young adult, ya, ungdomsbøger, ungdomsbog

Har du prøvet at læse en bog og falde pladask for en karakter? Ikke nødvendigvis fordi de fik dit hjerte til at banke hurtigere, men fordi du ville ønske, at du kunne hænge ud med dem i virkeligheden. Her finder du en liste med 10 fiktive karakter, som vi ville ønske var virkelige.

Todd fra Knivens stemme

Vi ville sådan ønske, at Todd var virkelig – især hvis det betød, at hans hund, Manchee, også ville være virkelig.

Knivens stemme, Patrick Ness, Chaos Walking

Prentisstown er ikke en by som alle andre. Her kan alle nemlig høre hinandens tanker i en overvældende og endeløs strøm af Støj.

En måned før den fødselsdag, der vil gøre Todd til en mand, opdager han sammen med sin hund, Manchee (hvis tanker, Todd også kan gøre – om han vil det eller ej), et område med total stilhed.

De opdager, at byen, hvor privatliv er umuligt, gemmer på en forfærdelig hemmelighed.

En hemmelighed så grusom, at Todd og Manchee må flygte, hvis de vil gøre sig håb om at overleve.

Læs et uddrag af Knivens stemme

Køb Knivens stemme online her eller hos din lokale boghandler

Xenia fra Valget

Xenia er badass. Hun er politisk aktiv, hun ved, hvad hun står for, og hun er enormt omsorgsfuld. Hvem ville ikke hænge ud med hende i virkeligheden?

valget, sarah engell, ya, young adult, ungdosmbog, ungdombsbøger

Hvor meget ville du ofre for at hjælpe en fremmed?

18-årige Xenia er godt på vej til at blive frontfigur for Etisk Parti, hvor hun både kan få indfriet egne ambitioner og forhåbentlig gøre den forskel i verden, som hun brænder så meget for.

Men da hun møder en lille pige, der er flygtet alene til Danmark, bliver hun sat i et svært dilemma, for det viser sig hurtigt umuligt at vælge både succes og samvittighed.

Situationen spidser til, og tidspunktet, hvor hun må træffe et valg rykker tættere på.

Læs et uddrag af Valget

Køb Valget online her eller hos din lokale boghandler

Alice fra Hazel Wood

Tag ikke fejl af Alice! Hun er muligvis rapkæftet og lidt af en enspænder, men hendes hjerte banker for familien og bøger, og det er kvaliteter, vi skatter højt.

Hazel Wood, Melissa Albert

Alice og hendes mor har været på farten det meste af livet i et forsøg på at holde sig et skridt foran det kulsorte uheld, som altid har forfulgt dem. Alices mormor er enspænder og kultforfatter til en samling dystre eventyr.

Da hun pludselig dør på sit gods, Hazel Wood, går det for alvor op for Alice, hvor uheldig man kan være.

Hendes mor bliver bortført af et væsen, som hævder at være fra den grusomme, overnaturlige eventyrverden, som Alices mormor har skabt, og det eneste spor, Alice har, er en seddel med beskeden: “HOLD DIG VÆK FRA HAZEL WOOD.”

Læs et uddrag af Hazel Wood eller køb bogen som e-bog her.

Dante fra Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder

Drømmer du om at være BFFs med en anden læser? Så er det Dante, du leder efter. Han læser en masse, og han er helt klart med på at fangirle over din seneste læseoplevelse.

Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder

Dante kan svømme. Det kan Ari ikke. Dante er veltalende og selvsikker. Ari har det svært med ord og tvivler på sig selv. Dante drømmer sig væk i poesi og kunst. Ari forsvinder i mørke tanker om den bror, der sidder i fængsel. Dante er lys i huden. Ari er meget mørkere.

Man skulle tro, at en dreng som Dante ville være den sidste, der kunne bryde de mure ned, som Ari har bygget om sig selv. Men da Ari og Dante mødes, sker der noget. Og de opdager, at universet er et stort og besværligt sted. Dette er historien om to drenge, Ari og Dante, der må lære at tro på hinanden og på styrken af deres venskab, hvis de nogensinde skal blive mænd.

Læs et uddrag af Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder

Køb Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder online her eller hos din lokale boghandler

Bri fra On the Come Up

Bri er en stjerne. Hun har ikke kun et unikt sangtalent, hun har også altid tasken fyldt med slik til dem, der er mangler en sukkerrus.

YA, Young adult, On the come up, Angie Thomas, ungdomsbog, the hate u give

Bri drømmer om at blive alle tiders store rapper. Som datter af en legendarisk rapper, der døde, inden han blev det helt store hit, har hun et hul at udfylde. Men da Bris mor mister sit job, begynder ubetalte regninger og frygten for at måtte gå fra hus og hjem at fylde det hele. Det går op for Bri, at hun ikke bare kan gå og drømme om at slå igennem på hip hop-scenen. Hun SKAL slå igennem.

On the Come Up er en historie om at kæmpe for sine drømme, om at være tro mod sig selv og ikke give efter for andres forventninger, men også om den desperate virkelighed, som mange fattige, sorte familier oplever i dagens USA.

