Krimi Danske krimiforfattere Mogens Blom Skønlitteratur

Rækkefølgen på Maiken Tarp serien af Mogens Blom

Rækkefølgen på Maiken Tarp serien af Mogens Blom

Mogens Blom står bag den skræmmende realistiske serie om efterretningsagenten Maiken Tarp. Læs mere om bøgerne her og få styr på rækkefølgen på den politiske thriller-krimiserie.


Spænding, kidnapning og politisk spil

Mogens Bloms serie om Maiken Tarp har lidt af det hele: Spænding, kidnapning, intriger, politisk spil, død – og en heltinde med lig i lasten.

Mogens Blom har tidligere arbejdet i Udenrigsministeriet og haft mange rejser og oplevelser i Mellemøsten. Netop denne baggrund gør ham i stand til at tegne et autentisk billede af forholdet mellem Vesten og Mellemøsten i bøgerne.

LÆS OGSÅ: Spændende krimiserie om efterretningsagent i Mellemøsten

Samtidig er serien en effektiv politisk thriller – og skræmmende realistisk.

Nedenfor kan du få styr på rækkefølgen på serien og læse mere om bøgerne, bl.a. den kommende bog i serien, Dobbeltspil i Odessa.Gidsel i Amman

Gidsel i Amman af Mogens Blom. Første bind i Maiken Tarp serien.

Maiken Tarp fra Forsvarets Efterretningstjeneste befinder sig i Jordans hovedstad Amman, da en ung dansk kvinde kidnappes for øjnene af hende. Straks indledes en klapjagt for at finde gidslet og stoppe et planlagt bombeattentat.

Men det politiske spil i både Danmark og Jordan undergraver efterforskningen. Derfor må Maiken trodse sine overordnede, og sammen med journalisten Kåre Nygaard indleder hun sin egen jagt på terroristerne.

Gidsel i Amman er første del af serien med efterretningsagent Maiken Tarp.

Du kan få Gidsel i Amman som e-bog eller lydbog eller låne bogen på biblioteket.Arven fra Basra

Arven fra Basra af Mogens Blom

En irakisk tolk bliver brutalt myrdet i Amman, og ved liget er efterladt en liste med 78 navne på tolke, der har arbejdet for Danmark. En liste, som ISIS-lederen Nasir Fayez seks måneder tidligere har lagt på nettet.

Maiken Tarp fra Forsvarets Efterretningstjeneste tager til Mellemøsten for at forhindre at gerningsmændene kan strege endnu et navn på listen, men opdager snart, at arven fra Irak-krigen og hendes egen fortid som spion i Basra og Bagdad, spøger i det aktuelle opgør med ISIS – og at hun selv er i fare for at blive det næste offer.

Arven fra Basra er andet selvstændige bind i serien om Maiken Tarp.

Du kan købe Arven fra Basra online, fx hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel.Enken fra Kiev

Enken fra Kiev af Mogens Blom

Ved midnatstide i Donetsk, Østukraine flygter en kvinde ud af sit hjem med en rygsæk fuld af fortrolige dokumenter. I Danmark er Maiken Tarp fra Forsvarets Efterretningstjeneste blevet ansat i et nyoprettet sikkerhedssekretariat i Udenrigsministeriet.

LÆS OGSÅ: Insider fra udenrigstjenesten går tæt på virkeligheden

Mens ministeren taler på en stor anlagt konference, myrdes en af de udenlandske deltagere. Maiken Tarp er eneste vidne og mens PET efterforsker attentatet som terrorrelateret, er Tarp overbevist om at sagen er mere kompliceret end som så. Maiken Tarp lader sig opsluge af sagen – med fatale konsekvenser.

Enken fra Kiev er tredje selvstændige bind i serien.

Du kan købe Enken fra Kiev online, fx hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel.Glæd dig også til det nyeste bind i serien:

Dobbeltspil i Odessa

Dobbeltspil i Odessa af Mogens Blom

Maiken Tarp får besked fra Kiev om, at den danske politimand Tomas Engberg har modtaget en dødstrussel. Mistanken rettes mod en magtfuld ukrainsk oligark og politiker.

Maiken graver i sagen og opdager, at Tomas i al hemmelighed har lokket oligarkens tidligere elskerinde til Ukraine for at skaffe oplysninger om den mistænkte. Maiken Tarp forfølger parret til sortehavsbyen Odessa og langsomt går det op for hende, at ingen af de involverede spiller med åbne kort. Men også Maiken Tarp har sin egen dagsorden.

Dobbeltspil i Odessa er fjerde selvstændige bind i serien med efterretningsagent Maiken Tarp.

Du kan købe Dobbeltspil i Odessa online, fx hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel fra d. 13. august 2019.