efterår, ya, young adult, læsning, læseliste, liste, lister, inspiration

Efterårsferien står for døren, og det er blevet tid til at finde de varme striktrøjer frem fra skabet, drikke varm kakao og nyde en god bog under et tæppe. Vi giver dig her 10 fantastiske YA-bøger, som du kan læse i din efterårsferie.

Knivens stemme af Patrick Ness

Chaos Walking 1 - Knivens stemmeBind to er lige på trapperne, og derfor er det oplagt at (gen)læse den første bog i serien. Fjendens ansigt udkommer d. 25/10.

Prentisstown er ikke en by som alle andre. Her kan alle nemlig høre hinandens tanker. En måned før sin fødselsdag opdager Todd sammen med sin hund, Manchee et område med total stilhed. De opdager, at byen, hvor privatliv er umuligt, gemmer på en forfærdelig hemmelighed. En hemmelighed så grusom, at Todd og Manchee må flygte, hvis de vil gøre sig håb om at overleve.

Tilføj Knivens stemme til din Goodreads

Læst et uddrag af Knivens stemme

 

Hvis det er os af Becky Albertalli og Adam Silvera

hvis det er os, adam silvera, becky albertalli, ya, young adultTo af nutiden største YA-forfattere har skrevet en roman om drenge, dates og do-overs i New York. Hvis det er os er efterårets helt store love story, som helt sikkert vil kunne varme dig fra top til tå på kold oktoberdag.

Første Ben og Arthur møder hinanden støder de bogstaveligt talt sammen på et posthus. Derefter finder de hinanden igen ved hjælp af Craigslist. Måske er det skæbnen, men efter en række katastrofale første dates, bliver de måske nødt til at se i øjnene, at universet skulle have blandet sig helt udenom.

Tilføj Hvis det er os til din Goodreads

Læst et uddrag af Hvis det er os

 

LÆS OGSÅ: To af tidens største YA-forfattere får deres fællesroman filmatiseret

Tornenes sprog — Midnatsfortællinger af Leigh Bardugo

tornenes sprog, mitnatsfortællinger, tornenes sprog - midnatsfortællinger, leigh bardugo, six of crows, kragens kald, det korrupte rige, ya, young adult, fantasyGlem alt om prinsen på den hvide hest og historier, der slutter med et bryllup. I Bardugos mørke eventyrverden tager pigerne skæbnen i egen hånd — perfekt læsning til din efterårsferie!

Seks fortællinger fra Grishaverset fyldt med blodtørstige uhyrer, hekse, prinser og magiske væsner, der tørster efter magt, hævn og kærlighed. Her tager pigerne sagen i egne hænder og begiver sig ud på farlige rejser, der meget vel kan koste dem livet, men som også kan få afgørende betydning for deres liv og lykke. Og de er ikke alle rene af hjertet …

Tilføj Tornenes sprog til din Goodreads

Læst et uddrag af Tornenes sprog

Mørke rum af Kristina Aamand

Mørke rum, Kristina Aamand, YAEn af årets vigtigste bøger finder du hos Kristina Aamand, der inviterer læseren ind i mørket og tænder lyset.

Sophia starter på Klinikken for seksuelle overgreb. Maysun tror, hun har regnet formlen ud på det gode liv. Langt borte får Parvati et ægteskabstilbud, men kan hun leve op til de krav hendes mand stiller? Elias, Sophias storebror, er fornuftig og ansvarlig, og drømmer om Nanna, men da han endelig er alene med hende bliver drømmen til et mareridt. Og så er der pigen, der ligger alene, indtil døren til hendes værelse går op, og hun forsvinder ind i det mørke rum.

Tilføj Mørke rum din Goodreads

Læst et uddrag af Mørke rum

 

LÆS OGSÅ: Kristina Aamand skriver om overgreb i “Mørke rum”

Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder af Benjamin Alire Sáenz

Aristoteles og Dante opdager universets hemmelighederHvis du savner sommersolens varme så kast dig over Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder, der er fyldt med varme venskaber og sød kærlighed.

Aristoteles har det ikke let. Han kæmper med sine følelser, sin fars historie og broren i fængslet, som ingen taler om. Men da Ari og Dante mødes, sker der noget. De deler bøger, tanker, drømme, latter. De lærer hinanden nye ord og begynder langsomt at omdefinere hinandens verden. Og de opdager, at universet er et stort og besværligt sted.

