Forever af Marie Duedahl

freaks-forever

Freaks Forever er en stærk bog om venskab på trods af forskellighederHvis man kan læse denne bog uden at få en klump i halsen, er man lavet af sten!

Nora har aldrig passet ind nogen steder, men da der kommer en ny pige i klassen, oplever hun pludselig, at man ikke behøver at gemme sig, bare fordi man er anderledes. Leo gør, som det passer hende og er som født til storbyen, men da Nora tager hende med på weekend til Nordjylland, slapper hun pludselig af og viser en helt ny side af sig selv. Men hvem er Leo egentlig, og hvad er det for en hemmelighed, hun gemmer på? Nora vil gøre alt for at hjælpe sin veninde, men først må hun finde ud af, hvad der plager Leo – og Leo er ikke typen, der sladrer.

-> Køb bogen hos din lokale boghandler eller her.

Sommerfugle-serien 

 Sommerfugle-serien, Sommerfugle-serien , Sommerfugle-serien, Sommerfugle-serien. Sommerfugle-serien, sommerfugle-serien. sommerfugle-serien.