CarlsenPuls Amerikanske YA-forfattere Bøger til unge Young Adult-romaner

Tre sange der inspirerede Angie Thomas til at skrive On The Come Up

YA, Young adult, On the come up, Angie Thomas, ungdomsbog, the hate u give

En af inspirationskilderne til Angie Thomas’ debut The Hate U Give var rapperen Tupac. Forfatterens anden roman On the Come Up er også skrevet med inspiration fra musikkens verden. Dog er det især tre sange, der har inspireret hende til at skrive historien om den unge, upcoming rapper Brianna, der tager kampen op mod racisme, fattigdom og bandekonflikter. Lyt til sangene her.

1: Juicy

Juicy handler om at opnå succes på trods af modgang. Og det er helt klart noget, som Bri kan relatere til med drømmen at slå igennem som rapper, kæmpe mod andres fordømme og den svære tilværelse.

LÆS OGSÅ: On the Come Up – smuglæs i Angie Thomas’ nye bog her

2: Sky’s the Limit

Sky’s the Limit er ikke kun titlen på en af Biggies sange. Det er også tante Poohs motto. Hun er muligvis den mest støttende tante nogensinde, og det betyder alt for Bri i jagten på at opnå sine drømme.

LÆS OGSÅ: Bøger til dig, der ikke kan få nok af Riverdale

3: Ten Crack Commandments

Bri sælger slik på skolen, noget som lærerne og inspektøren ikke bifalder. Det gør ofte, at hun ender i problemer, og her kommer sangen Ten Crack Commandments ind i billedet.

Du kan lytte til hele romanens playliste her

En indsigtsfuld homage til hiphoppen og til retten for at kæmpe for sine drømme

YA, Young adult, On the come up, Angie Thomas, ungdomsbog, the hate u give

16-årige Bri drømmer om at blive alle tiders store rapper. Som datter af en legendarisk rapper, der døde, inden han blev det helt store hit, har hun et hul at udfylde.

Men da Bris mor mister sit job, begynder ubetalte regninger og frygten for at måtte gå fra hus og hjem at fylde det hele.

Det går op for Bri, at hun ikke bare kan gå og drømme om at slå igennem på hip hop-scenen. Hun SKAL slå igennem.

Tilføj On the Come Up til din Goodreads
Læs mere om On the Come Up

Om Angie Thomas

Angie Thomas debuterede i 2017 med romanen The Hate U Give, som strøg direkte ind som nummer 1 på New York Times’ bestsellerliste og har ligget der stort set lige siden. Angie Thomas er tidligere teen-rapper, hun har en bachelorgrad i creative writing, og så er hun født, opvokset og bor stadig i Jackson, Mississippi.