Stephenie Meyer, Twilight, Twilight sagaen, YA, young adult, vampyr, kærlighed, ungdomsbog

Historien om Bella, der forelsker sig i vampyren Edward, tog verden med storm, da den første bog i serien udkom i 2005. Men hvor godt har du styr på Twilight-universet? Vi har gravet nogle fun facts frem, som du med stor sandsynlighed ikke vidste om Twilight.

via GIPHY

Superheltevampyr?

Henry Cavill, kendt fra Superman, var Stephenie Meyers favorit til at spille Edward Cullen, men han var lidt for gammel til at spille rollen som den 17-årige vampyr, da indspilningerne til den første film gik i gang.

Jennifer Lawrence, som du måske kender fra The Hunger Games, gik efter rollen som Bella Swan, men den endte som bekendt med at gå til Kristen Stewart, der kun var 17-år gammel, da optagelserne gik i gang.

via GIPHY

Forfatter-cameo

Der var flere tusinde, som aflagde audition til rollen som Edward. Rollen endte med at gå til Robert Pattinson på grund af kemien mellem ham og Kristen Stewart.

LÆS OGSÅ: Efter 12 år kommer den endelig! Ny Twilight-bog fra Stephenie Meyer

Stephenie Meyer er med i den første og fjerde film. I den første film sidder hun på en diner med sin computer. I den fjerde film er hun bryllupsgæst.

via GIPHY

Team Edward eller Team Jacob?

Både Kristen Stewart og Robert Pattinson har sagt til Entertaiment Tonight, at de begge gerne vil vende tilbage til rollerne som Bella og Edward.

Selvom Twilight handler om kærligheden mellem menneskepigen Bella og vampyrdrengen Edward, så er Stephenie Meyer mere Team Jacob end Team Edward.

via GIPHY

Fra drøm til virkelighed

Kristen Stewarts yndlingsbog i serien er Nymåne.

LÆS OGSÅ: Ny udgave af én af de helt store YA-klassikere: Twilight er tilbage!

Stephenie Meyer fik idéen til bøgerne i en drøm, hvor hun så en glitrende dreng sidde sammen med en pige på en eng.

via GIPHY

En helt anden titel

Før den første bog kom til at hedde Twilight, var den opkaldt efter den by, som historien foregår i: Forks.

Bellas kjole til prom i den første film kostede $20. Hendes brudekjole kostede $35.000 i den sidste film.


Twilight – Midnatssol

Stephenie Meyer, Twilight, Twilight sagaen, YA, young adult, vampyr, kærlighed, ungdomsbog

Den populære historie tager en ny og mørkere drejning, når den fortælles af Edward.

Mødet med Bella er både det mest skræmmende og det mest fascinerede, han har oplevet som vampyr, og efterhånden som flere fængslende detaljer gives om Edwards fortid og om hans dybeste tanker, forstår vi endnu bedre, hvorfor dette er hans livs største kamp. Hvordan kan han retfærdiggøre at følge sit hjerte, når det betyder, at han samtidig udsætter Bella for fare?

Midnatssol tager Stephenie Meyer os tilbage til den verden, der har betaget millioner af læsere og giver os en episk roman om udødelig kærlighed

Du kan købe Midnatssol online, fx hos Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Twilight (1) – Tusmørke

Stephenie Meyer, Twilight, Twilight sagaen, YA, young adult, vampyr, kærlighed, ungdomsbog

Da Bella Swan flytter fra det solrige Arizona til den lille regnvåde tågeby Forks for at bo hos sin far, er hendes forventninger til sit nye liv ikke særlig store.

Der sker nemlig ikke ret meget i den tågede by omgivet af store skove i staten Washington. Men så møder hun den mystiske Edward Cullen.

Deres møde vender op og ned på hele hendes liv på en spændende og skræmmende måde. Indtil nu har Edward kunne holde sin vampyr-identitet hemmelig i det lille samfund, men nu kan ingen vide sig sikker. Især ikke Bella.

Du kan købe Tusmørke online, fx hos Saxo.com, eller i din nærmeste boghandler.

Twilight (2) – Nymåne

Stephenie Meyer, Twilight, Twilight sagaen, YA, young adult, vampyr, kærlighed, ungdomsbog

Det vigtigste for Bella er hendes kærlighed til vampyren Edward. Dog er deres forhold farligt for Bella, og det kan Edward ikke leve med. Han vælger derfor at bryde forholdet og rejse væk med sin familie.

Tilbage står Bella med en sammenfaldet verden og et knust hjerte.

Langsomt vender hun dog tilbage hverdagen med hjælp fra venskabet med Jacob Black. Sammen med ham opsøger hun vilde og farlige situationer for at føle sig i live. Jacob kan dog ikke skjule sine følelser for Bella, og hun kan ikke glemme Edward.

Du kan købe Nymåne online, fx hos Saxo.com, eller i din nærmeste boghandler.

Twilight (3) – Formørkelse

Stephenie Meyer, Twilight, Twilight sagaen, YA, young adult, vampyr, kærlighed, ungdomsbog

Seattle bliver hærget af en række mystiske drab, en ondsindet vampyr fortsætter sit hævntogt, og Bella befinder sig midt i kaosset.

Jacobs følelser for hende er ikke blevet mindre, og med Edward tilbage i Forks er hun nødt til træffe et næsten umuligt valg: Venskabet eller kærligheden?

Men uanset hvad hun vælger, kan hendes beslutning antænde den historiske og endeløse kamp mellem vampyrer og varulve. Situationen spidser yderligere til, da Bellas dimission nærmer sig, og hun må træffe endnu et vanskelig valg: Vil hun leve eller dø?

Du kan købe Formørkelse online, fx hos Saxo.com, eller i din nærmeste boghandler.

Twilight (4) – Daggry

Stephenie Meyer, Twilight, Twilight sagaen, YA, young adult, vampyr, kærlighed, ungdomsbog

Da Bella flyttede til Forks var det med forventningen om et kedeligt liv i den regnvåde by. Hendes liv har dog været alt andet end det.

Efter flere turbulente begivenheder ser det endelig ud til, at Bella står til at få sit største ønske opfyldt: At blive forenet med vampyren Edward og uddødeliggjort. Edward har nemlig lovet at forvandle hende til vampyr, men ikke før de er blevet gift.

Men situationen udfordrer dog venskabet med varulven Jacob der stadig har dybe følelser for Bella. Bryllupsrejsen giver dog uventede komplikationer, og inden længe trækkes fronterne op til krig …

Du kan købe Daggry online, fx hos Saxo.com, eller i din nærmeste boghandler.