valget, sarah engell, ya, young adult, ungdosmbog, ungdombsbøger, Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder, hvis det er os, adam silvera, becky albertalli, ya, young adult, carlsen, carlsenpuls, mofibo, storytel, lydbøger, gode lydbøger, lydbog, bedste lydbøger, karen mcmanus, mellem os, becky albertalli, patrick ness

Elsker du en god historie? Med mobile streamingtjenester som Mofibo, Storytel, Bookmate og Saxo Premium er det nemmere end nogensinde at tage ørebøfferne i, smække benene op og læne dig tilbage med en god lydbog i ørerne – eller blive underholdt på farten.

Til dig, der holder af YA-litteratur, er udvalget af lydbøger stort, og det kan derfor være en smule vanskeligt at finde vej i bogjunglen.

Vi har derfor samlet en liste bestående af 10 young adult-lydbøger, som du trygt kan sætte i ørerne – hvad enten du er til historier om kærlighed, fantasy eller neglebidende spænding.

Til fans af The Hunger Games, Divergent og The Maze Runner

Knivens stemme, Patrick Ness, Chaos Walking, carlsen, carlsenpuls, mofibo, storytel, lydbøger, gode lydbøger, lydbog, bedste lydbøger, karen mcmanus, mellem os, becky albertalli, patrick ness

“En rutsjebanetur af en bog. Patrick Ness kan sit bestseller-håndværk” – WEEKENDAVISEN

Første bind i hæsblæsende og velskrevet trilogi af YA-mesteren Patrick Ness (forfatteren til Monster).

Prentisstown er ikke en by som alle andre. Her kan alle nemlig høre hinandens tanker i en overvældende og endeløs strøm af Støj.

En måned før den fødselsdag, der vil gøre Todd til en mand, opdager han sammen med sin hund, Manchee (hvis tanker, Todd også kan gøre – om han vil det eller ej), et område med total stilhed. De opdager, at byen, hvor privatliv er umuligt, gemmer på en forfærdelig hemmelighed. En hemmelighed så grusom, at Todd og Manchee må flygte, hvis de vil gøre sig håb om at overleve.

Læs også Bogen du (måske) har ventet på i 10 år

Du kan både lytte til og læse Chaos Walking 1 – Knivens stemme på Mofibo, Bookmate og Saxo Premium.

11 timer og 55 minutter. Oplæst af Jakob Svarre Juhl.


Selvstændig fortsættelse til den internationale bestseller Simon vs. verdens forventninger

Leah på offbeatet, Lovebooks

★★★★★ “En af årets bedste udgivelser, uden tvivl!” – FULLYBOOKED

Som trommeslager i et band har Leah intet problem med at finde takten – men det er ikke helt så let i det virkelige liv. Hun elsker at tegne, men tør ikke vise sine tegninger til nogen. Og selvom hendes mor ved, at hun er biseksuel, har Leah endnu ikke fortalt det til sine venner – ikke engang til sin bedste ven Simon, som er homoseksuel.

Afslutningen på high school nærmer sig, der er spændinger og uro blandt vennerne, og det går efterhånden op for Leah, at hun måske er ved at forelske sig i en af dem. En fortælling om den første store forelskelse, om at acceptere sin seksualitet og om angsten for at skulle stå på egne ben.

Læs også Velkommen til Simonverset

Du kan både lytte til og læse Leah på offbeatet på Mofibo, SBookmate og Saxo Premium.

11 timer og 55 minutter. Oplæst af Jakob Svarre Juhl.


Sommer-romance fra to YA-stjerner

hvis det er os, adam silvera, becky albertalli, ya, young adult, carlsen, carlsenpuls, mofibo, storytel, lydbøger, gode lydbøger, lydbog, bedste lydbøger, karen mcmanus, mellem os, becky albertalli, patrick ness

★★★★★★ “Underholdende” – FORESTILLING OM PARADIS

Et tilfældigt møde på et posthus i New York. En række do-over-dates. To drenge. Hvad er universets plan med dem? Arthur er kun i New York sommeren over, men hvis hans kærlighed til Broadway-musicals har lært ham noget, så er det, at universet kan levere en fantastisk romance, når man mindst venter det.

Ben synes, at universet skulle tage at passe sig selv. For hvis det passede ordentligt på ham, ville han ikke være på vej på posthuset med en kasse fyldt med eks-kærestens ting. Hvis det er os er skrevet af to af tiden største YA-forfattere – Becky Albertalli og Adam Silvera. En historie om at tro på kærligheden, selvom skæbnen stiller forhindringer i vejen.

