CarlsenPuls Young Adult-romaner

Alt det du med stor sandsynlighed ikke vidste om Twilight

Stephenie Meyer, Twilight, Twilight sagaen, YA, young adult, vampyr, kærlighed, ungdomsbog

Historien om Bella, der forelsker sig i vampyren Edward tog verden med storm, da den første bog i serien udkom i 2005, og bøgerne og filmatiseringerne er blevet læst og set lige siden. Nu vender det verdensomspændende fænomen tilbage i nye udgaver.

Men hvor godt har du styr på Twilight-universet? Vi har gravet nogle fun facts frem, som du med stor sandsynlighed ikke vidste om Twilight.

via GIPHY

Superheltevampyr?

Henry Cavill, kendt fra Superman, var Stephenie Meyers favorit til at spille Edward Cullen, men han var lidt for gammel til at spille rollen som den 17-årige vampyr, da indspilningerne til den første film gik i gang.

Jennifer Lawrence, som du måske kender fra The Hunger Games, gik efter rollen som Bella Swan, men den endte som bekendt med at gå til Kristen Stewart, der kun var 17-år gammel, da optagelserne gik i gang.

via GIPHY

Forfatter-cameo

Der var flere tusinde, som aflagde audition til rollen som Edward. Rollen endte med at gå til Robert Pattinson på grund af kemien mellem ham og Kristen Stewart.

LÆS OGSÅ: Vælg dit stjernetegn og få en boganbefaling

Stephenie Meyer er med i den første og fjerde film. I den første film sidder hun på en diner med sin computer. I den fjerde film er hun bryllupsgæst.

via GIPHY

Team Edward eller Team Jacob?

Både Kristen Stewart og Robert Pattinson har sagt til Entertaiment Tonight, at de begge gerne vil vende tilbage til rollerne som Bella og Edward.

Selvom Twilight handler om kærligheden mellem menneskepigen Bella og vampyrdrengen Edward, så er Stephenie Meyer mere Team Jacob end Team Edward.

via GIPHY

Fra drøm til virkelighed

Kristen Stewarts yndlingsbog i serien er Nymåne.

LÆS OGSÅ: Fem grunde til hvorfor du skal læse Echo Ridge

Stephenie Meyer fik idéen til bøgerne i en drøm, hvor hun så en glitrende dreng sidde sammen med en pige på en eng.

via GIPHY

En helt anden titel

Før den første bog kom til at hedde Twilight, var den opkaldt efter den by, som historien foregår i: Forks.

Bellas kjole til prom i den første film kostede $20. Hendes brudekjole kostede $35.000 i den sidste film.

Læs mere om Tusmørke

Stephenie Meyer, Twilight, Twilight sagaen, YA, young adult, vampyr, kærlighed, ungdomsbog

Bella Swan er flyttet til Forks, en våd og tåget soveby omgivet af store skove i staten Washington.

Hun forventer ikke andet end regn og kedsomhed, men da hun møder den gådefulde Edward Cullen, tager hendes liv en spændende og skræmmende drejning.

Indtil nu har Edward kunne holde sin vampyr-identitet hemmelig i det lille samfund, men nu kan ingen vide sig sikker. Især ikke Bella.

Køb Tusmørke her eller hos din lokale boghandler

Læs mere om Nymåne

Stephenie Meyer, Twilight, Twilight sagaen, YA, young adult, vampyr, kærlighed, ungdomsbog

Det vigtigste for Bella Swan er hendes kærlighed til vampyren Edward Cullen. Uheldigvis er deres forhold netop ved at koste Bella livet, og som følge deraf beslutter Edward at forlade hende og rejse væk med sin familie. Og Bellas verden falder sammen. Langsomt vender hun tilbage hverdagen, og det er takket være venskabet med Jacob Black. Sammen med ham opsøger Bella vilde og farlige situationer for at føle sig i live – samtidig med at hun forsøger at håndtere Jacobs følelser for hende, men hun kan ikke glemme Edward.

Køb Nymåne her eller hos din lokale boghandler

Læs mere om Formørkelse

Stephenie Meyer, Twilight, Twilight sagaen, YA, young adult, vampyr, kærlighed, ungdomsbog

Seattle bliver hærget af en række mystisk drab, en ondskabsfuld vampyr fortsætter sit hævntogt, og Bella befinder sig midt i det hele. Samtidig bliver hun tvunget til at vælge mellem sin kærlighed til Edward og sit venskab med Jacob, velvidende at hendes beslutning kan sætte ny ild i den endeløse kamp mellem vampyrer og varulve.

Hendes dimission nærmer sig også med hastige skridt, og hun står over for endnu et valg: Liv eller død? Men hvad er død? Og hvad er liv?

Køb Formørkelse her eller hos din lokale boghandler

Læs mere om Daggry

Stephenie Meyer, Twilight, Twilight sagaen, YA, young adult, vampyr, kærlighed, ungdomsbog

Efter de foregående års turbulente begivenheder ser det endelig ud til, at Bella er på vej mod det liv, som hun ønsker sammen med Edward. Han har nemlig indvilliget i, at gøre hende til vampyr, når først de er blevet gift, men ægteskabet og transformationen udfordrer venskabet med varulven Jacob Black, der stadig har følelser for Bella.

Bryllupsrejsen giver dog uventede komplikationer, og inden længe trækkes fronterne op til krig …

Køb Daggry her eller hos din lokale boghandler