Tilføj Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder til din Goodreads

Læst et uddrag af Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder

 

Alt dette er sandt af Lygia Day Peñaflor

Lygia Day Peñaflor, YA, young adult, alt dette er sandtDen nye sæson af Riverdale har lige fået præmiere på Netflix, men hvis du også har svært ved at vente på de nye afsnit, er Alt dette er sandt lige en bog for dig.

Da fire venner møder deres yndlingsforfatter ender de med at blive venner med hende, men drømmen bliver hurtigt til et mareridt. De havde aldrig forestillet sig, at deres dybeste hemmeligheder skulle ende i hendes næste bog. Ingen af dem kan helt begribe, hvad der er sket, men en ting er sikkert: Forfatterens næste bog får altødelæggende konsekvenser for fire venner.

Tilføj Alt dette er sandt din Goodreads

Læst et uddrag af Alt dette er sandt

 

LÆS OGSÅ: Tre hurtige til forfatteren til Alt dette er sandt

En af os lyver af Karen m. McManus

En af os lyver, karen m. macmanusKommer du til Bogforum senere på måneden? Det gør forfatteren til denne bog, og det er derfor nu du skal (gen)læse bogen, så du er klar til en weekend i bøgernes tegn og en signatur fra forfatteren.

En helt almindelig mandag eftermiddag mødes fem studerende på Bayview High til eftersidning, men en af dem kommer ikke ud af lokalet i live. Men hvem har slået Simon ihjel? Det viser sig hurtigt, at han havde planlagt at poste noget saftig sladder om de fire andre. Er én af de fire skyldige i Simons mord? Eller er morderen en helt anden?

Tilføj En af os lyver din Goodreads

Læst et uddrag af En af os lyver

 

21 måder at dø af Sarah Engell

21 måder at dø, sarah engell, ya, young adultForbered dig på vintermørket med Sarah Engells YA-bestseller om svære venskaber.

Da Stella og Amalie bliver uvenner, skyr Amalie ingen midler for at hænge hende ud online. Amalie får hurtigt vendt klassen imod Stelle, og Stella kan mærke, hvordan hun langsomt dør indvending. Hun føler ikke, at hun har noget tilbage at leve for, så det er jo bare at vælge en af de 21 måder at dø, som hun har listet op. 21 måder at dø …

 

Tilføj 21 måder at dø din Goodreads

Læst et uddrag af 21 måder at dø

 

LÆS OGSÅ: Fem følelser du vil opleve, hvis du har læst Six of Crows eller gerne vil det

Kragens kald af Leigh Bardugo

Six of Crows 1 - Kragens KaldDu er måske vant til at binge serier, men hvad med at kaste dig over en duologi i stedet? Six of Crows-serien er fyldt med fart og spænding, og du kan ovenikøbet binge hele serien uden at skulle vente på at bøgerne udkommer — Det korrupte rige er nemlig allerede udkommet.

Det kriminelle geni Kaz har en drøm om at lede Ketterdams underverden, men han er ung og savner de andre banders respekt. Derfor påtager han sig en livsfarlig opgave, som ingen af de kriminelle vil røre ved. Kaz sammensætter et højst usædvanligt hold af mindre respektable forbrydere fra underverdenen til missionen.

Tilføj Kragens kald din Goodreads

Læst et uddrag af Kragens kald

 

For evigt. Måske af Anica Mrose Rissi

For evigt. Måske, YA, young adult, Anica Mrose RissiHjerte rimer på smerte, og det handler For evigt. Måske om, men den der er også mere på spild, for den sande kærlighed er nemlig at finde blandt venner.

Da Betts møder Aiden, bliver hun næsten øjeblikkeligt forelsket. Aiden er der altid for hende. Betts’ veninde, Jo, mener ikke, at det er stor kærlighed, og veninderne glider langsomt fra hinanden. Men Jos ord gør alligevel indtryk. Der er nogle ting ved Aiden, som er mindre rare. Ting, der i starten er okay, men som til sidst bliver kvælende og omklamrende. Og voldelige …

Tilføj For evigt. Måske din Goodreads

Læst et uddrag af For evigt. Måske