Læs også Referencer du (måske) ikke fangede i Hvis det er os

Du kan lytte til Hvis det er os på Mofibo, Bookmate og Saxo Premium.

9 timer og 41 minutter. Oplæst af Johannes Nymark og Emil Birk Hartmann.


Ny-klassiker om det sårbare ingenmandsland mellem børne- og voksenliv

Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder

★★★★★★ “Helt fantastisk … smuk og uforglemmelig” – BOGFEBER

Dante kan svømme. Det kan Ari ikke. Dante er veltalende og selvsikker. Ari har det svært med ord og tvivler på sig selv. Dante drømmer sig væk i poesi og kunst. Ari forsvinder i mørke tanker om den bror, der sidder i fængsel. Man skulle tro, at en dreng som Dante ville være den sidste, der kunne bryde de mure ned, som Ari har bygget om sig selv.

Men da Ari og Dante mødes, sker der noget. De deler bøger, tanker, drømme, latter. De lærer hinanden nye ord og begynder langsomt at omdefinere hinandens verden. Og de opdager, at universet er et stort og besværligt sted. Dette er historien om to drenge, Ari og Dante, der må lære at tro på hinanden og på styrken af deres venskab, hvis de nogensinde skal blive mænd.

Læs også “Alle burde unde sig selv at læse denne bog”

Du kan både lytte til og læse Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder på Mofibo, Bookmate og Saxo Premium.

11 timer og 55 minutter. Oplæst af Jakob Svarre Juhl.


Hævntørstige straffefangere, skarpskytter med dårlig dømmekraft og en tragisk kærlighedshistorie

Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder, hvis det er os, adam silvera, becky albertalli, ya, young adult, carlsen, carlsenpuls, mofibo, storytel, lydbøger, gode lydbøger, lydbog, bedste lydbøger, karen mcmanus, mellem os, becky albertalli, patrick ness

Seks forbrydere – én umulig opgave! Kaz er et kriminelt geni, som har svært ved at sige nej til en umulig opgave. Med hjælp fra fem livsfarlige forbrydere, der hver især besidder særlige praktiske og magiske evner, vil han forsøge at befri et gidsel fra en uindtagelig fæstning.

Belønningen er enorm – men dødstruslen er lige så stor. Den værste trussel … er dem selv. Første bind af to i New York Times-bestsellerserien Six of Crows.

Læs også Derfor skal du læse Kragens kald

Du kan lytte til Kragens kald på Mofibo, Bookmate og Saxo Premium.

16 timer og 16 minutter. Oplæst af Thomas Jacob Clausen.


Socialrealistisk roman om etiske og politiske problemstillinger

valget, sarah engell, ya, young adult, ungdosmbog, ungdombsbøger, Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder, hvis det er os, adam silvera, becky albertalli, ya, young adult, carlsen, carlsenpuls, mofibo, storytel, lydbøger, gode lydbøger, lydbog, bedste lydbøger, karen mcmanus, mellem os, becky albertalli, patrick ness

❤❤❤❤❤  “Velskrevet thrilleragtig roman” – FEMINA 

Hvor meget ville du ofre for at hjælpe en fremmed? 18-årige Xenia er godt på vej til at blive frontfigur for Etisk Parti, hvor hun både kan få indfriet egne ambitioner og forhåbentlig gøre den forskel i verden, som hun brænder så meget for.

Men da hun møder en lille pige, der er flygtet alene til Danmark, bliver hun sat i et svært dilemma, for det viser sig hurtigt umuligt at vælge både succes og samvittighed. Situationen spidser til, og tidspunktet, hvor hun må træffe et valg rykker tættere på. Valget er en intens og eksistentiel beretning om de gange i livet, hvor man bliver konfronteret med nærmest umulige valg. Valg, som kan have store konsekvenser for både én selv og for andre mennesker.

Læs også Sarah Engell og “Valget” modtager Blixenprisen 2018

Du kan lytte til Valget på Mofibo, Bookmate og Saxo Premium.

9 timer og 58 minutter. Oplæst af Maria Winther Nørgaard.


Rå realisme om forventningspres

Nomineret til den store lydbogspris – Mofibo Awards 2020 i kategorien “årets ungdomsroman”.