Læs et uddrag af On the Come Up her

Køb On the Come up online her eller hos din lokale boghandler

Leah fra Leah på offbeatet

Leah er fierce og en forrygende trommeslager. Bag hendes kølige facade gemmer der sig en ægte hjerteveninde, og så er hun også bedste venner med Simon Spier. Double win!

Leah på offbeatet, Lovebooks

Som trommeslager i et band har Leah intet problem med at finde takten – men det er ikke helt så let i det virkelige liv.

Hun elsker at tegne, men tør ikke vise sine tegninger til nogen. Og selvom hendes mor ved, at hun er biseksuel, har Leah endnu ikke fortalt det til sine venner – ikke engang til sin bedste ven Simon, som er homoseksuel. Afslutningen på high school nærmer sig, der er spændinger og uro blandt vennerne, og det går efterhånden op for Leah, at hun måske er ved at forelske sig i en af dem.

En fortælling om den første store forelskelse, om at acceptere sin seksualitet og om angsten for at skulle stå på egne ben

Læs et uddrag af Leah på offbeatet her

Køb Leah på offbeatet online her eller hos din lokale boghandler

Sophia fra Mørke rum

Sophia ville uden tvivl være en god veninde, hvis hun var virkelig. Hun tager sig af andre, kæmper for sin ret og siger fra overfor uretfærdighed. We stan a queen!

Mørke rum, Kristina Aamand, YA

“Det er jo forfærdelig synd for de piger, men når man leger med tændstikker, kommer der ild.”
Sophia har sin mors ord med sig, da hun starter i sygeplejepraktik på Klinikken for seksuelle overgreb. Hendes veninde Maysun har regnet det gode liv ud, men har nu nu regnet rigtigt? Parvatis forældre har accepteret et ægteskabstilbud, men kan hun leve op til sin mands krav?

Sophias storebror, Elias, er fornuftig og ansvarlig. Han drømmer om pige, men da han endelig har hende på tomandshånd, bliver drømmen til et mareridt. Og så er der pigen, der ligger i sin seng alene om natten – indtil døren til hendes værelse går op, og hun svæver ud af sin krop. Hvem skal hjælpe hende?

Læs et uddrag af Mørke rum

Køb Mørke rum online her eller hos din lokale boghandler

Lara Jean fra Hvis bare du var min

Lara Jean elsker at bage og tilbringe tid sammen med familien (og så har vi hørt, at hun også gerne hænger ud med ham den søde Peter Kavinsky).

Hvis bare du var min, netflix, jenny han, ya, young adult

Lara Jean har aldrig indrømmet det, når hun var forelsket i en dreng. Det ville jo alligevel ikke blive til noget.

I stedet har hun skrevet et kærlighedsbrev til hver enkelt, hvori hun har fortalt om sine følelser – og derefter har hun lukket brevet og gemt det i sin hatteæske og aldrig gjort mere ved sagen. Brevet er lukket og forelskelsen ude af verden.

Men en dag opdager Lara Jean, at hendes hemmelige breve på en eller anden måde er sluppet ud i verden, hvilket får hver af hendes tidligere forelskelser til at konfrontere hende med, hvad i al verden der foregår, og hvad de breve skal betyde.

Læs et uddrag af Hvis bare du var min

Køb Hvis bare du var min online her eller hos din lokale boghandler

Wylan fra Kragens kald

Wylan er en stille fyr med en hemmelighedsfuld fortid, men han er også med til at binde en vennegruppe sammen. Han er også lidt af et musikalsk geni og vildt god til at tegne.

kragens kald, six of crows, leigh bardugo

Det kriminelle geni Kaz har en drøm om at lede Ketterdams underverden, men han er ung og savner de andre banders respekt. Derfor påtager han sig en livsfarlig opgave, som ingen af de andre kriminelle tilsyneladende vil røre ved. Kaz sammensætter et højst usædvanligt hold af mindre respektable forbrydere fra underverdenen.

Kaz og hans lille hold er de eneste, der står mellem verden, som de kender den, og den enorme trussel, som de skal forhindre i at udfolde sig. Hvis de altså ikke slår hinanden ihjel først …

Læs et uddrag af Kragens kald

b Kragens kald online her eller hos din lokale boghandler

Nate fra En af os lyver

Nate har et dårligt ry, og selvom han har været på lidt af et sidespor i livet, så gemmer der sig mere bag læderjakken og motorcyklen. We like!

10 fiktive karakterer, vi ville ønske var virkelige

En helt almindelig mandag eftermiddag mødes fem studerende på Bayview High til eftersidning:

Brownyn, stræberen, som er på vej mod Yale og altid følger reglerne.
Addy, skønheden, som har lagt sit liv i hænderne på sin kæreste.
Nate, forbryderen, som er skolens lokale pusher.
Cooper, stjernen, som er alle pigers drøm og skolens baseball-stjerne.
Og Simon, outsideren, som er manden bag skolens berygtede gossip-app.

… men Simon kommer ikke ud af lokalet i live den mandag. Og tirsdag havde han planlagt at poste noget saftig sladder på sin app om de fire andre. Er én af de fire skyldige i Simons mord? Eller er morderen en helt anden?

Læs et uddrag af En af os lyver

Køb En af os lyver online her eller hos din lokale boghandler