Young Adult-romaner Amerikanske YA-forfattere Bøger der er filmatiseret Bøger til unge CarlsenPuls

Forfatteren til The Hate U Give og On the Come Up er tilbage!

Angie Thomas, on the come up, the hate you give, concrete rose, young adult, ya, ungdomsbog

Angie Thomas’ nye roman tager læserne med tilbage til Garden Heights og fortæller historien om Maverick Carter som ung. På trods af forfatterens store succes forventer hun ikke, at bogen bliver et hit hos alle.

Forventer at blive bandlyst

Angie Thomas er tilbage i topform med sin tredje roman, Concrete Rose. Den foregår 17 år før handlingen i debutromanen og følger den unge Maverick Carter, Starrs far i The Hate U Give. Angie Thomas sætter i den nye roman fokus på, hvad det vil sige at være en ung sort mand og far i USA, men bogen handler som de to forrige bøger i Garden Heights også om racisme, bandekrig og politivold.

Da filmatiseringen af The Hate U Give fik premiere, var Maverick den karakter, som Angie Thomas fik flest spørgsmål om. Af samme grund har hun ikke kunne slippe karakteren. Historien blev til i takt med, at hun talte med dem, hun kalder ‘virkelighedens Mavericks’; unge mænd, der bliver afskrevet som ballademagere. I stedet ønsker Thomas at fortælle deres historier.

På trods af sin store succes og årelange placering i toppen af New York Times’ bestsellerliste, forventer Angie Thomas ikke, at hendes tredje roman vil blive et hit hos alle. Ligesom The Hate U Give blev det, forventer hun, at der vil være amerikanske skoler, der bandlyser bogen. Faktisk forventer hun, at den nye roman vil blive det i højere grad end hendes debutroman, fordi den handler om unges sexliv og om tidlig graviditet, fortæller hun til onlinemediet People.

Concrete Rose forventes at udkomme på dansk i foråret 2021.


Slå ventetiden ihjel og læs Angie Thomas’ senest roman

On the Come Up af Angie Thomas

YA, Young adult, On the come up, Angie Thomas, ungdomsbog, the hate u give

Bri drømmer om at blive alle tiders store rapper. Som datter af en legendarisk rapper, der døde, inden han slog igennem, har hun et hul at udfylde.

Da Bris mor mister sit job, begynder ubetalte regninger og frygten for at måtte gå fra hus og hjem at fylde alt. Det går op for Bri, at hun ikke bare kan gå og drømme om at slå igennem på hip hop-scenen. Hun SKAL slå igennem.

On the Come Up er den længe ventede 2’er fra Angie Thomas, hvis stærke debut The Hate U Give blev en international bestseller, som også er blevet filmatiseret. 

Du kan købe On the Come Up online fx hos saxo.com eller hos din lokale boghandler. Læs også et uddrag af bogen her.

Se bogtraileren