Og så drukner jeg, ditte wiese, provinspis, forventningspres, prestige, perfektionisme, angst, eksamen,

★★★★★ – “Mesterværk” – THIS FICTIONAL LIFE

❤❤❤❤ – “En tsunami i bogform … hjerteskærende” – POLITIKEN

Hvis ikke du præsterer perfekt, er du en taber! Sådan tænker den 18-årige Josephine, der forsøger at være ligeså perfekt og dygtig som sine venner. Hun har lagt en plan for sit liv. Hun har valgt en fornuftig uddannelse, den rigtige kæreste og den korrekte diæt. Det er godt, og det er perfekt.

Men der er noget, der sitrer i hende. Små bølger af noget forkert, der presser på og holder hende vågen. Det borer sig ind i hendes hjerne og larmer. Får hende til at glemme ting. Glemme at trække vejret. Hun kan slet ikke få luft, men hun tør ikke råbe om hjælp. For hvis ikke hun kan alting, er hun jo ingenting.

Læs også: Fem grunde til hvorfor du skal læse Og så drukner jeg

Du kan lytte til Og så drukner jeg … på Mofibo, Bookmate og Saxo Premium.

8 timer og 6 minutter. Oplæst af Mathilde Eusebius.


En homage til hiphop

YA, Young adult, On the come up, Angie Thomas, ungdomsbog, the hate u give

16-årige Bri drømmer om at blive alle tiders store rapper. Som datter af en legendarisk rapper, der døde, inden han blev det helt store hit, har hun et hul at udfylde.

Da Bris mor mister sit job, begynder ubetalte regninger og frygten for at måtte gå fra hus og hjem at fylde det hele. Det går op for Bri, at hun ikke bare kan gå og drømme om at slå igennem på hip hop-scenen. Hun SKAL slå igennem.

On the Come Up er den længe ventede 2’er fra Angie Thomas, hvis stærke debut The Hate U Give blev en international bestseller, som også er blevet filmatiseret.

Læs også: Tre sange der inspirerede Angie Thomas til at skrive On The Come Up

Du kan lytte til On the come up på Mofibo, Bookmate og Saxo Premium.

10 timer og 23 minutter. Oplæst af Karoline Munksnæs.


En cocktail af kolde gys og brandvarm romance

all the feels, Stephanie Perkins, Når ingen hører dig skrige, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, gyser, slahser

“Fans af tv-serier som Riverdale og Pretty Little Liars vil med stor sandsynlighed være godt underholdt” – LITTERATURSIDEN

Forfatteren til Anna og det franske kys er tilbage med et forfriskende bud på den klassiske slasher-genre. Fyldt med blod. Og selvfølgelig også med masser af romantik.

Det er næsten et år siden, at Makani Young flyttede ind hos sin bedstemor langt ude på landet i Nebraska, og hun er stadig ved at finde sig til rette med sit nye liv. Og hun er stadig jaget af sin fortid i Hawaii. Én efter én bliver hendes medstuderende på byens lille high school myrdet i en række brutale drab, og imens politiet jagter morderen, breder uhyggen og usikkerheden sig, og Makani bliver tvunget til at forholde sig til sine egne mørke hemmeligheder.

Læs også Derfor skal du læse Når ingen hører dig skrige

Du kan både lytte til og læse Når ingen hører dig skrige på Mofibo,  Bookmate og Saxo Premium.

9 timer og 44 minutter. Oplæst af Iben Haaest.


Amerikansk high school-roman med krimi-toner

10 gode young adult-romaner du kan lytte til på Mofibo, Bookmate og Saxo Premium

❤❤❤❤  “En henrivende spændende ungdomsroman” – POLITIKEN

En helt almindelig mandag eftermiddag mødes fem studerende på Bayview High til eftersidning:

Brownyn, stræberen, som er på vej mod Yale og altid følger reglerne.
Addy, skønheden, som har lagt sit liv i hænderne på sin kæreste. Nate, forbryderen, som er skolens lokale pusher.
Cooper, stjernen, som er alle pigers drøm og skolens baseball-stjerne.
Og Simon, outsideren, som er manden bag skolens berygtede gossip-app. Men Simon kommer ikke ud af lokalet i live den mandag. Og tirsdag havde han planlagt at poste noget saftig sladder på sin app om de fire andre. Er én af de fire skyldige i Simons mord? Eller er morderen en helt anden?

En af os lyver har ligget solidt placeret på New York Times’ bestsellerliste siden udgivelsen i 2017.

Læs også Derfor elsker vi En af os lyver

Du kan lytte til En af os lyver på Mofibo, Bookmate og Saxo Premium.

11 timer og 15 minutter. Oplæst af Iben Haaest.