bøger, læsning, YA, young adult, ungdomsbog ungdomsbøger

YA, young adult … kært barn har mange navne, og hvis du har gået med tanken om at begynde at læse young adult (eller bare mangler inspiration til din læsning), men ikke rigtig ved, hvor du skal starte, så er der hjælp at hente her. 

Vil du læse fantasy? Så læs Six of Crows
kragens kald, six of crows, leigh bardugoHvis du gerne vil læse YA-fantasy, så er Six of Crows – Kragens kald helt sikkert det rigtige sted at starte. Historien er fyldt med handlekraftige antihelte, der begiver sig ud på en så farlig mission, at ingen af Ketterdams andre undergrundskriminelle tør tage den. Forbered dig på et fantasifuld eventyr med mindeværdige karakterer og en historie, der er svær at slippe.

→ Læs et uddrag af Kragens kald
→ Sæt Kragens kald på din Goodreads

 

Vil du læse om kærlighed? Så læs Hvis bare du var min

Hvis bare du var min, netflix, jenny han, ya, young adultDu har måske set filmen på Netflix, men Hvis bare du var min er helt sikkert bogen, du skal læse, hvis du vil læse YA-contemporary romance. Lara Jean skriver hemmelige kærlighedsbreve, som hun aldrig sender. Men en dag sker det utænkelige: brevene finder vej til alle de drenge, hun nogensinde har været forelsket i. Også til Josh, nabodrengen, der er kærester med Lara Jeans storesøster.

→ Læs et uddrag af Hvis bare du var min
→ Sæt Hvis bare du var min på din Goodreads

 

Vil du læse en thriller? Så læs Alt dette er sandt

Lygia Day Peñaflor, YA, young adult, alt dette er sandtHvis du elsker tv-serier som Riverdale, Pretty Little Liars og Gossip Girl, så skal du læse Alt dette er sandt. Fire venner møder deres yndlingsforfatter, men drømmen bliver hurtigt til et mareridt, da det går op for dem, at hun bruger deres hemmeligheder, som de betror hende med, til sin næste bog, og det får især store konsekvenser for én af de fire venner.

→ Læs et uddrag af Alt dette er sandt
→ Sæt Alt dette er sandt på din Goodreads

 

Vil du læse realisme? Så læsValget

valget, sarah engell, ya, young adult, ungdosmbog, ungdombsbøgerHvis du endnu ikke har læst Valget, så bør du straks sætte den på din tbr. Bogen er på alles læber og med god grund. Valget handler om den 18-årige Xenia, der gerne vil gøre karriere i politik. Hun er allerede godt i gang, men da hun pludselig står med en lille pige i armene, som er flygtet alene til Danmark, er hun nødt til at vælge mellem succes og samvittighed.

→ Læs et uddrag af Valget
→ Sæt Valget på din Goodreads

 

Vil du læse dystopi? Så læs Knivens stemme

Knivens stemme, Patrick Ness, Chaos WalkingHvis du vil læse en vanedannende dystopi med højt tempo, som er sværd at lægge fra sig, så skal du læse Knivens stemme. Todd bor i en by, hvor alle kan hører hinandens tanker som en strøm af Støj, men kort før sin fødselsdag opdager han et område med total stilhed. Det viser sig, at byen gemmer på en forfærdelig hemmelighed, der er så grusom, at Todd må flygte, hvis han vil overleve.

→ Læs et uddrag af Knivens stemme
Sæt Valget på din Knivens stemme

 

Vil du læse horror? Så læs Når ingen hører dig skrige

Når ingen hører dig skrige, LovebooksNår ingen hører dig skrige er fyldt med blodige mord, men også masser af kærlighed, som Stephanie Perkins (forfatter til Anna og det franske kys) er kendt for. Makani flytter ind hos sin bedstemor, og kort tid efter bliver hendes klassekammerater myrdet. Makani bliver tvunget til at forholde sig til sine egne hemmeligheder.

→ Læs et uddrag af Når ingen hører dig skrige
→ Sæt Når ingen hører dig skrige på din Goodreads

Find mere inspiration til din læsning her

læseguide, inspiration, bog, bøger, læs, læsning, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, ungdomslitteratur